Homepagina » Binnenland » Dit kabinet faalt gigantisch en men is Rutte zat. Kamerlid laat zien hoe mensen voor de gek worden gehouden
mensen
Foto: Casa Rosada (Argentina Presidency of the Nation) CC BY 2.5 AR Wikimedia Commons

Dit kabinet faalt gigantisch en men is Rutte zat. Kamerlid laat zien hoe mensen voor de gek worden gehouden

2019 was een goed jaar: de economie groeide met 1,8 procent en nog nooit waren er zoveel mensen aan het werk. Toch gaan de meeste mensen er niet op vooruit.

“Al jaren wordt ons een koopkrachtplus beloofd en daar hebben we nog niets van gezien,” zei Tweede Kamerlid Teun van Dijck (PVV).

“We zijn straal voor de gek gehouden,” vervolgde hij. “Waar blijft dat zoet?”

Grove schande

Het is een grove schande: er werd 50 miljard bezuinigd in het oog van de storm, wat natuurlijk onverantwoord en oerstom was, en nu wordt er veel te veel belasting betaald, aldus Van Dijck.

Deze belasting wordt opgehoest door mensen die eerder de crisis met zware offers hebben moeten betalen, stelde hij.

Elk jaar belooft het kabinet dat men het gaat voelen in de portemonnee, dat het beter gaat, maar daar komt niets van terecht, zei Van Dijck.

Puinhoop

“Het zijn roerige tijden,” klonk het. “Het vorige kabinet-Rutte heeft alles kapot bezuinigd en probeert het nu te repareren met loze beloftes en een paar pleisters.”

Bouwvakkers, zorgverleners en politieagenten verloren hun baan en nu is er een chronisch tekort.

“Dit is gewoon wanbeleid,” benadrukte Van Dijck. “Er gaat geen week voorbij of het Malieveld staat vol. Iedereen staakt, het is een puinhoop.”

Zat

Dit kabinet faalt gigantisch en ondermijnt de publieke zaak, zei het Kamerlid.

“Het vertrouwen is weg. Men is het zat,” besloot hij. “Men is Rutte zat, met z’n beloftes en z’n mooie praatjes.”

Bekijk de video hieronder:

4.8 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

Kabinet zijn een stelletje prutsers de ene voor de andere minister treed af of houd de eer aan zichzelf noemen ze dat laffer dan laf . Nederland pikt die mooie praatjes niet meer , Rutte snapt niet dat de boeren gisteren gingen demonstreren nou ik wel hoor Mark , je bent niet te vertrouwen namelijk . De hele VVD is een onbetrouwbaar instituut en het volk de gewone burger is jullie spuugzat . Alles is vreselijk duur geworden gezinnen komen niet meer rond en raken in de schulden daar hadden jullie de prioriteit moeten leggen en niet jezelf lopen verrijken en overal op bezuinigen en de rekening bij de burgers leggen . Maar het is nu veel te laat en ik hoop van ganser harte dat de kiezer dit wanbeleid doorziet .

Willem
Willem
1 jaar geleden

Ja we zijn 2/3e van het kabinet zat maar ze blijven toch gewoon zitten waar ze zitten tot de volgende verkiezingen en dan is er niks meer te veranderen, maakt Rutte weer een stoere opmerking en iedereen gaat weer voor hem. Mensen hebben een zeer kot termijn geheugen.

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Als de propaganda machine 5 weken voor de verkiezingen weer op volle toeren komt dan is men het zo weer vergeten al die leugens , de week erna loopt men alweer steen en been te klagen , is dat nu de Hollandse mentaliteit ?

IIS
IIS
1 jaar geleden

Dat heet “mennen, beroven en onderdrukken van het volk”. En niet om Rutte vrij te pleiten, maar als hij niet het land verraadt dan zullen andere stropoppetjes het wel doen. Het is de macht van bovenaf, van achter de bühne die bepalen dat het volk onder het maaiveld moet blijven.

Hoe rijk, machtig, ontspannen en opgeruimd zou de veestapel, het volk, zijn zonder al deze stropoppetjes en de duistere machten van boven? In ieder geval zouden wij veel gelukkiger en vrijer zijn dan nu.

We hebben uiteindelijk alleen een minimale sturende en zuivere overheid nodig voor en van het volk en de politici zijn daarbij een volkomen overbodig product.

Huidige stropoppoltici zijn nu eenmaal tegen het volk en willen ook nog graag dat de nitwits eens in de vier op ze stemt. Het is dan stemmen op loze beloftes van één of andere door de macht klaargestoomde politieke onderdrukker, stemmen voor op het oog minst erge politieke misdadiger en rover. En hoe gek kun je mensen krijgen om iedere vier jaar weer vrijwillig in de dodelijke val van zogenaamde democratische verkiezingen te laten trappen en dan vooral te stemmen op de gevestigde maffia partijen.

De mensheid is oprecht zwaar geestelijk gestoord en niet meer te redden en een makkie voor de werkelijke macht achter de schijndemocratie door vrijwillig te kiezen voor z’n eigen ondergang.

Mammon
Mammon
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Tja….

Belazer de Massa dan Rinkelt de Kassa!

Het Domme volk trapt er toch wel in 😉

Hahaha, suckersssszz

René
René
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

En dan nog die Asscher over het bagatelliseren van de Holocaust met z’n gevijnzde moraliteit. Met die mensen wil hij niet meer aan tafel.

Inderdaad niet meer aan de tafel met dat schorem.
Ophangen aan de hoogste boom dat politieke tuig dat voorgestemd heeft of het laatste Gronings Gas gebruiken voor de politieke (gas-) kamers. Zum Kotschen is ‘t.

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
1 jaar geleden

Waarom kunnen de gewone burgers geen motie van wantrouwen indienen, aan een kabinet, ik denk dat het dan heel snel afgelopen is met dat stelletje rovers.
Als de PVV of FVD een motie indienen, dan worden die rovers (vvd) de handen boven het hoofd gehouden door coalitie genoten, want die zijn bang voor hun TOP baantje en hun mooie salaris.

Gr. JvdH.

Louise
Louise
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
1 jaar geleden

We kunnen wel degelijk een motie van wantrouwen ondersteunen , maar dan via de sociale media…..Laat PVV of FVD een site of iets anders verzinnen , dan kunnen we ja of nee intikken, een soort internet referendum …. Maar dan wel met honderd duizenden ondersteunen . Heeft het een geldende betekenis…..Nee….. maar ze zullen toch ongerust worden…..Hoop ik en voldoende stemmen hoop ik…. Kijk hoe de hazen lopen de graaiende narcistische idioten…Ik kreeg van m’n energie leverancier een bericht dat per 1-1-2020 de heffingen op gas omhoog gaan voor de overheid en die op elektriciteit omlaag, hoezo we moeten alles elektrisch gaan doen…….Reken maar als dat is gebeurd, daar weer extra belasting over gerekend wordt , en zo blijft de staatskas weer gevuld….

salvar
salvar
1 jaar geleden

het volk moet het heft weer in handen nemen.
wij kiezen de regering en dat schijnt totaal verdwenen te zijn bij de gekozenen.
ze moeten dingen voorleggen en laten zien dat ze voor de burgers zijn.

ze hebben voor enkele jaren geleden er voor gezorgd dat we monddood zijn gemaakt door het referendum af te schaffen en niemand (althans de meesten) had in de gaten hoe belangrijk een referendum is.

nu alle pinapparaten weg door (zogenaamd plofkraken) en zijn ze weer een stap verder om je verder te knechten.
denk maar niet het zal mijn tijd wel duren het gaat zo meteen in sneltrein vaart.

rutte snapt niets maar wij wel toch?

Louise
Louise
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

😂😂😂 salvar,we zaten op dezelfde golflengte ……

salvar
salvar
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

@louise

bedankt louise er moet een grote golflengte komen.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ik zie liever dat het volk het vertrouwen van het leger voor zich wint. Dan een staatscoup. Gewoon het torentje aan diggelen schieten. Praten, demonstreren of debatten helpen toch niet meer. Lynchtijd, wat mij betreft.

René
René
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Een slimme guerilla oorlog door een groep burgers die steeds weer de overheidsinstellingen gaan ondermijnen. Wat dat betreft kunnen we nog wat leren van het midden oosten.

Louise
Louise
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Haha, @ Jeff Jij hebt humor er is geen leger meer of wat daar van over was. Weg bezuinigd en slecht beleid en nog slechter materiaal ., met pang, pang krijg je alleen maar de slappe lach……..Op dit moment heb je een tractor nodig om de boel plat te gooien…..

Jeff
Jeff
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

ik hoor wat je zegt en begrijp het prima. Maar het leger heeft nog wel degelijk vuurkracht. Denk daarbij aan de JSF’s . Met dat spul krijg je het raketje precies op de juiste plek op elk gewenst moment. Dan de marine, waarin weer wel geïnvesteerd is. Die schieten hun dingetjes af, onder het genot van een kopje thee. Daarna mag de tractor het werk afmaken.

Florian Mol
Florian Mol
1 jaar geleden

Niet langer dient de economie de mens, maar de mens dient nu de economie! Het is een wezen dat gestuurd wordt door algoritmes die niemand meer begrijpt en onder controle heeft, en dat wil blijvend groeien en de mens en zijn data hiervoor nodig heeft, de mens dient als oogst voor de god van de economie, wie had dat gedacht, en dit is pas het begin van de ellende vrees ik.

J.Gommans
J.Gommans
Reactie op  Florian Mol
1 jaar geleden

⁸wil je weer voor jaren opgelicht worden en je financieel uitgekleed….worden…..dan ga je niet stemmen. !! Of wil verandering in de eerste en tweede kamer en Nederland .. eerst .. dan ga je stemmen die de laatste jaren op de partij die opkomt voor de echte NEDERLANDERS dat zijn Pvv en Forum. De rest zijn meelopers van Brussel. Want wij worden al te lang echt wel belazerd en bedonderd.

René
René
Reactie op  J.Gommans
1 jaar geleden

Wil je nog een keer belazerd worden, ga dan stemmen op de gecontroleerde oppositie.

Laten we er voor de argumentatie eens vanuit gaan, ze halen samen 50 zetels.
Wat denk je dat er dan concreet gaat gebeuren? :
1. PVV en FvD vechten elkaar de tent uit, die EGO’s
2. Er zijn nog steeds 100 andere zetels, die gaan PVV en FvD weren
3. Heb je al een lijstverbinding gezien tussen deze partijen, zodat ze in ieder geval de grootste worden?
4. Is er ergens een minimum lijst van eisen waar de burgers die op deze partijen kiezen, ze aan kunnen houden? Op straffe van de nieuwe doodstraf?

Nee, dacht het niet. Je laat je in de luren leggen m’n beste Gommans.
Ga maar lekker met z’n allen onder de kerstboom of voor de kerststal zitten.

Marr
Marr
10 maanden geleden

Een uitgehold land is een achteruit gehold land.

Hansz Pint
Hansz Pint
5 maanden geleden

En wat, Teun van Dijck, heb je met jouw ware woorden bereikt…?
Juist, het is nòg erger geworden, ZE…. doen wat ZE… willen en ZE… hebben dus maling aan het volk.
Een volk… is er toch om de STAAT van dienst te zijn, de BV Nederland… dus kop houwen, doorwerken en belasting betalen… want anders….
En ja, je mag lopen mekkeren of eh blaten… maar schapen worden nu eenmaal geknipt en geschoren, uitgemolken en geslacht.
Jaar in jaar uit hoor ik de oppositie ware woorden spreken, dreigende taal uiten, maar wat gebeurt er… NIETS… of ja, er gebeurt wel wat, maar niet ten gunste van de burger, het schaap, the sheeple…..

Lucky
Lucky
1 maand geleden

Wie heeft nou ooit echt gelooft in deze joker als Minister President. Hij is een griffe schande voor zijn ambt. Dit stuk verdriet moeten we zsm en blijvend kwijt, gelijk met zijn corrupte criminele partij. Vereniging voor Vaccinatie en Dictatuur/Diefstal/Doofpotjes

x

Check Also

beursanalist

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het ...

rutte

Rutte zegt dat ook marechaussee avondklok gaat handhaven: ‘Politiestaat’

Premier Rutte zei donderdag in de Tweede ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x