CoronaBinnenland

Kabinet blokkeert debat over Wob-verzoeken coronabeleid: ‘Waarvoor zijn ze bang?’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

De coalitiepartijen willen geen debat voeren over de politieke invloed op de ‘onafhankelijke’ OMT-adviezen. Kamerleden Pieter Omtzigt en Wybren van Haga hadden het debat aangevraagd.

Omtzigt zei dat hier een ‘historische vergissing’ begaan wordt. “Er zijn weinig onderwerpen zo belangrijk. Het is ongehoord, maar dan ook werkelijk ongehoord, dat de regeringspartijen dat durven te blokkeren,” zei het Kamerlid.

Schandalige gang van zaken

Belang van Nederland, de partij van Van Haga, spreekt van een ‘schandalige gang van zaken’. “Tekenend voor deze coalitie, die weigert de consequenties van haar eigen wandaden te accepteren. Wat hier gebeurd is, is een democratie en onze rechtsstaat onwaardig,” schrijft Van Haga.

Vorige week werd bekend dat het ministerie van Volksgezondheid meerdere keren met succes invloed uitoefende op adviezen van het OMT. Er werd gepocht over een wankele basis voor grondrechten en dat er wel wat zinnen zouden worden geproduceerd, en over het voorhouden van een worst.

Je vraagt je af waar deze partijen bang voor zijn

“Ze willen er niet eens apart over spreken,” verzucht Omtzigt. “Waarvoor zijn ze bang?” Oud-Kamerlid Henk Krol vraagt zich hetzelfde af: “Je vraagt je af waar deze partijen bang voor zijn.”

“Ongehoord dat het kabinet een debat over de Wob-verzoeken blokkeert. Dat houdt in dat ons kabinet zich niet houdt aan de Wet openbaarheid van bestuur,” constateert spreker en auteur Hans van Tellingen. “Kwalijk.”

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Waarom ben ik nog niet eens meer verbaasd over dit zooitje ondemocratisch krapuul?

Wappie01
Wappie01
5 maanden geleden

Nou ze schijten in de broek voor wat er naar buiten zou kunnen komen

Arnold
Arnold
5 maanden geleden

Dit kabinet moet zo snel mogelijk weg!!!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
5 maanden geleden

Ja, waar zouden ze nu bang voor zijn?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

113
0
We lezen graag je reactie!x