Buitenland

Kabinet weigert ook maar iets te zeggen over Bilderbergconferentie: ‘Controle is onmogelijk’

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Begin deze maand waren premier Rutte, minister Hoekstra en koning Willem-Alexander aanwezig bij de schimmige Bilderbergconferentie in Washington. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen wilde weten wat het drietal daar zoal besproken heeft en diende Kamervragen in. Die zijn inmiddels beantwoord.

Hij constateert dat het kabinet weigert om ook maar iets te zeggen over de aanwezigheid van de regering bij de Bilderbergconferentie. Het kabinet verwijst slechts naar de website van de conferentie en de zogeheten Chatham House Rules.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Zo antwoordt Rutte op de vraag waarom zij aanwezig waren bij deze conferentie: “Ik verwijs naar het secretariaat van de Bilderbergconferentie. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitnodigingsbeleid.”

Geen antwoord

Van Houwelingen vroeg daarnaast bij welke sessies of gespreksonderwerpen de premier en/of minister van Buitenlandse Zaken aanwezig waren en waarom. Hij krijgt opnieuw geen antwoord op zijn vraag: “Voor het overzicht van gespreksonderwerpen verwijs ik naar de website van de Bilderbergconferentie.”

Op de vraag welke onderwerpen er bij deze sessies werden besproken, antwoordt de premier: “De besprekingen tijdens de conferentie worden gevoerd onder de Chatham House Rules om zo een open uitwisseling van ideeën en meningen te bevorderen. Door deel te nemen, heb ik dat aanvaard. Voor een verdere verslaglegging verwijs ik graag naar de website van de Bilderbergconferentie.”

Tweede Kamer weet dus niets

Van Houwelingen vroeg ook nog of hij de notulen en gespreksverslagen kan ontvangen van de sessies en gesprekken. “Nee,” antwoordt Rutte kortaf, waarbij hij opnieuw verwijst naar de Chatham House Rules.

“De Tweede Kamer weet dus niets. Controle is onmogelijk,” verzucht het Kamerlid.


4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
1 jaar geleden

Terroristen dus

Judith
Judith
1 jaar geleden

Dit spreekt voor zich natuurlijk. Een vies, ranzig clubje.

Annette
Annette
1 jaar geleden

GEEN antwoord geven op deze o zo duidelijke vragen van Pepijn van Houwelingen is dus in feite OOK een antwoord.

Namelijk het volgende: WAT wij daar besproken hebben in Washington bij de Bilderbergconferentie is zó schimmig en zó toxisch, dat wij dat natuurlijk niet aan de grote klok gaan hangen.

Met een beetje fantasie kunnen wij met z’n allen wel wat zaken bedenken, die dat tuig van de richel aldaar besproken hebben.

Die “geweldige” plannen van het World Economic Forum, zowel op schrift als ook in woord met de regelmaat van de klok langsgekomen voor IEDER, die daar alert op is geweest.

Er zal zonder twijfel besproken zijn HOE de, in dit geval onnozele Nederlanders, om de tuin te leiden en “ze” zo rustig mogelijk richting de klif te laten lopen.

Uiteraard zal er besproken zijn HOE om te gaan met de boeren (onderdeel van de planning) EN met het deel van de bevolking, die daar over gaan ageren.

Het is niet voor niets, dat Klaus Schwab in dat programma heeft geschreven én gezegd, dat ZIJ te maken zullen krijgen met zogenaamde ANGRY PEOPLE.

En DAT onderdeel is wat er op dit moment, as we speak, aan de hand is.

Dat er helaas nog steeds onnozelaars hier te lande zijn, die de acties van de boeren totaal belachelijk vinden, is een feit.

Een klein voorbeeldje: die vreselijk vette soepkip van een Asha ten Broeke beweert niet te begrijpen waar de boeren van Farmers Defend Force nu eigenlijk mee bezig zijn.

Het commentaar van een aantal lezers is in één woord hilarisch. Het is natuurlijk ook een open deur intrappen, als je als vette McDonald”s hap hier commentaar op hebt.

Eén van de opmerkingen was, dat als zij dood was en ze hingen haar in een boom, dat de vogels dan zéker 4 winters lang voedsel zouden hebben.

Dat kunnen wij dan natuurlijk met z’n allen heel hard vinden, maar de andere kant van de medaille, namelijk dat er al een aantal boeren zijn, die uit pure wanhoop zelfmoord hebben gepleegd…. DAT vind ik persoonlijk heel veel erger.

Ik heb gisteren een aantal polls gelezen EN aan meegedaan, waarin gevraagd werd HOE wij denken over de boerenacties.

De uitslag was zonder meer hoopgevend. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking staat God zij dank nog steeds achter onze boeren.

DAT is dan het werkelijk intelligente deel van diezelfde bevolking.

Die weten dat 1 + 1 nog steeds 2 is en dat de volgende stap zal zijn, dat ZIJ zelf aan de beurt komen.

En ZO is het ook. Zoals het bekende gezegde uit de verre, verre oudheid: Vandaag ik, morgen gij.

jan de wit
jan de wit
1 jaar geleden

precies zo ging het in de jaren voor wo2 ook zo. Ooit.krabt men achter de oren wanneer t te laat is.

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x