Homepagina » Financieel » Grote inval bij Deutsche Bank: top verdacht van belastingontduiking
Grote inval bij Deutsche Bank: top verdacht van belastingontduiking

Grote inval bij Deutsche Bank: top verdacht van belastingontduiking

Deutsche Bank ligt onder vuur. Met 500 agenten heeft de Duitse politie een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt.

Er is een onderzoek ingesteld naar de medebestuursvoorzitter van de bank, Jürgen Fitschen (foto), en financieel directeur Stefan Krause wegens grootschalige belastingontduiking.

De twee worden onderzocht omdat ze de belastingaangifte van de bank over het jaar 2009 hebben ondertekend. Volgens de bank zijn fouten in het aangifteformulier later verbeterd, maar dat is volgens de aanklagers mosterd na de maaltijd.

Internationaal netwerk

Tenminste 25 werknemers van de bank worden verdacht van serieuze belastingontduiking, het witwassen van geld en het blokkeren van de rechtsgang. Deutsche Bank werkt naar eigen zeggen mee aan het onderzoek.

De bankmedewerkers zouden deel uitmaken van een groot internationaal netwerk dat de afgelopen jaren voor vele miljoenen aan belastingen ontdook. De criminelen wisten op een slimme manier btw-opbrengsten van de verkoop van CO2-emissierechten achterover te drukken.

Ongestoord

Via Deutsche Bank werd het geld vermoedelijk witgewassen. Het gaat in totaal om minstens 230 miljoen euro. De politie deed ook invallen in woningen van bankmedewerkers in Frankfurt, Berlijn en Düsseldorf.

Het is niet duidelijk hoe de medewerkers al die tijd ongestoord honderden miljoenen konden witwassen. Verder onderzoek moet uitwijzen of meer mensen op de hoogte waren van deze miljoenenfraude.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. nee toch? dat verwacht je nu niet hé

  0 likes
 2. Werk aan de winkel!Kam heel Europa maar eens uit.Weten wat dat oplevert?

  0 likes
 3. zo zie je maar banken maken er een zooitje ervan en wij maar geloven dat banken een middel is om ons geld daar te stellen..en denken dat het daar veilig is.. Vergeet het maar het zijn wolven in schaapskleding..en dat alles gebeurt met uw gestalde spaargeld.. en voor u gewerkte arbeid.. DIE ALLE BETALINGEN REGELEN met uw geld in een economie die op instorte staat..wees wakker en spaar niet meer op banken ontneem hun zogenaamde verantwoordelijkheid voor u.. want zij frauderen met uw geld en ook u bent daar verantwoordelijk voor want u geeft hun een kans om te frauderen….
  en de boel te belazeren…

  0 likes
 4. Ik maak me een beetje zorgen om het feit wie dit in Nederland zou moeten gaan bewerkstelligen….. Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.

  0 likes
 5. [quote name=”Redice”]nee toch? dat verwacht je nu niet hé[/quote]
  Nu dit zijn de kleine spelers de grote komen laters

  0 likes
 6. [quote name=”Ab”] Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.[/quote] ik denk dat het zo langzamerhand wel tijd word om zelf actie te ondernemen en het gewoon niet meer pikken……..

  0 likes
 7. Vroeg of laat stort het hele geldsysteem toch in. Ik kan niet wachten totdat het gebeurd.

  0 likes
 8. Doet me denken aan ‘Vluchten kan niet meer…..” van Frans Halsema en Jenny Arean. Aan het zuiveringsproces valt niet te ontkomen!! We zijn op weg naar een grote verandering…..Ik juich het toe :)))))

  0 likes
 9. Zo, dat is nummer één, nu nog de overige 199 grote europese banken…
  ( sorry mensen, ik schrijf euro(pese) tegenwoordig met een kleine letter, is een hoofdletter niet meer waard…). Namasté.

  0 likes
 10. [quote name=”benny blanco”][quote name=”Ab”] Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.[/quote] ik denk dat het zo langzamerhand wel tijd word om zelf actie te ondernemen en het gewoon niet meer pikken……..[/quote]

  Wat voor actie heb je in gedachten?

  0 likes
 11. [quote name=”Ab”]Ik maak me een beetje zorgen om het feit wie dit in Nederland zou moeten gaan bewerkstelligen….. Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.[/quote]
  Ja,het is zo corrupt als de #@^# ,en ze houden allemaal elkaar hand boven het hoofd.dan kunnen hun smerige spelletjes/handeltjes spelen,die rechtse/christelijke(duisteren) zooi.punt

  0 likes
 12. [quote name=”days of our lives”][quote name=”benny blanco”][quote name=”Ab”] Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.[/quote] ik denk dat het zo langzamerhand wel tijd word om zelf actie te ondernemen en het gewoon niet meer pikken……..[/quote]

  Wat voor actie heb je in gedachten?[/quote]
  Je kan zoveel mogelijk mensen wakker schudden,over hoe het in elkaar zit,dan krijgen ze nog meer mensen tegen hun smerige plannetjes.sneeuwbal effect

  0 likes
 13. Ik ben al een jaar of 8 aan het wakkerschudden. Niet makkelijk. Maar merk wel dat het steeds makkelijker gaat gelukkig en eindelijk. Was daarom ook nooit zo een forumbezoeker door de reacties en zo. Probeer inderdaad zaadjes te planten en kennis te delen in gesprekken op verjaardagen etc. Ook niet altijd even makkelijk, nu toch ook steeds makkelijker. Uitgaande van alles heeft verbinding, hebben de `slapenden´ ook een rol. Als die massaal wakker worden straks heb je een enorme kracht en woede. Zoals destijds na de moord op Fortuijn. Ik ben benieuwd wie van de zogenaamde elite mee mag de schuilkelders in. Voor alle foute journalistjes, bankstertjes, rechtertjes en degene die denken tot de elite te behoren zal het tegenvallen! De deur wordt keihard voor hun neus dichtgegooid, en dan draaien ze zich om en staat die woedende massa voor hun neus. Wat zullen ze een spijt hebben van hun bedrog. Zelf zal ik daar niet zijn, ben volkomen geweldloos. Maar zaadjes planten zal ik…zoals deze..

  0 likes
 14. ik weet het AB ik ervaar het zelf ook al jaren.

  0 likes
 15. ,,Het is niet duidelijk hoe de medewerkers al die tijd ongestoord honderden miljoenen konden witwassen. Verder onderzoek moet uitwijzen of meer mensen op de hoogte waren van deze miljoenenfraude. “

  0 likes
 16. Triest hoe diep een mens kan zinken wanneer
  geld boven eigenwaarde en zelfrespect geplaatst wordt.Hoe beklagenswaardig ben je wanneer je het nodig hebt om je over de rug van je medemens te verrijken.Ronduit beschamend!

  0 likes
 17. [quote name=”benny blanco”][quote name=”Ab”] Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.[/quote] ik denk dat het zo langzamerhand wel tijd word om zelf actie te ondernemen en het gewoon niet meer pikken……..[/quote]
  Ben ik ‘t helemaal mee eens! Zo ook in de andere Europese landen lijkt me dit een must! Ben benieuwd hoelang mensen dit nog gaan tolereren door zoals zombies en marionetten lijdzaam toe te blijven zien.

  0 likes
 18. We zien al jaren dat alles wat opgebouwd is of moet zijn voor de gewone burger wordt afgebouwd, afgebouwd en leeggegraaid. Denk aan de pensioenen. Maar we zien dit verschijnsel ook bij Huurcooperaties, energiebedrijven en ga zo nog maar even door. Gevolg al onze eerste behoeften worden duurder en duurder. Van je inkomen hou je iedere maand minder over. En zo gaat het maar door en door. En dan zie je de heren Rutteen Samson breed lachend op de voorpagina van de krant staan. Er is geen geld, we moeten nivelleren. Maar ruimte naar over de grenzen is er altijd. En voor eigen zak natuurlijk. U en ik hebben het nakijken.

  0 likes
 19. [quote name=”Saskia”]We zien al jaren dat alles wat opgebouwd is of moet zijn voor de gewone burger wordt afgebouwd, afgebouwd en leeggegraaid. Denk aan de pensioenen. Maar we zien dit verschijnsel ook bij Huurcooperaties, energiebedrijven en ga zo nog maar even door. Gevolg al onze eerste behoeften worden duurder en duurder. Van je inkomen hou je iedere maand minder over. En zo gaat het maar door en door. En dan zie je de heren Rutteen Samson breed lachend op de voorpagina van de krant staan. Er is geen geld, we moeten nivelleren. Maar ruimte naar over de grenzen is er altijd. En voor eigen zak natuurlijk. U en ik hebben het nakijken.[/quote]
  Mensen stemmen met een socialitische gedachte, dat is de gedachte uitgeven, uitgeven en nog meer uiotgeven, die ander betaald wel. Dat isa degene met een baan. Mara u moet sociaal zijn. Wat in socialitische kringen inhoudt, dat wie een baan heeft krom moet liggen voor het makkelijke leventje van een werkeloze. Of een overbodige ambtenaren. Of zelfs voor frauderende politieci, die niemand aanpakt, omdat men te druk is met bankiers. Terwijl bankiers in een normaal systeem niet met belastingeld frauderen maar van het eigen geld minder afdragen vie de gelegaliseerde roof ook wel belasting genoemd. De politici vind ik persoonlijk vele malen erger, daar dit gebeurd over afgedragen geld, en niet over eigen geld. In mijn ogen is meer dan 15% belasting gewoon diefstal. Dit is waar de echte Robin Hood ook tegen opkwam. Die stal niet van de rijke, nee die stal voornamelijk van rupsje nooitgenoeg(lees de Overheid), die de belastingen maar bleef verhogen. En zo elke productiviteit de nek omdraaide!

  0 likes
 20. [quote name=”Saskia”]We zien al jaren dat alles wat opgebouwd is of moet zijn voor de gewone burger wordt afgebouwd, afgebouwd en leeggegraaid. Denk aan de pensioenen. Maar we zien dit verschijnsel ook bij Huurcooperaties, energiebedrijven en ga zo nog maar even door. Gevolg al onze eerste behoeften worden duurder en duurder. Van je inkomen hou je iedere maand minder over. En zo gaat het maar door en door. En dan zie je de heren Rutteen Samson breed lachend op de voorpagina van de krant staan. Er is geen geld, we moeten nivelleren. Maar ruimte naar over de grenzen is er altijd. En voor eigen zak natuurlijk. U en ik hebben het nakijken.[/quote]
  Dit is wel grappig, echter een colectief pensioen dat afhankelijk is van overheids beslissingen zal nooit werken. Immers men wil een verzekering, maar elk collectief vanuit de overheid, kan onderweg worden aangepast. Daarom hou ik ook van het Chileense pensioen stelsel. Veel effectiever, en is persoonlijk. Zonder overheidsinvloed. U klaagt over Energiebedrijven, die doen echter niets fout, energie is nog nooit zo concurrerend geweest, echter de overheidsbelastingen in dit product blijven maar toenemen. 65% van de prijs is belastingen. UW energie is dus eigenlijk redelijk goedkoop. UIteraard wie DUURzaam wil zal krom moeten liggen om het te bekostigen, want een duurder productis niet te vinden op deze aardbol. En als laatste haalt u woningcorporaties aan. Ook iets dat het direct beleid van de overheid volgt, maarnet als bij de NS en de zorgverzekering is de gemiddelde NEderlander te dom om te begrijpen, dat geen private ondernemingen zijn. In de zorg bepaald de overheid dekking, tot prijzen, tot eigen risico. NS is de overheid 100% eigenaar van de aandelen en collectieve pensioenen bepaald de overheid alle regels en uitvoering van die regels. Maar blijf vooral linksepartijen(VVD ook dat is nu wel aangetoond) stemmen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...