Homepagina » Buitenland » Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen
Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen

Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen

Terroristen van Islamitische Staat (IS) worden in Syrië door de Verenigde Staten voorzien van geavanceerde wapens. Dat blijkt uit onderzoek van de Turkse krant Yeni Safak.

De krant toont daarmee aan dat Washington de terroristen in het Arabische land rechtstreeks steunt.

Yeni Safak citeert meerdere bronnen die hebben gezegd dat Amerikaanse troepen materiaal hebben geleverd aan militanten in al-Mansurah in de noordelijke provincie Raqqa.

Gedreigd

Daarnaast werd een grote hoeveelheid Amerikaanse wapens overgebracht naar de grensovergang bij al-Tanf, waar Syrië grenst aan Irak en Jordanië.

De Verenigde Staten, die een legerbasis in die regio hebben, trainen naar verluidt geregeld terroristen in al-Tanf.

Washington heeft een gebied van 55 kilometer rond de basis geclaimd en al vaak gedreigd om Syrische troepen in dat gebied aan te vallen.

Vluchtelingenkamp

Het afgezette gebied bevat ook het vluchtelingenkamp Rukban, waar volgens Syrische en Russische functionarissen ook terroristen zitten.

Yeni Safak meldt verder dat door Amerika gesteunde groepen bestaande uit Koerden en Arabieren worden gebruikt om wapens en materiaal af te leveren.

Geholpen

Onder meer de Syrische Democratische Strijdkrachten, geleid door de Volksbeschermingseenheden (YPG), worden ervan beschuldigd samen te werken met IS.

In juni zei de Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin in een interview met NTV dat de YPG waarschijnlijk IS-terroristen geholpen hebben om te ontsnappen uit Raqqa.

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Typhoon
Typhoon
2 jaren geleden

IS is de aas
YPG zogenaamd de redder

IS moet zo gruwelijk mogelijk zijn zodat het legitiem wordt om YPG te steunen.

Met andere woorden IS moet hoofden hakken voor de cameras zodat YPG anti-vliegtuig en antirank rakketten ter beschikking krijgen. Terwijl IS geen vliegtuigen heeft!

Zo steun je geen terroristen maar “vrijheidsstrijders”

Dit plan heeft weliswaar gewerkt in Afghanistan.
En in de 2 wereldoorlog als
Duitsland aas en Amerika als redder…

Deze plannen moeten uitgevoerd worden om de new world order te establishen.
De apocalypse zal daarom uitbarsten in het midden-oosten…

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  Typhoon
2 jaren geleden

Ik vrees dat Erdogan de islam zal verenigen, gans die islamwereld respecteert Erdogan nu zeker.
Moet gaan opzoeken wat exact gebeurde op bilderberg paar jaar geleden toen ze Erdogan daar buiten gooiden.
Er is een profetie van een paus van rond 800 die zei visioen te hebben gehad dat Rome vaticaan volledig verwoest was en paus onthoofd.
Als Erdogan erin slaagt om de islam te verenigen worden israehel en wij uitgeroeid.
Erdogan heeft alle kaarten in handen, van SA weet de islam wereld dat SA koningshuis joods is….
Het gaat snel gaan nu, let maar op

Freba
Freba
Reactie op  Typhoon
2 jaren geleden

Jij en ik weten toch wie de Geldstromen; Voedselketens; Media; Oliebronnen “beheren”; TV stations – zelfs inmiddels het ZDF- etc.etc. “Runnen” ? Wie betaalt; Bepaalt…….We hebben Romeinse Rijken gehad, De Hunnen, De Vikingen, de Germanen; de Franken; nu het Zionistisch Rijk (Herzl). Tis ff Wennu….

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  Freba
2 jaren geleden

hmm over romeins rijk gesproken…
Dat is voor binnenkort, zijn wij daarin voorgelogen, mensenlief..

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Hoe is het mogelijk, dat het onmogelijk is om geen rechtszaak tegen de VS te beginnen vanwege illegaal verblijf in Syrië.

Of de hele wereld is nep en er wordt continue met ons een spel gespeeld ( we leven in een simulatie)
Of de kwade krachten zijn zo groot, dat er bijna niet meer tegen op te boksen.

Het geval simulatie.

Gisteren reed ik voorbij een file waar een heetgebakerde man was uitgestapt en stond te schreeuwen tegen een achterligger die had staan toeteren. Ik zag het en reed voorbij, als toeschouwer.
Ik heb me ook wel eens juist in die verhitte situatie bevonden en voelde me juist bekeken.
Vooral deze 2 situatie die ik in mijn hersenen liet samenvloeien, gaf mij even die glimp van herkenning dat we in een simulatie leven. Een computerspel ( schaakspel) gespeeld door hogere machten.

Daarin zijn 6 miljard pionnen, die heel gemakkelijk opgeofferd kunnen worden en een klein deel mag tijdelijk voor toren, paard , loper, koningin of koning spelen.

Weet dat u een eigenwijze pion mag zijn, die voor de overkant gaat en een toekomst als koningin in het verschiet mag hebben.

Het spel is bekend, God heeft alle zetten doorgerekend en Satan maakt geen kans, echter kan hij wel veel schade aanrichten.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
2 jaren geleden

Al van 2012 schrijft men hoe de VS in Syrië IS en alle terreur daar financiert.
Assad weigerde van Qatar pijpleidingen door zijn land, daarom vernietigen israehel EU + VS Syrië

‘Vuilbak van het Midden-Oosten’

Syrië is de ‘vuilbak van het Midden-Oosten’ geworden. Als er iets misgaat door het imperialistisch beleid van het Westen, schuift men dit op Damascus af: eerst miljoenen Palestijnse en Iraakse vluchtelingen en nu de duizenden rebellen, moslim-extremisten en al-Qaida-aanhangers, die men met oorlogswapens naar Syrië stuurt. De plaatsen in Libië waar het heden vrij rustig is zijn toevallig de dorpen en steden waar de Amerikaanse geheime dienst CIA massaal rebellen recruteerde. Deze huurlingen werden naar de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Turkse Iskanderun overvlogen en met oorlogswapens naar Syrië gestuurd. Weer een deeltje van Libië waar het wat rustiger is, maar Syrië zit intussen met de gebakken peren en dient lading na lading van deze terroristen op te ruimen. De stortplaats van alle extremisten, die niet onmiddellijk nuttig zijn voor het Westen en haar bondgenoten, heet Syrië en de gevolgen van deze politiek zien we elke dag in het nieuws.

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/08/18/amerikaanse-steun-aan-de-syrische-oppositie-al-jaren-gaande/

jolo
jolo
2 jaren geleden

Dacht aanvankelijk dat Trump het beste voor heeft met de burgers, maar mogelijk dat de lijn van de democraten door de republikijnen alleen maar verhard zijn, tenslotte met de zionisten worden niet voor niks het veelkoppige monster voorgesteld?

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Onbegrijpelijk en niet te bevatten en dit loopt al over tien decennia en zijn het industriële militaire complex, de bankenwereld en de cabal, de almachtigen in de wereld. Zelfs de zogenaamd ‘machtigste man in de wereld’ Trump is slechts een trekpop. En al z’n voorgangers, Obama, Bush, Clinton, Carter, Bush sr. and so on, waren van dezelgde trekpop orde.

Nederland is van hetzelfde laken een pak en steunt niet alleen met geld of F16’s, maar steunt, net als andere Europese landen, met wapens terrorisme in het Midden-Oosten. Hoeveel weten wij van de wapenindustrie in Europa, wat een totaal uit de wind gehouden industrie is. Deze industrie is onmetelijk machtig, zo machtig, dat ze zichzelf compleet buiten zicht van alles en iedereen weet te houden. Vraag: hoeveel miljarden euro’s aan wapens exporteert Nederland naar landen in het MO voor ondersteuning van terrorisme en leveringen aan landen als SA die nu Jemen aan het uitmoorden is. Hoeveel steun en assistentie heeft Nederland en de industrie verleend bij het uitmoorden van verschillende landen in het MO.

Hoeveel steun verleent (hoe verrot is) Nederland op dit moment bij het opvangen en onderbrengen van bijv. ex MO terroristen in NL? Die kunnen doen en laten wat ze willen en in Nederland al vele slachtoffers hebben gemaakt, waar de burgers niets van mogen weten. De mainstream media helpt daarbij en houd bijv. etniciteit en cultuur zoveel mogelijk buiten het nieuws of plaats alleen berichten als ze er niet onderuit kan en buigt daarbij wat krom is recht.

Nederland en de politiek is net zo, of zelfs nog viezer, lager en doortrapter dan de VS. Nederland is een judas land. Omringende landen evenzo!!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

…. Trouwens, door het totaal achterlijke volk meest geprezen en aanbeden trekpop (moordenaar) was Obama wel de allerbeste acteur, samen met z’n vrouw (vriend?). Als hij het niet tot president had weten te schoppen ( presidenten worden speciaal opgeleid en uitgezocht door de cabal), dan was hij een glansrijke Bollywood acteur geworden in een twee kwartjes cinema film.

Jantje
Jantje
2 jaren geleden

Een Turkse krant als bron?
lijkt mij niet erg objectief.
Dit geldt, tegenwoordig, voor alle kranten, maar Turkse in het bijzonder.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Diegenen die de hoogste macht hebben zullen er alles aan doen dat je nooit lekker in je vel zit!
Ze doen er alles aan om te profiteren van je angsten en jouw pijn want daar halen ze hun kracht vandaan.
Alle religies de media en de zogenaamde aliens zijn allemaal BS want niemand gaat ons redden ze zijn verzonnen door kwade machten om je te verwarren.
Je moet ALLES wantrouwen maar wel geloven in jezelf.

x

Check Also

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

kaag

‘Kaag hoort samen met Rutte achter de tralies’

Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) neemt verantwoordelijkheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x