Bewustzijn

10 dingen die je pas gaat begrijpen als je alleen leert te zijn

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associëren het vaak ten onrechte met iets wat slecht is of niet hoort. Lifehack zette 10 dingen op een rij waarvan je pas gaat genieten als je je alleen zijn accepteert.

Je geniet meer van je relaties

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Wie geregeld alleen is en daar van geniet, zal merken dat hij of zij relaties met andere mensen meer gaat waarderen.

Je kunt opladen

Wanneer je wordt omgeven door andere mensen, verbruik je meestal veel energie. Andere mensen aan het lachen maken, gelukkig maken, hun ego strelen of hun emoties lezen. Constant in contact staan kan een mentale uitputting zijn. Door tijd alleen door te brengen kun je weer opladen.

Je eigen emoties leren kennen

Als je altijd bezig bent met het lezen van emoties van anderen, dreig je het contact met je eigen emoties kwijt te raken. Wie ervan geniet om alleen te zijn, zal zijn of haar eigen emoties leren kennen. Je beseft beter wat je gelukkig, droevig of van streek maakt.

Je gaat dingen doen waarvan je geniet

Door je te realiseren dat je gewoon kunt doen waar je zin in hebt, is alleen zijn alleen maar makkelijker.

Je voelt je onafhankelijker

Als je ervan geniet om alleen te zijn, zul je je meer op je gemak voelen wanneer je echt alleen bent. Dat leidt tot een groter gevoel van onafhankelijkheid. Je zult je niet onrustig voelen of verlangen naar gezelschap als je tevreden bent met jezelf.

Je wordt productiever

Het gezelschap van anderen heeft een grote invloed op je productiviteit. Soms is dat niets anders dan afleiding. De tijd die je alleen doorbrengt kan de meest productieve tijd van je leven zijn, vooral omdat er minder afleidingen zijn.

Tijd van bezinning

Het leven gaat zo snel voorbij dat er amper tijd is om rustig te gaan zitten en te bezinnen. Alleen zijn geeft je de perfecte mogelijkheid om eens goed na te denken over je doen en laten. Omdat je niet bezig bent met het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit het ideale moment om eens diep in jezelf te kijken.

10 dingen die je pas gaat begrijpen als je alleen leert te zijn

Je hoeft niet steeds anderen gelukkig te maken

Het leven is een verzameling van relaties die alleen blijven bestaan als beide partijen gelukkig worden gehouden. Dat kan soms een ware uitputtingsslag zijn. Als je alleen bent, is de enige persoon die gelukkig gemaakt moet worden jezelf. Je kunt jezelf belonen met iets wat je gelukkig maakt.

Je hoeft je voor niets te verontschuldigen

Soms kwetsen we iemand. Wanneer je alleen bent zul je zien dat alleenheid betekent dat je je niet steeds hoeft te verontschuldigen voor wat je hebt gedaan.

Je zoekt niet langer naar erkenning

We snakken vaak naar goedkeuring van vrienden of familie. Soms is het belangrijk eerst advies te vragen, maar er zijn ook genoeg momenten waarop we goed in staat zijn om zelf te handelen. Als je alleen bent leer je te vertrouwen op je instinct en ben je minder afhankelijk van de mening van anderen.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

We zijn Al-Tijd Al-Een

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

prachtige tekst mij uit het hart gegrepen. mensen zijn vaak als voor de dood zo bang om ‘er niet bij te horen’. alleen zijn betekent geenszins afsluiten voor andere mensen. je eigen weg gaan zonder je iets aan te trekken van wat anderen daar van vinden. die vinden altijd wel iets. en uiteindelijk zijn we hier allemaal alleen

PETER
PETER
9 jaren geleden

Wolfje ik zou het niet duidelijker kunnen verwoorden.
En ook Edwin heeft een punt: Al-Tijd Al-Een…!!

Ghost
Ghost
9 jaren geleden

Ik ken mensen die absoluut niet alleen kunnen zijn. Zij willen continu mensen om zich heen en die mensen krijgen daar juist positieve energie van en laden zich hiermee op in tegenstelling tot punt 2 in de tekst. Mijn vriendin bijvoorbeeld. Zij heeft het echt nodig om regelmatig mensen om zich heen te hebben. Puur voor de gezelligheid en de positieve energie die zij eruit haalt. Zij is heel sociaal van aard.

Ik daarentegen heb juist behoefte om mezelf regelmatig terug te trekken. Nu is er bij mij ADD geconstateerd. Dus ADHD zonder het hyperactieve. Ik weet dat er vaak gediscussieerd wordt over AD(H)D dat het niet bestaat. Maar wat ik heb, is in elk geval iets en de symptomen komen voor 90% overeen met de kenmerken voor ADD. Ik heb een hoofd vol gedachtes. Dit kan van alles zijn, dus niet altijd maar negatieve gedachtes. Concentreren is voor mij een ramp Ten eerste dwalen mij gedachtes af wanneer ik zou moeten luisteren. Ik kan mij gewoon niet op het gesprek concentreren. Laatst was ik op een feestje waar heel veel bekende waren. De muziek stond vrij hard en dit zorgde al voor afleiding. Vervolgens heb ik met allerlei mensen gesproken die ik ken en ik moest heel erg mijn best doen om goed te luisteren zodat ik niet afdwaalde. Ik heb 3 bier gedronken en de volgende dag was ik gesloopt. Niet vanwege die drie bier, maar van alle prikkels en alle energie die ik moest stoppen in de gesprekken en het luisteren/concentreren. Hier moet ik echt de hele dag van bijkomen. Ik voelde ook een soort druk op mijn oogkassen. Dus ja, ik wil regelmatig even lekker helemaal alleen zijn.

Gelukkig ben ik de fase voorbij dat ik mezelf wil bewijzen tegenover familie en vrienden. Ik heb zelfs het contact met mijn ouders verbroken omdat ik het continu overal mee bemoeien echt zat ben! Ze zeggen dan altijd: ”het is goed bedoelt” Ja dat weet ik, maar toch moeten jullie ermee ophouden. Ik heb ze lang genoeg de tijd gegeven om dit te leren. Alleen op werk wil ik mezelf nog weleens bewijzen om te laten zien dat ik het echt wel kan. Vanwege mijn slechte concentratie maak ik heel vaak slordigheidsfouten op mijn werk en vergeet ik vaak iets. Gelukkig heeft de directeur empathie en neemt het voor lief. Ik werk in een bedrijf met drie mensen, dus het is voor hem overzichtelijk. Later hoorde ik dat zijn dochter ook ADD heeft, dus hij heeft sowieso begrip voor mijn fouten. Natuurlijk is het voor hem ook vaak vervelend als ik voor de zoveelste keer de fout in ga, maar hij laat mij volledig in mijn waarde.

Ik geloof best dat mensen daadwerkelijk behoefte hebben aan mensen om zich heen omdat zij daar positieve energie van krijgen en gewoon omdat het gezellig is. En wanneer ze wel alleen zijn, gaat het ook prima.

Maar ik begrijp de tekst heel goed en ik ben het er in principe ook wel mee eens, maar sommige punten kun je ook prima begrijpen zonder dat je daarvoor alleen moet zijn. Iedereen is weleens alleen.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x