Mens en Dier

Kaag volhardt: we hebben standpunten ingenomen en die kant willen we op

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Duidelijk is voor ons allemaal dat de kiezer vorige week een democratisch signaal heeft afgegeven richting politiek Den Haag, zei vicepremier Kaag vrijdag na afloop van de ministerraad.

In verschillende duidingen en reacties werd vorige week gesproken over de afstand tussen de stad en het platteland. En wordt dit signaal vooral toegeschreven aan de onvrede over het stikstofdossier, aldus Kaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We zien een afnemend politiek vertrouwen omdat grote vraagstukken waar we voor staan nog niet zijn opgelost of niet snel kunnen worden opgelost,” beweerde de D66-leider.

Onze ambities vastgesteld

Wat het kabinet betreft vraagt de verkiezingsuitslag om ‘een zeer grondige analyse en natuurlijk reflectie’. “Wat voedt de onvrede en het onbehagen in het land, is de vraag.”

Van daaruit gaan we verder met de grote dossiers waar we nu aan werken. Want we staan als kabinet voor een aantal belangrijke en lastige vraagstukken. We werken in het landsbelang. Het gaat hier om het stikstofdossier, maar er liggen ook grotere opgaven op het gebied van woningbouw, asiel en klimaat. En het gaat om de toekomst van iedereen in ons land, zei Kaag.

Ze voegde toe: “Als coalitie hebben we op de verschillende dossiers onze ambities vastgesteld. En die kant willen we op.”

Wij zijn met velen. U niet

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen reageerde: “Neen, mevrouw Kaag, die kant willen wíj́ niet op. En wij zijn met velen. U niet.”

Voormalig D66-Kamerlid Kees Verhoeven sneerde vervolgens naar Van Tellingen: “Was lekker met velen bij je retail-borrel gebleven.”

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Kaag kan beter oprotten, haar lied is uit.

Margie
Margie
1 jaar geleden

Ze moesten dat mens door het hele land schoppen met pek en veren.

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Vertaling: “jullie kunnen vinden wat je vindt, maar wij drukken gewoon onze zin door.” Geheel democratisch – zoals alleen D666 de democratie begrijpt.

John Doeterniettoe
John Doeterniettoe
1 jaar geleden

De elite zal toch wel weten wat goed is?!

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x