Binnenland

Pechtold (D66) wil vlak na verkiezingen Eerste Kamer afschaffen: ‘Héél opvallend’

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Op deze manier vertraagt het en op deze manier heeft het geen enkele toegevoegde waarde om nog eens in rust naar de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van wetten te kijken, zei Alexander Pechtold (D66) op NPO Radio 1 over de Eerste Kamer.

Als de Eerste Kamer die rol weer herpakt, dan kan het een meerwaarde hebben, maar op deze manier kun je ook gewoon toetsen door de rechter aan de Grondwet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Pechtold zet eigenlijk op één dag een streep door het koningshuis en door de Eerste Kamer,” klonk het.

D66 is een gevaar voor de democratie

Publiciste Maaike van Charante reageert: “Natúúrlijk heeft de Eerste Kamer volgens Pechtold geen ‘toegevoegde waarde’ als dit betekent dat de kiezers via een omweg toch nog enige inspraak kunnen hebben.”

“D66 is een gevaar voor de democratie, maar sinds 15 maart gelukkig wel iets minder,” voegt ze toe.

Bijzonder

Bram Zonderland, bestuurslid bij Team Agro NL, vindt het ‘héél opvallend’ dat Pechtold nu met dit oude standpunt komt, zo vlak na de verkiezingen.

“Wat mij vooral opvalt, is veel D66-, PvdA- en GroenLinks-acolieten die pleiten voor het niet serieus nemen van de uitslag, het afschaffen van de Eerste Kamer, enzovoorts. Bijzonder,” aldus Zonderland.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

De grote bek van de afgestrafte élite.
Exit dat omhooggevallen schorem

Annette
Annette
1 jaar geleden

Zijn die gasten bij D66 nu ALLEMAAL door de ratten besnuffeld?

Eerst van de week die vreselijke Tjeerd de Groot (groot in naam, maar klein in daden) met zijn plannen (niet ZIJN plannen natuurlijk, maar VN- en WEF-plannen) om de huisdieren van mensen af te pakken. Een absolute gruwel!

Wij hebben al, sinds wij tien jaar geleden in een appartement kwamen wonen, geen huisdieren meer gehad, maar daarvoor méér dan 40 jaar katten en ook 14 jaar twee lieve honden.

Als ik even kijk naar onze situatie: 43 jaar geleden stierf ons zoontje van 6 jaar. Uiteraard waren wij compleet kapot. Toen hebben wij een jonge labrador pup uit Brabant gehaald. Hij kreeg de naam Bracken en wat deze lieve viervoeter voor ons heeft betekend…. als ik dat hier zou gaan beschrijven, zijn jullie uren bezig om dat te lezen. Doe ik dus maar niet.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat huisdieren véél meer zijn dan, in de woorden van Tjeerd, vervuilers. Voor MIJ zijn D66-ers de GROOTSTE vervuilers.

Nu komt die blaaskaak van een Alexander Pechtold weer met iets nieuws: eerst het afschaffen van het koningshuis (had van mij al jaren geleden mogen oprotten, stelletje nietsnutten) en nu de Eerste Kamer.

Als ik mij nog goed kan herinneren, was het D66 die ervoor gezorgd heeft, dat één van de ECHTE pijlers onder het instituut democratie, namelijk het REFERENDUM, werd afgeschaft. De uitkomst van de verschillende referenda beviel die lamstralen namelijk niet.

IK denk dat Alexander zich beter bezig kan houden met het reilen en zeilen binnen het CBR.

Als ik de berichten goed interpreteer, is het daar namelijk een zootje. Was het natuurlijk al, maar onder zijn “bezielende” leiding is het een nog grotere puinhoop geworden.

Ga JIJ dus maar even snel, voor je riante inkomen, DAAR aan de gang en laat de slopers binnen D66 maar zelf bezig zijn met hun ondergang.

Liever vandaag dan morgen!

Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Ksssst terug je cbr hok in jij, daar ben je niet v9or niets heen gejaagd

Andre
Andre
1 jaar geleden

Pechtold is uit de regie kast gekomen? Hij is degene waarmee ze appen in de 2e kamer om debatten in de soep te laten lopen. Hij stuurt SSjoerd SSjordSSma aan.

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x