Homepagina » Natuur en Milieu » Kamerlid legt in 2 minuten uit waarom het klimaatakkoord helemaal nergens goed voor is
kamerlid

Kamerlid legt in 2 minuten uit waarom het klimaatakkoord helemaal nergens goed voor is

Tijdens klimaatdebatten in de Tweede Kamer hoor je vooral geneuzel over procentjes CO2-reductie, over megatonnen, over bandbreedtes en onder- en bovengrenzen, maar daar schieten de mensen niets mee op, betoogde Kamerlid Alexander Kops (PVV).

En dan worden de klimaatdoelen, waar vele miljarden aan uitgegeven worden, nog niet eens gehaald, merkte hij op.

“Dat hele klimaatbeleid, waar is het nu eigenlijk goed voor?” vroeg hij. “Het is nergens goed voor.”

Hypocriet

“Wat heeft het nu voor zin dat een klein land als Nederland vijf luttele kolencentrales gaat sluiten, terwijl ze in China met honderden tegelijk worden bijgebouwd?” klonk het.

“Wat heeft het voor zin dat we in Nederland allemaal van het gas af moeten, terwijl mensen in landen als Duitsland en België geld toe krijgen als ze een gasaansluiting nemen?” vroeg Kops zich af.

Dat is hypocriet, benadrukte het Kamerlid.

Vreselijke Green Deal

“De klimaattrein dendert voort, het moet allemaal maar doorgaan,” zei hij.

We zitten nu ook met een vreselijke Green Deal, die maar liefst 260 miljard euro per jaar gaat kosten, vervolgde hij.

Interesseert hem niet

Hij merkte op dat minister Wiebes van Klimaat niet eens kan aangeven wat voor financiële gevolgen dat voor ons heeft.

“Het interesseert hem helemaal niet,” besloot Kops.

Bekijk het filmpje hieronder:Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. De aarde telt ongeveer 8 miljard mensen waarvan 500 miljoen mensen wonen in het verenigd Europa. Verhouding 1 op 16. Stel U voor dat U in een afgesloten rookkamer zit met 15 andere mensen , iedereen rookt zoveel hij wil en U bent de enige die niet rookt ?????

  19 likes
 2. Ja dat klopt helemaal uiteraard maar ja, de PVV regeert niet en de FVD ook niet en de huidige groep krankzinnigen blijft gewoon zitten tot 2021 en dan is alles te laat. Voor veel van deze zaken wordt al minstens 30 jaar gewaarschuwd door websites zoals deze, maar de negatieve machten zijn (vooral door extreme domheid) gewoon te sterk.

  13 likes
  • Ach ja Willem. Niet de temperatuur op aarde stijgt maar de mate van onnozelheid van veel medemensen. Klaarblijkelijk wil de mens worden belazerd. Wanneer de Nederlandse Propaganda Omroep raaskalt over ‘klimaatwetenschappers’, vergeet men daar consequent een woord voor te plaatsen. Namelijk ‘zelfverklaarde’.

   12 likes
  • U plaatst een juiste en zeer goede opmerking, nl dat de PVV en FVD niet regeren, ik denk dat U de stemming in de UK heeft gevolgd dan weet U nu ook wat de macht is van een volk als het verenigd is.
   Wordt tijd dat we in Nederland ook eens gaan denken zoals de UK mensen deden, verenig en stem PVV of FVD, dat alleen kan de macht van de VVD breken.

   1 likes
 3. Het is 1 Grote Geld Klopperij

  11 likes
 4. Sjaakie van den Hoek

  Waarom kunnen de gewone burgers geen motie van wantrouwen indienen, aan een kabinet, ik denk dat het dan heel snel afgelopen is met dat stelletje rovers.
  Als de PVV of FVD een motie indienen, dan worden die rovers (vvd) de handen boven het hoofd gehouden door coalitie genoten, want die zijn bang voor hun TOP baantje en hun mooie salaris.

  Gr. JvdH.

  7 likes
 5. Het klimaatakkoord behelst het eigen belang van de klimaattafels. Er worden weer $$ aan omzet gezien en de domme politiek gaat er in mee.

  En Dommermans met z’n G(r)EEN DEAL en metaforen van kometen die op de aarde afstormen dat je dan ook niet stil zit, bevestigen weer dat zelf nadenken erg moeilijk is voor de bestuurders van deze tijd.

  5 likes
 6. Kyra Gantois haalt uit naar “vakantie vierende” Anuna De Wever en haar “enorm schadelijke zeilboot”

  Terwijl Anuna de halve wereld afreist, zit Kyra Gantois te blokken voor de examens. Toch kan het voormalige boegbeeld van Youth For Climate niet laten om op Twitter uit te halen naar Anuna.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191219_04774568

  1 likes
  • Sjaakie van den Hoek

   Anuna is op vakantie, en na die vakantie gaat zij weer weken voor die milieu organisatie. Heel wijs van Anuna, ook die mensen hebben recht op een vakantie met een smerige zeilboot, toch?

   Gr: S vd H.

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...