Buitenland

Kaaspizza? Instagram faciliteerde gigantisch pedonetwerk

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!

Uit een onderzoek van de Wall Street Journal en het Stanford Internet Observatory blijkt dat Instagram een gigantisch en georganiseerd netwerk van pedofielen huisvestte.

De algoritmes van Instagram zorgen ervoor dat gebruikers die beelden van kindermisbruik opzoeken, worden doorverwezen naar profielen die soortgelijke beelden delen.

Toen de onderzoekers nieuwe accounts hadden aangemaakt voor het onderzoek, werden ze na een paar profielen te hebben bezocht overspoeld met materiaal dat kinderen seksualiseert. Ook werden ze doorverwezen naar websites waar materiaal van kindermisbruik wordt verhandeld.

“Instagram is een opstapje naar plekken op internet waar expliciet materiaal van kindermisbruik wordt aangeboden,” aldus de onderzoekers.

Miljoenen accounts

Volgens medewerkers van Meta, het moederbedrijf van Instagram, zijn er honderdduizenden, zo niet miljoenen accounts op Instagram die profielen volgen die materiaal van kindermisbruik promoten.

Pedofielen gebruiken op het platform emoji’s zoals de afbeelding van een kaart of een stuk kaaspizza. De letters ‘k’ en ‘p’ verwijzen daarbij naar ‘kinderporno’, zei onderzoeker Brian Levine.

Expliciete hashtags

Instagram stelt pedofielen in staat om met expliciete hashtags te zoeken naar bepaalde inhoud, zoals #pedowhore en #preteensex.

Meta heeft naar eigen zeggen in twee jaar tijd 27 pedofielennetwerken offline gehaald.

Maar wee je gebeente als je ‘desinformatie’ verspreidt op Facebook of Instagram. Dan is de kans groot dat je verbannen wordt.

[Zero Hedge]

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Happy with nothing
Happy with nothing
3 maanden geleden

De elite gebruikt en heeft kinderen nodig daarom wordt het gefaciliteerd,als je hier commentaar op hebt wordt je verwijderdt.

Jip
Jip
3 maanden geleden

Ook affiches en melkpakken schijnen in Amerika gebruikt te zijn pedonetwerken.

Kinderen werden hierop als vermist opgegeven en je kon dan het bijgaande telefoonnummer bellen om de kinderen te kopen.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
3 maanden geleden

Het topje van de ijsberg.
Kijk https://www.youtube.com/watch?v=MNIKASuG52M

Margie
Margie
3 maanden geleden

Wie zit er dan nog op dat smoelenboek . Heb ik nog nooit wat van gevonden. Waardeloos. Praat met elkaar en niet met schermpjes. Is veel leuker. En instagram…… Ook zoiets stoms.

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x