Financieel

Britse fiscus onderzoekt HSBC wegens witwassen

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse belastingdienst gaat onderzoek doen naar beschuldigingen dat offshorerekeningen van de bank HSBC zijn gebruikt voor het witwassen van miljoenenbedragen.

De fiscus heeft gegevens ontvangen over de grootste bank van Europa en liet weten dat het materiaal momenteel wordt bestudeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Donderdag kwam een klokkenluider naar buiten met een lijst, zo berichtte de Daily Telegraph. Onder meer zouden drugsdealers en andere criminelen hun bankzaken regelen via rekeningen van HSBC op het kanaaleiland Jersey.

Belastingparadijs

Het gaat in totaal om 4388 rekeninghouders die via de bank een bedrag van 877 miljoen euro beheren op Jersey, dat vanwege zijn soepele financiële regels bekend staat als een belastingparadijs en spil van witwaspraktijken.

In het derde kwartaal heeft HSBC 625 miljoen euro extra opzij gezet, omdat de bank vreest dat de boetes voor de aan het licht gekomen witwaspraktijken hoger zullen gaan uitvallen.

Lakse regels

In juli werd ook al 547 miljoen euro gereserveerd in verband met de witwaspraktijken. Een rapport van de Amerikaanse Senaat wees dit jaar uit dat lakse regels bij HSBC het mogelijk maakten dat er bij de Amerikaanse afdeling van de bank de laatste zeven jaar misdaadgeld van Mexicaanse drugskartels werd witgewassen. Via de bank werden ook terroristische groeperingen gefinancierd.

Door een verwikkeling in een schandaal rond de verkoop van verzekeringsproducten aan Britse klanten moet de bank nog eens 279 miljoen euro reserveren, bovenop de 1,02 miljard euro die al eerder opzij was gezet. Desondanks boekte HSBC in het derde kwartaal een winst van 2,73 miljard euro.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x