Homepagina » Buitenland » Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen
Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen

Verenigde Staten leveren geavanceerde wapens aan IS-terroristen. Deze krant komt met onthullingen

Terroristen van Islamitische Staat (IS) worden in Syrië door de Verenigde Staten voorzien van geavanceerde wapens. Dat blijkt uit onderzoek van de Turkse krant Yeni Safak.

De krant toont daarmee aan dat Washington de terroristen in het Arabische land rechtstreeks steunt.

Yeni Safak citeert meerdere bronnen die hebben gezegd dat Amerikaanse troepen materiaal hebben geleverd aan militanten in al-Mansurah in de noordelijke provincie Raqqa.

Gedreigd

Daarnaast werd een grote hoeveelheid Amerikaanse wapens overgebracht naar de grensovergang bij al-Tanf, waar Syrië grenst aan Irak en Jordanië.

De Verenigde Staten, die een legerbasis in die regio hebben, trainen naar verluidt geregeld terroristen in al-Tanf.

Washington heeft een gebied van 55 kilometer rond de basis geclaimd en al vaak gedreigd om Syrische troepen in dat gebied aan te vallen.

Vluchtelingenkamp

Het afgezette gebied bevat ook het vluchtelingenkamp Rukban, waar volgens Syrische en Russische functionarissen ook terroristen zitten.

Yeni Safak meldt verder dat door Amerika gesteunde groepen bestaande uit Koerden en Arabieren worden gebruikt om wapens en materiaal af te leveren.

Geholpen

Onder meer de Syrische Democratische Strijdkrachten, geleid door de Volksbeschermingseenheden (YPG), worden ervan beschuldigd samen te werken met IS.

In juni zei de Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin in een interview met NTV dat de YPG waarschijnlijk IS-terroristen geholpen hebben om te ontsnappen uit Raqqa.

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Typhoon
Typhoon
2 jaren geleden

IS is de aas
YPG zogenaamd de redder

IS moet zo gruwelijk mogelijk zijn zodat het legitiem wordt om YPG te steunen.

Met andere woorden IS moet hoofden hakken voor de cameras zodat YPG anti-vliegtuig en antirank rakketten ter beschikking krijgen. Terwijl IS geen vliegtuigen heeft!

Zo steun je geen terroristen maar “vrijheidsstrijders”

Dit plan heeft weliswaar gewerkt in Afghanistan.
En in de 2 wereldoorlog als
Duitsland aas en Amerika als redder…

Deze plannen moeten uitgevoerd worden om de new world order te establishen.
De apocalypse zal daarom uitbarsten in het midden-oosten…

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Hoe is het mogelijk, dat het onmogelijk is om geen rechtszaak tegen de VS te beginnen vanwege illegaal verblijf in Syrië.

Of de hele wereld is nep en er wordt continue met ons een spel gespeeld ( we leven in een simulatie)
Of de kwade krachten zijn zo groot, dat er bijna niet meer tegen op te boksen.

Het geval simulatie.

Gisteren reed ik voorbij een file waar een heetgebakerde man was uitgestapt en stond te schreeuwen tegen een achterligger die had staan toeteren. Ik zag het en reed voorbij, als toeschouwer.
Ik heb me ook wel eens juist in die verhitte situatie bevonden en voelde me juist bekeken.
Vooral deze 2 situatie die ik in mijn hersenen liet samenvloeien, gaf mij even die glimp van herkenning dat we in een simulatie leven. Een computerspel ( schaakspel) gespeeld door hogere machten.

Daarin zijn 6 miljard pionnen, die heel gemakkelijk opgeofferd kunnen worden en een klein deel mag tijdelijk voor toren, paard , loper, koningin of koning spelen.

Weet dat u een eigenwijze pion mag zijn, die voor de overkant gaat en een toekomst als koningin in het verschiet mag hebben.

Het spel is bekend, God heeft alle zetten doorgerekend en Satan maakt geen kans, echter kan hij wel veel schade aanrichten.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
2 jaren geleden

Al van 2012 schrijft men hoe de VS in Syrië IS en alle terreur daar financiert.
Assad weigerde van Qatar pijpleidingen door zijn land, daarom vernietigen israehel EU + VS Syrië

‘Vuilbak van het Midden-Oosten’

Syrië is de ‘vuilbak van het Midden-Oosten’ geworden. Als er iets misgaat door het imperialistisch beleid van het Westen, schuift men dit op Damascus af: eerst miljoenen Palestijnse en Iraakse vluchtelingen en nu de duizenden rebellen, moslim-extremisten en al-Qaida-aanhangers, die men met oorlogswapens naar Syrië stuurt. De plaatsen in Libië waar het heden vrij rustig is zijn toevallig de dorpen en steden waar de Amerikaanse geheime dienst CIA massaal rebellen recruteerde. Deze huurlingen werden naar de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Turkse Iskanderun overvlogen en met oorlogswapens naar Syrië gestuurd. Weer een deeltje van Libië waar het wat rustiger is, maar Syrië zit intussen met de gebakken peren en dient lading na lading van deze terroristen op te ruimen. De stortplaats van alle extremisten, die niet onmiddellijk nuttig zijn voor het Westen en haar bondgenoten, heet Syrië en de gevolgen van deze politiek zien we elke dag in het nieuws.

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/08/18/amerikaanse-steun-aan-de-syrische-oppositie-al-jaren-gaande/

jolo
jolo
2 jaren geleden

Dacht aanvankelijk dat Trump het beste voor heeft met de burgers, maar mogelijk dat de lijn van de democraten door de republikijnen alleen maar verhard zijn, tenslotte met de zionisten worden niet voor niks het veelkoppige monster voorgesteld?

x

Check Also

kabinet

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Een Nederlandse delegatie is in het noorden ...

kaag

Aangifte tegen Kaag en Nederlandse regering wegens financieren van terreurorganisaties

Nederlands ontwikkelingsgeld is in de Palestijnse gebieden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x