Financieel

Elite in paniek: Superrijken kopen landingsbanen om te vluchten als de armen in opstand komen

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hedgefondsmanagers kopen massaal afgelegen stukken land en boerderijen in landen als Nieuw-Zeeland om onder te kunnen duiken als de armen in opstand komen. Bange bankiers van over de hele wereld zijn begonnen met de aankoop van landingsbanen zodat ze kunnen vluchten als het volk in opstand komt tegen de toenemende ongelijkheid.

Na de rellen in Londen in 2011 en in Ferguson en andere delen van de Verenigde Staten afgelopen jaar zijn veel financiële bazen bang dat ze het doelwit zullen worden van volkswoede.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Robert Johnson, voorzitter van het Institute of New Economic Thinking, zei tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos dat veel hedgefondsmanagers hun ontsnapping al hebben gepland.

“Ik weet dat hedgefondsmanagers van over de hele wereld landingsbanen en boerderijen in landen als Nieuw-Zeeland opkopen omdat ze denken dat ze moeten kunnen vluchten,” zei hij.

Johnson zei dat de economische situatie binnenkort onhoudbaar kan worden omdat de ongelijkheid zelfs in de rijkste landen toeneemt. Volgens hem is er sprake van een vicieuze cirkel: “Politici die meer geld krijgen gebruiken het om nog meer geld te krijgen.”

Hij kreeg bijval van directeur van de New Economics Foundation Stewart Wallis: “Vluchtauto’s en landingsbanen in Nieuw-Zeeland kunnen worden gebruikt om te ontsnappen. Als ze naar een andere planeet konden gaan, zouden sommigen van hen dat nog doen ook,” zei hij.

“Ik denk dat de rijken bezorgd zijn en dat is terecht,” voegde hij toe. “De meeste mensen hebben van het Oxfam-rapport gehoord waaruit blijkt dat de 80 rijkste mensen op aarde rijker zijn dan de armste vijf miljard mensen. Binnenkort krijgen we een situatie waarin de rijkste 1 procent rijker is dan de rest, de overige 99 procent.”

[Daily Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gijs
gijs
9 jaren geleden

rijk zijn en dan moeten vluchten, dat is geen leuk vooruitzicht.

ach zolang je maar gezond bent

nostradamus
nostradamus
9 jaren geleden

De 1% gewoon een ultimatum geven! Of vrijwillig alles terug aan het volk geven binnen x tijd of de guillotine!

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Word tijd, ‘Game Over’ elite-scum……

Ger
Ger
9 jaren geleden

“Als ze naar een andere planeet konden gaan, zouden sommigen van hen dat nog doen ook,”

Dat is wel de beste optie, of ze moeten zich heel diep ingraven, want anders zullen ze worden gevonden. En dan zijn de rapen gaar, en zal al het geld en/of goud/zilver ze niet meer kunnen helpen. Off with their head!!!!

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x