Binnenland

Kabinet wil jou vanaf 2030 laten betalen voor elke kilometer: ‘VVD is pure slechtheid’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Vanaf 2030 moeten automobilisten gaan betalen voor elke kilometer, waar of op welk tijdstip ze die ook rijden. Dat is het plan voor rekeningrijden dat het kabinet voor ogen heeft. Ook de VVD is overstag met rekeningrijden.

Er barst een storm van kritiek los op de plannen. “Langzamerhand richting Agenda 2030, totale (digitale) controle, een sociaalkredietsysteem. Hoe ze dit gaan doen met rekeningrijden? Per 6 juli is een zogenoemde black box plus een ISA-systeem (intelligent speed system, red.) al verplicht in nieuwe auto’s,” merkt journalist Annelies Strikkers op.

Was toch zo duurzaam?

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk vraagt zich hardop af: “Elektrisch rijden was toch zo duurzaam?”

“Dat wordt echt gaaf dat de overheid kan controleren hoe mobiel je bent. Een kastje of chip in je auto zou nog makkelijker zijn,” schrijft ondernemer Rutger van den Noort sarcastisch.

“We betalen al belasting om te zorgen dat de infrastructuur goed wordt geregeld. Maar bovenop die belasting betalen we torenhoge belasting op benzine, wegenbelasting, invoerbelasting en ook de verkeersboetes zijn een melkkoe voor de staat,” stelt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Wegstemmen

“En weer toont de VVD geen ruggengraat. Straks mogen we van de voormalige ‘autopartij’ alleen nog maar linksaf slaan, net als zijzelf,” reageert Statenlid Annabel Nanninga (JA21). Opiniemaker Jan Roos voegt toe: “De VVD is pure slechtheid.”

Kamerlid Wybren van Haga roept mensen op om de VVD bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 weg te stemmen. “Ook bij de invoering van de kilometerheffing blijkt de VVD in het D66-zijspan te zitten. Met bpm, opcenten en brandstofaccijnzen staat de Nederlandse automobilist hoog in de Europese lijstjes en moet flink betalen.”

4.8 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter1
Pieter1
1 maand geleden

Als het een beetje mee zit, dan is heel dat corrupte WEF zooitje weg, voor de kerst.

Ron
Ron
1 maand geleden

Complotdenken mag weer niet zeker?

Greet Rieset
Greet Rieset
1 maand geleden

2030; iedereen gratis kanker van de 5G, en kinderloos, and you will be happy

Max
Max
1 maand geleden

Laat je niet gek maken.
Duurtt nog 8 jaar.
Paniek zaaien doen ze met zulke berichten.
Gewoon weer zo’n afleiding want intussen zijn ze weer bezig om andere plannen er doorheen te jagen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

156
0
We lezen graag je reactie!x