Gezondheid

Ophef over nieuwe studies: Transgene maïs van Monsanto bevat schadelijke stoffen en veroorzaakt ziektes

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee nieuwe onderzoeken naar genetisch gemodificeerde maïs zorgen voor ophef. Uit de studies, gepubliceerd in vakblad Nature, blijkt dat maïsras NK603 anders is dan gewone maïs.

De maïssoort, die wordt gemaakt door de Amerikaanse chemiereus Monsanto, is resistent tegen onkruidverdelger Roundup.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen NK603 werd getest, zei het bedrijf dat de soort veilig was voor consumptie en goedgekeurd voor verkoop op de markt.

Giftige stoffen

Uit de nieuwe studies blijkt dat de tests niet goed zijn uitgevoerd, meldt RT-verslaggeefster Ashlee Banks.

Michael Antoniou van King’s College London onderzocht NK603 uitgebreid en kwam tot de ontdekking dat de genetisch aangepaste maïs grote hoeveelheden schadelijke stoffen bevatte.

Blootstelling aan de herbicide Roundup kan op langere termijn leiden tot de leverziekte NAFLD (non-alcoholic fatty liver disease) bij ratten, aldus de onderzoekers.

Causaal verband

De maïssoort bleek bovendien allergische reacties op bijvoorbeeld voedsel te kunnen verergeren.

Experts zeggen dat er meer onafhankelijk onderzoek moet worden gedaan om precies te achterhalen wat genetisch gemodificeerde gewassen met ons lichaam doen.

“Onze bevindingen zijn zeer zorgwekkend omdat ze voor het eerst een causaal verband laten zien tussen Roundup en NAFLD, een serieuze ziekte,” zei dr. Antoniou.

Verbod

Glyfosaat, het belangrijkste bestanddeel van Roundup, is door de Wereldgezondheidsorganisatie bestempeld als ‘mogelijk kankerverwekkend’ voor mensen.

De nieuwe studie laat zien dat Roundup en andere herbiciden die glyfosaat bevatten waarschijnlijk schadelijk zijn voor mensen, aldus de onderzoekers.

Aangezien we de afgelopen 30 jaar in toenemende mate zijn blootgesteld aan onkruidverdelgers is het volgens het onderzoeksteam tijd om een verbod te overwegen.

Studie 1: An integrated multi-omics analysis of the NK603 Roundup-tolerant GM maize reveals metabolism disturbances caused by the transformation process

Studie 2: Multiomics reveal non-alcoholic fatty liver disease in rats following chronic exposure to an ultra-low dose of Roundup herbicide

[Newswise]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
7 jaren geleden

“De maïssoort, die wordt gemaakt door de Amerikaanse chemiereus Monsanto, is resistent tegen onkruidverdelger Roundup”
Geld dat ook voor Mens en Dier ??? (resistent tegen onkruidverdelger Roundup)

Franss
Franss
7 jaren geleden

Aan beide genoemde studies werkt Gilles-Eric Séralini mee, niet echt een aanbeveling.
“He was fairly well known in the biotech community for having a history of flawed studies,[2][3] but his controversial 2012 study on transgenic NK603 maize made him immensely popular among the anti-GM communities.”

Ik lees hier vaak dat men “onafhankelijke onderzoekers” eist die niet aan big pharma zijn verbonden en ik heb al eens betoogd dat werkelijk onafhankelijke onderzoekers eigenlijk niet bestaan, maar Séralini heeft duidelijk een missie waar hij passende research bij zoekt:

Séralini published a book titled Tous cobayes! (which translates to “We’re all guinea pigs!”) right around when he released his 2012 study.[53] He is a consultant for Sevene Pharma[54] (a homeopathic pharma company),[55] and there is also evidence that he is linked to Invitation to Life, a New Age faith healing cult.[56][57]

Dus ik ben benieuwd of deze onderzoeken nu wel standhouden, dat ze Nature gehaald hebben is al een hele prestatie.

http://rationalwiki.org/wiki/Gilles-Eric_S%C3%A9ralini

Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Dit is slechts het begin. Straks zal de grens tussen wat dierlijk is en wat plantaardig is vervagen. De genen van planten en dieren zullen door elkaar gehusseld worden. Straks krijg je een kip met maisstengels ipv vleugels bijv. Kippen zonder veren hadden we al.

Gewoon
Gewoon
7 jaren geleden

Bijna in elk product zit tegenwoordig wel gemodicifeerd maiszetmeel. Waar we ook voor op moeten passen lupine In brood. Maar wat kan je tegenwoordig nog wel eten zonder risico te lopen bijna alles is wel vergiftigd zo ook aantal boederijen bodemverontreiniging etc vis is ook niet meer gezond kijk maar hoeveel kernstaven ze de oceanen in hadden gedumpt en de lekage in japan gezond eten is tegenwoordig lastig te vinden hoort andersom te zijn de domste hersenloze mensen zijn wel de wereldleiders zijn gewoon stel pionnen die kat muis spelen om ons dom te houden op geven moment doorbreken wij het volk achterlijke concept criminelenndat zijn het

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x