Binnenland

Kabinet laat er geen gras over groeien: ‘Onteigening is begonnen!’

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!

De eerste landonteigening sinds de aangekondigde stikstofplannen van de overheid lijkt een feit te worden, bericht Ongehoord Nederland. Melkveehouder Gert Hogendoorn uit Krimpenerwaard wordt gedwongen zijn land te verkopen.

Hij spande een rechtszaak aan tegen de gemeente, maar die heeft hij verloren. “Het is verschrikkelijk dat we alles kwijtraken en ik slaap er slechter door, maar op een gegeven moment moet je het ook zakelijk gaan bekijken,” zegt Hogendoorn.

Onder druk gezet

De boer zegt vooral teleurgesteld te zijn door de slechte afhandeling van de overheid. “De gemeente en grondverwervers hebben ons vanaf het begin onder druk gezet en waren vaak onbereikbaar.”

Hogendoorn krijgt voor zijn land in eerste instantie een voorschot van 1,7 miljoen euro. Daar komt misschien nog wat bij. Dat lijkt misschien veel geld, maar voor 1,7 miljoen euro kun je nergens land van kopen, benadrukt de boer.

Dan sta je veel sterker tegen de machtige overheid

“Je krijgt een beroepsverbod opgelegd, want je kan geen kant meer op. Daarnaast moeten we ook nog belasting betalen over dit bedrag, dat ook ons pensioen is,” verzucht Hogendoorn.

Hij adviseert andere boeren om over hun emoties heen te stappen, de verhoudingen in hun gezin goed te houden en plannen te maken. “Daar moet je je energie in steken, want dan sta je veel sterker tegen de machtige overheid.” Mogelijk gaat de melkveehouder in cassatie.

Boer Patrick van Rijn, die maandag deelnam aan protestacties, reageert: “Onteigening is begonnen!”

4.8 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
256 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boer
Boer
7 maanden geleden

Hoe is het allemaal mogelijk….
We staan erbij en kijken er naar…
Geen actie werkt, de psychos gaan gewoon door…
Wat blijft er over om dit te stoppen?
De Russen uitnodigingen om een stukje verder te trekken?
Unf*ckingbelievable

Antirover
Antirover
7 maanden geleden

NL Boeren en volk:
Tonnen zand over de rover.

Annette
Annette
7 maanden geleden

Melkveehouder Gert van Hogendoorn is dan het eerste “schaap” (bedoel ik alleen maar symbolisch hoor!) dat over de dam geduwd wordt.

Zoals het spreekwoord zegt: Als er één schaap over de dam gaat, volgt de rest vanzelf.

Er zullen er helaas nog velen volgen. Door een rechtszaak aan te spannen (heel terecht trouwens) en die vervolgens te verliezen, is er een precedent geschapen, dat juridisch vast ligt. Zó heeft deze valse overheid gelijk de mogelijkheden voor alle andere boeren vakkundig om zeep geholpen.

Trouwens…. kunnen jullie je nog herinneren, dat zo’n TIEN JAAR geleden melkvee boeren werden gestimuleerd om vooral fiks uit te breiden en daarmede (tenzij ze zo gelukkig waren om de staats- of postcodeloterij te winnen) zichzelf in een financiële strop wurgden?

DAT is NU volkomen duidelijk, wat de achterliggende motieven waren. Een totale afhankelijkheid creëren van zowel banken als overheid.

NU wordt de strop definitief aangehaald: buigen of barsten.

En IEDEREEN, die, zoals een ouwe kerel in een straatinterview bij Ongehoord Nieuws zei: “Mij boeit het niet, IK ben geen boer”, zou zich eventjes achter de oren moeten krabben. Los nog van het feit, dat het exemplarisch was hoe “sociaal” de gemiddelde Nederlander nog is.

Raisa Blommesteijn zei het al: “Vandaag zijn de boeren aan de beurt. Morgen kunnen wij het allemaal zijn.” En ZO is het maar net.

Ik moet steeds vaker denken aan HOE de Russen tijdens de Tweede Wereldoorlog deden tijdens de opmars van de Duitse nazi’s: de tactiek van de verschroeide aarde.

Ik ga ervan uit, dat jullie allemaal wel weten WAT deze tactiek is.

Voor nu: MIJN hart bloedt door al het leed wat ONZE regering ons aandoet.

Voor mij zijn dat geen mensen meer van vlees en bloed, maar zielloze wezens.

Rogier Patriot
Rogier Patriot
7 maanden geleden

Artikel 17 UVRM – Een ieder heeft recht op eigendom, hetzij alleen, hetzij tezamen met anderen.

Niemand mag willekeurig van zijn eigendom worden beroofd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

256
0
We lezen graag je reactie!x