Homepagina » Bewustzijn » 10 dingen die je pas gaat begrijpen als je alleen leert te zijn
10 dingen die je pas begrijpt als je alleen leert te zijn

10 dingen die je pas gaat begrijpen als je alleen leert te zijn

Sommigen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associëren het vaak ten onrechte met iets wat slecht is of niet hoort. Lifehack zette 10 dingen op een rij waarvan je pas gaat genieten als je je alleen zijn accepteert.

Je geniet meer van je relaties

Wie geregeld alleen is en daar van geniet, zal merken dat hij of zij relaties met andere mensen meer gaat waarderen.

Je kunt opladen

Wanneer je wordt omgeven door andere mensen, verbruik je meestal veel energie. Andere mensen aan het lachen maken, gelukkig maken, hun ego strelen of hun emoties lezen. Constant in contact staan kan een mentale uitputting zijn. Door tijd alleen door te brengen kun je weer opladen.

Je eigen emoties leren kennen

Als je altijd bezig bent met het lezen van emoties van anderen, dreig je het contact met je eigen emoties kwijt te raken. Wie ervan geniet om alleen te zijn, zal zijn of haar eigen emoties leren kennen. Je beseft beter wat je gelukkig, droevig of van streek maakt.

Je gaat dingen doen waarvan je geniet

Door je te realiseren dat je gewoon kunt doen waar je zin in hebt, is alleen zijn alleen maar makkelijker.

Je voelt je onafhankelijker

Als je ervan geniet om alleen te zijn, zul je je meer op je gemak voelen wanneer je echt alleen bent. Dat leidt tot een groter gevoel van onafhankelijkheid. Je zult je niet onrustig voelen of verlangen naar gezelschap als je tevreden bent met jezelf.

Je wordt productiever

Het gezelschap van anderen heeft een grote invloed op je productiviteit. Soms is dat niets anders dan afleiding. De tijd die je alleen doorbrengt kan de meest productieve tijd van je leven zijn, vooral omdat er minder afleidingen zijn.

Tijd van bezinning

Het leven gaat zo snel voorbij dat er amper tijd is om rustig te gaan zitten en te bezinnen. Alleen zijn geeft je de perfecte mogelijkheid om eens goed na te denken over je doen en laten. Omdat je niet bezig bent met het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit het ideale moment om eens diep in jezelf te kijken.

10 dingen die je pas gaat begrijpen als je alleen leert te zijn

Je hoeft niet steeds anderen gelukkig te maken

Het leven is een verzameling van relaties die alleen blijven bestaan als beide partijen gelukkig worden gehouden. Dat kan soms een ware uitputtingsslag zijn. Als je alleen bent, is de enige persoon die gelukkig gemaakt moet worden jezelf. Je kunt jezelf belonen met iets wat je gelukkig maakt.

Je hoeft je voor niets te verontschuldigen

Soms kwetsen we iemand. Wanneer je alleen bent zul je zien dat alleenheid betekent dat je je niet steeds hoeft te verontschuldigen voor wat je hebt gedaan.

Je zoekt niet langer naar erkenning

We snakken vaak naar goedkeuring van vrienden of familie. Soms is het belangrijk eerst advies te vragen, maar er zijn ook genoeg momenten waarop we goed in staat zijn om zelf te handelen. Als je alleen bent leer je te vertrouwen op je instinct en ben je minder afhankelijk van de mening van anderen.

[Express]


Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

47 reacties

 1. Heerlijk alleen zijn. De omgang met andere mensen kost me vaak veel energie en ik ben totaal geen groepsmens. Ik heb bijvoorbeeld een enorme hekel aan verjaardagen en feestjes. Ik ken veel mensen die op feestjes en verjaardagen continu bezig zijn om gezellig te wezen. Men is bezig tonaal te spelen.

  25 likes
  • Wie zegt dat ze problemen hebben? Ze hebben juist vaak een rijk inner life. Twee levens dus, waarvan blijkt dat men dat outer life het makkelijkst kan missen.
   Mensen die dat niet hebben zijn uitsluitend op dat outer life aangewezen, moeten voortdurend mensen om zich heen hebben die hun leven richting moeten geven, mensen om zich heen hebben als bevestiging dat ze okee zijn, en mensen die hun leven op moeten leuken.

   9 likes
 2. We zijn Al-Tijd Al-Een

  17 likes
  • Mij viel zo’n 15 jaar geleden op toen ik genoegzaam alleen was: all-een, al-one, all-ein…

   10 likes
  • Ooh mooi gezegd al-een!!! Als je alleen bent wordt je een met jezelf maar ook met alles en iedereen.
   En sommige mensen zijn hier voor hun Zelf Meesterschap, dus als jij je afvraagd waarom je toch steeds alleen eindigd is het daarom!

   5 likes
 3. Ik ken mensen die absoluut niet alleen kunnen zijn. Zij willen continu mensen om zich heen en die mensen krijgen daar juist positieve energie van en laden zich hiermee op in tegenstelling tot punt 2 in de tekst. Mijn vriendin bijvoorbeeld. Zij heeft het echt nodig om regelmatig mensen om zich heen te hebben. Puur voor de gezelligheid en de positieve energie die zij eruit haalt. Zij is heel sociaal van aard.

  Ik daarentegen heb juist behoefte om mezelf regelmatig terug te trekken. Nu is er bij mij ADD geconstateerd. Dus ADHD zonder het hyperactieve. Ik weet dat er vaak gediscussieerd wordt over AD(H)D dat het niet bestaat. Maar wat ik heb, is in elk geval iets en de symptomen komen voor 90% overeen met de kenmerken voor ADD. Ik heb een hoofd vol gedachtes. Dit kan van alles zijn, dus niet altijd maar negatieve gedachtes. Concentreren is voor mij een ramp Ten eerste dwalen mij gedachtes af wanneer ik zou moeten luisteren. Ik kan mij gewoon niet op het gesprek concentreren. Laatst was ik op een feestje waar heel veel bekende waren. De muziek stond vrij hard en dit zorgde al voor afleiding. Vervolgens heb ik met allerlei mensen gesproken die ik ken en ik moest heel erg mijn best doen om goed te luisteren zodat ik niet afdwaalde. Ik heb 3 bier gedronken en de volgende dag was ik gesloopt. Niet vanwege die drie bier, maar van alle prikkels en alle energie die ik moest stoppen in de gesprekken en het luisteren/concentreren. Hier moet ik echt de hele dag van bijkomen. Ik voelde ook een soort druk op mijn oogkassen. Dus ja, ik wil regelmatig even lekker helemaal alleen zijn.

  Gelukkig ben ik de fase voorbij dat ik mezelf wil bewijzen tegenover familie en vrienden. Ik heb zelfs het contact met mijn ouders verbroken omdat ik het continu overal mee bemoeien echt zat ben! Ze zeggen dan altijd: ”het is goed bedoelt” Ja dat weet ik, maar toch moeten jullie ermee ophouden. Ik heb ze lang genoeg de tijd gegeven om dit te leren. Alleen op werk wil ik mezelf nog weleens bewijzen om te laten zien dat ik het echt wel kan. Vanwege mijn slechte concentratie maak ik heel vaak slordigheidsfouten op mijn werk en vergeet ik vaak iets. Gelukkig heeft de directeur empathie en neemt het voor lief. Ik werk in een bedrijf met drie mensen, dus het is voor hem overzichtelijk. Later hoorde ik dat zijn dochter ook ADD heeft, dus hij heeft sowieso begrip voor mijn fouten. Natuurlijk is het voor hem ook vaak vervelend als ik voor de zoveelste keer de fout in ga, maar hij laat mij volledig in mijn waarde.

  Ik geloof best dat mensen daadwerkelijk behoefte hebben aan mensen om zich heen omdat zij daar positieve energie van krijgen en gewoon omdat het gezellig is. En wanneer ze wel alleen zijn, gaat het ook prima.

  Maar ik begrijp de tekst heel goed en ik ben het er in principe ook wel mee eens, maar sommige punten kun je ook prima begrijpen zonder dat je daarvoor alleen moet zijn. Iedereen is weleens alleen.

  7 likes
  • Ik begrijp dat het bijzonder irritant is als je ouders zich overal mee bemoeien. Je hebt je vast geregeld slecht gevoelt over het feit dat je kwaad werd terwijl zij het goed bedoelen. Mijn broer heeft dat ook gedaan en daarom vertel ik je dit: neem weer contact op met je ouders.

   2 likes
   • @frits of barend: Ik begrijp wat je bedoelt en de eerste 10 jaar voelde ik mij ook schuldig over het feit dat zij het goed bedoelen terwijl ik kwaad werd. En toen heb ik het vervolgens nog 5 jaar proberen vol te houden, want ik ging toen het huis uit. Maar er veranderde wat dat betreft niets. Ik voel sowieso totaal geen band met m’n ouders en ik voel mij nog steeds onbegrepen. Ze hebben ooit een beeld van mij voor zichzelf gecreëerd en daar blijven ze maar in hangen.

    En die goede bedoelingen zijn soms echt waardeloos. Ik ging het huis uit, huurde een huis en ik wilde een kat. Dat mocht dus niet van mijn moeder omdat zij voor mij bepaalde dat ik allergisch ben. Natuurlijk kocht ik een kat en vervolgens keurde ze de naam van de kat niet goed. Na een half jaar besloot nog een kat te kopen en dat mocht ook niet. Waarom niet? Het huis was daarvoor te klein. De volgende dag kocht ik een nieuwe kat. Ook mocht ik toen ik nog thuis woonde niet met sommige mensen omgaan omdat mijn vader die persoon dan niet mocht terwijl het gewoon hele nette mensen waren. En zo kan ik bijna eindeloos doorgaan.

    Dus na 15 jaar bemoeienis, was ik het zo beu, dat dit de enige oplossing was. En we zijn alweer een heel tijdje verder en ik moet zeggen dat ik veel meer rust heb gekregen en ik voel mij daadwerkelijk een stuk gelukkiger en minder opgejaagd. En ik kijk terug op een periode waarin ik 15 jaar lang heb gesmeekt of ze alsjeblieft willen ophouden, maar nee, want het is allemaal goed bedoelt. Sorry, maar ik ga geen dingen doen waar ik niet achter sta. Dat betekend geen contact meer met mijn ouders. Ook al was het goed bedoelt, ze hebben mij heel veel verdriet aangedaan omdat ik niet serieus werd genomen.

    10 likes
    • Ik begrijp jouw reactie heel goed Ghost, met mijn ouders heb ik precies hetzelfde meegemaakt, op ALLES hadden ze commentaar.

     Heb je er wel eens bij stil gestaan dat de stugge houding van je ouders gewoonweg te maken heeft met angst en onzekerheid? Met andere woorden: is het niet hun eigen angst en onzekerheid die ze op jouw projecteren?

     Ook ik heb jaren geleden om dezelfde redenen als jij het contact met mijn ouders verbroken, maar toen mijn vader ongeneeslijk ziek werd heb ik me over de onenigheid tussen ons heengezet, en mijn moeder geholpen met het verzorgen van mijn vader.
     Ik heb gewoon een gesprek met mijn moeder destijds gehad, en heb haar toen uitgelegd dat ik hun bemoeienissen met mijn leven als verstikkend ervoer.
     Ik zelf heb ook kinderen, en weet hoe snel ik me zorgen KAN maken over mijn kinderen….en daar is volgens mij niets mis mee.
     Alleen : ik ken mijn grenzen en weet dat zorgzaamheid ook verstikkend kan werken.

     Is het niet te makkelijk om al het contact met je ouders te verbreken?
     Waarom confronteer je ze niet met hoe JIJ over hun houding denkt, en voelt?
     De kans is zelfs, dat ze je alleen maar meer kunnen gaan waarderen omdat ze zien dat je voor jezelf durft op te komen!

     2 likes
     • ja ik hoor het al jullie ware vast ettertjes en rot jongeren wees blij dat ze jullie niet met de matteklopper hebben gegeven en in het kolenhok smeten want dat had missien meer effect gehad om jullie weer op de rails te krijgen de ouders zijn niet het probleem dat zijn jullie zelf een beetje dicipline graag of terweil in het kort gezegd praescriptio ordine et disciplina,

      0 likes
     • Fritzz, strenge man, wanneer jouw voorstel zou werken waren er toch nog maar weinig problemen meer, zulke simpele oplossingen geef je aan.
      Maar wat je werkelijk zegt is dat jij streng bent opgevoed en nu vindt dat iedereen dat zo moet doen. Misschien heb je zelf kinderen die jou teleurgesteld hebben…En mensen die vrijer leven, anders denken, daar ben je m.i. gewoon boos op.
      Je projecteert je boosheid op hen. (Die vlegels doén maar!!)
      Let eens op je woorden voor je zomaar mensen de pan uitveegt.

      0 likes
  • @ghost, misschien ben je wel een Kristalkindje of Indigo. Dan is dat alleen maar een zegening:)

   4 likes
  • Ik heb je hele reactie gelezen en ik kan me er wel het één en ander bij voorstellen, omdat ik er enige zaken uit herken.
   Maar waarom het contact met je ouders verbreken??
   Omdat zij zich met jou bemoeien, wat jou niet zint??
   Mijn moeder bemoeit zich ook heel veel met mij, al een dikke 50 jaar.
   Toen dit mij teveel werd, ben ik naar haar toe gegaan en haar heel liefdevol en duidelijk uitgelegd wat al haar zorg en aandacht voor mij betekent, dat ik het enorm waardeer, maar dat zij mij daarmee belemmerd in mijn eigen ontwikkeling.
   Nog steeds zorgt zij voor mij op haar eigen manier, maar doordat zij mij heeft losgelaten is er bij mij nieuwe ruimte ontstaan, hetgeen zich manifesteerd in een gigantische nieuwe boost in mijn leven.
   De band met mijn moeder was al heel goed, maar hierdoor is die in vele opzichten alleen maar closer en sterker geworden.
   In jouw geval zou ik PER DIRECT naar mijn ouders toegaan en uitleggen waarom loslaten zo belangrijk kan wezen.
   Pas dan kan je ECHT van je verkregen vrijheid genieten.
   Maar ga NOOIT het contact verbreken omdat zij vanuit onvoorwaardelijke liefde naar jou handelen!!!
   Daarmee houd je automatisch de liefde op afstand, wat je nog lelijk kan gaan opbreken.
   Wees liefdevol naar hen toe en overtuig hen ervan dat het uiteindelijk voor beiden uitstekend kan werken.
   Succes!!

   1 likes
 4. prachtige tekst mij uit het hart gegrepen. mensen zijn vaak als voor de dood zo bang om ‘er niet bij te horen’. alleen zijn betekent geenszins afsluiten voor andere mensen. je eigen weg gaan zonder je iets aan te trekken van wat anderen daar van vinden. die vinden altijd wel iets. en uiteindelijk zijn we hier allemaal alleen

  20 likes
 5. vergeet vooral niet het aso punt je wordt asocialer en kan niet meer met je medemens overweg en eindigt als eenzame kluizenaar

  3 likes
  • Misschien vinden sommige mensen het wel fijn om als kluizenaar te leven. Die hebben er geen behoefte aan om iedere keer “leeggetrokken” te worden door andere mensen. In het verleden heb ik nogal eens mensen met allerlei problemen om me heen gehad. Een voorbeeld er was een vrijgezelle vriend van mij en die was de mand ingedoken met een vrouw van een andere gezamenlijk bevriend stel. Wat gebeurde er de ene na de andere kwam bij mij aan de deur om proberen mij voor hun standpunt te paaien. De gedupeerde man kwam klagen en de vrijgezelle vriend kwam me recht in het gezicht liegen dat hij niet met de vrouw in de mand was gekropen. Allerlei claimgedrag over een probleem wat ik niet heb. Ze maken van hun probleem jouw probleem en dat kostte veel energie. Ik had van te voren de getrouwde man al gewaarschuwd dat zijn vrouw wegens te weinig bedprestaties van haar man aan het rondkijken was maar ik ga niet met de vrouw van een vriend van mij naar bed (dat doe ik gewoon niet). De vrjgezelle man deed het wel en was zo dom om erover te gaan mailen met de vrouw (en toen zag haar man de mailtjes; betrapt). Het leek wel een soap. Ik ben blij dat ik me dat soort gedoe tussen andere mensen afscherm. Geen claimgedrag dus.

   4 likes
   • ik ben het met harry eens dus Aardebewoner aanzetten tot asociaal gedrag is niet netjes en nee ik ben het ook met ruud eens dus nee Edwin ruud is niet de enigste maar ga vooral zo door met je een pans maaltijd en je trekpartijen en een eenzaam einde met een steen zonder naam geeft niks je hebt het toch fijn in je eentje misschien hebben ze nog plek in pc joris een isolatie kamertje of zo dan ben je helemaal alleen in je eigen wereldje 🙂

    1 likes
    • @ harry:

     Heb je zelf eenpansmaaltijden gegeten in een isolatie kamertjel van pc joris of zo ?

     Een vreemde reactie overigens.

     3 likes
     • ja een heel vreemde reactie inderdaad ik snap ook niet waarom iemand eenzame psygopaten staat uit te schelden misschien voeld hij zich gewoon alleen maar als dat even in het midden laten in eenpans maaltijden zitten heel veel e numers mischien is dat wel het probleem dat de drang naar eenzaamheid versterkt

      1 likes
  • Alleen JIJ ziet dit zo 🙂

   5 likes
  • daar ben ik het totaal niet mee eens..
   Ik ben veel alleen omdat ik niet vaak naar buiten kan vanwege de uv straal van de zon. Ik heb maar 1 vriendin die mij accepteerd zoals ik ben,helaas zie ik haar bijna nooit omdat ze zelf een druk leven heeft. Maar ik ben totaal niet asociaal, ik denk eerder aan andere mensen dan dat ik aan mezelf denk. En als ik mensen zie maak ik daar gewoon een gezellig praatje mee..

   2 likes
 6. Ik vind het allemaal best.
  Tja…de ene houdt van veel mensen en krijgt er energie van en de ander kost het energie.
  Haha Edwin, al één (mooi gevonden) maar toch verschillend!

  Dus ehhhhh. Nou niet gaan roepen tegen de vrolijke gezellige druktemakers dat ze wat vaker alleen moeten zitten.
  Als we elkaar kunnen vrijlaten wordt het toch nog gezellig -:)

  Ps. @Aardebewonen; ik vind de toneelspelers op feestjes knoertegezellig…zou saaie boel zijn zonder. Iedereen is m.i. uniek en even belangrijk in het grote geheel..

  4 likes
  • Ja hoor ieder zijn meug. Ik hou alleen niet zo van die pochende mooiweerspelers en wordt ze snel beu. Dat mag ik ook vinden.

   7 likes
   • Hahaha
    Ik houd zelfs van degenen die niet van pochende mooiweerspelers houden.
    Gelukkig zijn ze d’r nog. Stel je voor dat er alleen nog niet-pochende slechtweerspelers zouden zijn.-;)
    Knuffel!

    1 likes
    • Vaak is het weer niet zo mooi als ze zeggen. Tuurlijk mogen die lui er ook zijn. En wie zegt dat niet pochende mooiweerspelers direct slecht weer spelers zijn ? Dat is zoooooooooooooo zwart wit denken.

     1 likes
     • de mens staat nu eemmaal bekend als een zwart wit denkers dat was atijd zo en dat zal ook altijd zo blijven

      0 likes
 7. Ik ben ook alleen en daar kies ik zelf voor. Ik wil geen relatie ik probeer verlichting te vinden in mijzelf…….ook ik ben van mening dat iedereen alleen is. Je komt alleen aan en gaat ook alleen weer weg.
  IK vind het juist een bevrijding om alleen te zijn geen gezeik en gezeur om mij heen verder hou ik gewoon contact met mijn ouders. Ik heb helemaal geen behoefte meer om uit te gaan ik kan niet meer tegen mensen wie lachen om de domste grapjes onder het gezuip en verwachten dat je mee lacht anders ben je ongezellig. Ik ben ook al een aantal jaren bezig met kaart goochelen wat ik het best in mijn eentje leer en zo nu en dan als ik zin heb verras ik onbekende mensen met die dingen.

  6 likes
 8. Ik deel mijn leven niet met een partner en daar door heb ik veel tijd voor vrienden en familie.
  Echter heb ik naast mijn prive afspraken en fulltime baan waar ik nooit alleenben of rust heb heel veel behoeften aan alleen zijn met name in het weekend overdag, even weg het liefst een stukje auto rijden of ergens wandelenen. Heerlijk om dan te genieten van de rust en om tijd te hebben voor je ZELF.
  Als ik dit niet doe ik het weekend dan ben binnen de kortste keren letterlijk en figuurlijk leeg, geen energie meer wat resulteert in een hele negatieve houding en gevoelens.

  Kortom, ik waardeer meerdere punten van alleen zijn.
  En dat geldt voor meer mensen ook voor hen die denken niet alleen te kunnen.

  4 likes
 9. Wat we ook doen of denken; alleen WIJ bepalen voor onszelf hoe we denken EN voelen.
  Als we ons zelf EENZAAM voelen, is dat omdat we hebben verkozen om te denken : “Ik ben eenzaam”.

  Trouwens: eenzaamheid heeft NIETS te maken met het wel of niet samenzijn met een ander,
  als een relatie slecht is kan je je nog eenzamer voelen met zijn tweeën dan alleen !

  Eenzaamheid is voor mij niets anders dan een tekort aan zelfkennis, een vorm van zelfbeklag en zelfmedelijden.

  3 likes
 10. Tja, je kunt wel zeggen dat DE MENS een sociaal wezen is maar ik vraag het me af.
  Genoeg mensen die niet/nooit alleen zijn en ronduit asociaal zijn.

  In de dieren wereld zijn genoeg dieren die ‘alleen’ leven tot hun dood, waarom dan niet in de mensen wereld ?

  Zelf kan ik niet lang zonder mensen (om me heen) dus kan me moeilijk voorstellen dat je gelukkig bent als je leeft als kluizenaar. Maar dat het mogelijk is, ja waarom niet. Ieder mens is uniek

  3 likes
 11. Wolfje ik zou het niet duidelijker kunnen verwoorden.
  En ook Edwin heeft een punt: Al-Tijd Al-Een…!!

  2 likes
 12. jawel dat is uiteindelijk je levens basis,gelukkig doe ik dat al heel lang,niemand stoort zich er nog aan, maar bedenk wel dat de meeste mensen afhankelijk zijn…….en dan vinden mensen het weer vreemd,maar ja,ga je eigen pad maar eens volgen,met natuurlijk al die lieve mensen om je heen,eng hoor…..maar je komt alleen en je gaat ook weer alleen….bij je geboorte is iedereen vrolijk,dat is leuk zo`n baby….maar als je weer heen gaat,allemachtig wat een gevecht heb ik gezien….zelden iemand tegengekomen die in zn leven naar binnen heeft gekeken ( en dan pas het leven begrijpt) we zijn er nog lang niet…..wel maak ik me zorgen over al die zieken/bejaarden die we wel bewust nu alleen thuis laten zitten,die vereenzamen wel, en dan ga je dementeren……dus zo simpel is het allemaal niet… zalig zij die een vrije geest bezitten..

  2 likes
 13. Helemaal mee eens.. ik ging altijd 1x/jr 2 wkn met de motor op pad. Gewoon op pad en zien waar je uitkomt min of meer.
  Heb/had ik nodig om weer in overeenstemming te komen met mijzelf en de omgeving. 3 jr geleden lukte dat niet ivm drukte en ziedaar.. heb een dystonie ontwikkeld en kon daardoor 2 jaar niet meer rijden. Dit jaar weer voorzichtig op pad geweest en merkte het direkt: dit gaat hoe dan ook weer plaatsvinden want de dystonie verminderd/verdwijnt dan in enkele dagen/week tijd…
  Ook als ik in Zweden ben btw.. maarja.. je woont en leeft hier (gezin enzo) en jahoor.. eenmaal thuis speelt eea weer op in dit fijn landje aan de zee vol gekte, leugens en schapen.

  2 likes
 14. Grappig dat er veel “commentaar” mensen zijn die het alleen zijn, dat soms ook als kluizenaar wordt genoemd, daar zoveel vraagtekens bij zetten en zichzelf “sociaal” noemen.

  Deze sociale mensen vinden dan blijkbaar dat ze iets te geven hebben aan deze “alleen” mensen. En dat deze “alleen” mensen dat ook zouden moeten willen ontvangen. Anders klopt er iets niet met deze mensen.

  Je vraagt je dan af welke angsten deze “sociale” mensen hebben dat ze de “alleen” mensen deze “sociale gedachte” willen opleggen. Er lijkt me hier een mooie innerlijke groei te liggen voor deze ” sociale” mensen.

  2 likes
 15. Oei, nog nooit gereageerd op zo’n site, maar nu doe ik het toch even. Af en toe moet ik ook even alleen zijn. In mijn geval duik ik letterlijk onder. Duiksetje in de auto en even heerlijk genieten van mijn eigen bellen zonder anderen om me heen. Af en toe wat leuke vissen tegenkomen (baars, voorn, paling, snoek of karper), en verder niets. Soms zwem ik dan hele stukken net onder water door het riet, soms zoek ik even de diepte op. Na zo’n duik ben je dan weer herboren.

  2 likes
 16. Het zijn allemaal mooie dingen die er staan maar alleen gaat je eigen evolutie veel langzamer.

  Als je niet bewust bent van jezelf kan je niet leren van jezelf. Je leert enkel van de eigen wereld waar je in verkeert.

  1 likes
 17. Ik vind het allemaal best.
  Tja…de ene houdt van veel mensen en krijgt er energie van en de ander kost het energie.
  Als we elkaar kunnen vrijlaten wordt het toch nog gezellig -:)

  Dus ehhhhh. Nou niet gaan roe

  1 likes
 18. Je bent nooit alleen…..alleen denken te zijn is maar een illussie…

  1 likes
 19. Westerse landen o.a Nederland wonen heel veel mensen alleen. Dat is ondenkbaar in mijn geboorte land Brazilie. Als je alleen woont, wordt je als gek of homo gezien. In Zuid- Amerika kennen wij dit fenomeen niet. Daarom is onze leef wijze prettig, warm en gezellig. Een mens is tenslotte een sociaal wezen toch! Momenten van alleen zijn moet kunnen , maar niet eenzaam zijn. Dat vind ik wel een min punt van Nederland. Verder vind ik Nederland ok. Ik hou van de mooie seizoenen. Ik hou van Holland!

  1 likes
  • Lijkt me erg prettig om als gek of homo versleten te worden als je alleen woont. En prettig, warm en gezellig is het uiteraard met al die sociale wezens om je heen die uitsluitend aan een ander denken.

   0 likes
 20. Jongens toch, wat is er gebeurd met fatsoenlijk Nederlands? Sommige reacties zijn werkelijk bijna niet te lezen door gebrek aan leestekens, dt-fouten. Foutloos schrijven is ook een vorm van respect voor de lezer.

  1 likes
 21. eenzaam of niet in life inner life we denken weer lekker stereo hie het is wel wat complexer allemaal probeer nu een in seround na te denken het lichaam de geest en de ziel je personelijkheid en je energie maken tot wie we zij en zullen zij en iedereen heeft daar zijn eigen wandel route in want net als bij het dimensieversum bestaat de mens ook uit meerdere lagen an energieen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wat zou jij willen weten van je overleden dierbare?

Wat zou jij willen weten van je overleden dierbare?

Op het moment dat ik dit schrijf ...

Bewijs voor biovelden? Hart van hond en baasje klopt synchroon

Bewijs voor biovelden? Hart van hond en baasje klopt synchroon

De band tussen honden en hun baasjes ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.