Financieel

Grote inval bij Deutsche Bank: top verdacht van belastingontduiking

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deutsche Bank ligt onder vuur. Met 500 agenten heeft de Duitse politie een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt.

Er is een onderzoek ingesteld naar de medebestuursvoorzitter van de bank, Jürgen Fitschen (foto), en financieel directeur Stefan Krause wegens grootschalige belastingontduiking.

De twee worden onderzocht omdat ze de belastingaangifte van de bank over het jaar 2009 hebben ondertekend. Volgens de bank zijn fouten in het aangifteformulier later verbeterd, maar dat is volgens de aanklagers mosterd na de maaltijd.

Internationaal netwerk

Tenminste 25 werknemers van de bank worden verdacht van serieuze belastingontduiking, het witwassen van geld en het blokkeren van de rechtsgang. Deutsche Bank werkt naar eigen zeggen mee aan het onderzoek.

De bankmedewerkers zouden deel uitmaken van een groot internationaal netwerk dat de afgelopen jaren voor vele miljoenen aan belastingen ontdook. De criminelen wisten op een slimme manier btw-opbrengsten van de verkoop van CO2-emissierechten achterover te drukken.

Ongestoord

Via Deutsche Bank werd het geld vermoedelijk witgewassen. Het gaat in totaal om minstens 230 miljoen euro. De politie deed ook invallen in woningen van bankmedewerkers in Frankfurt, Berlijn en Düsseldorf.

Het is niet duidelijk hoe de medewerkers al die tijd ongestoord honderden miljoenen konden witwassen. Verder onderzoek moet uitwijzen of meer mensen op de hoogte waren van deze miljoenenfraude.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Redice
Redice
9 jaren geleden

nee toch? dat verwacht je nu niet hé

John Do
John Do
9 jaren geleden

Werk aan de winkel!Kam heel Europa maar eens uit.Weten wat dat oplevert?

rob
rob
9 jaren geleden

zo zie je maar banken maken er een zooitje ervan en wij maar geloven dat banken een middel is om ons geld daar te stellen..en denken dat het daar veilig is.. Vergeet het maar het zijn wolven in schaapskleding..en dat alles gebeurt met uw gestalde spaargeld.. en voor u gewerkte arbeid.. DIE ALLE BETALINGEN REGELEN met uw geld in een economie die op instorte staat..wees wakker en spaar niet meer op banken ontneem hun zogenaamde verantwoordelijkheid voor u.. want zij frauderen met uw geld en ook u bent daar verantwoordelijk voor want u geeft hun een kans om te frauderen….
en de boel te belazeren…

Ab
Ab
9 jaren geleden

Ik maak me een beetje zorgen om het feit wie dit in Nederland zou moeten gaan bewerkstelligen….. Wie is nog te vertrouwen van de Nederlandse overheid, het OM En justitie, de media? Ik krijg steeds sterker de indruk dat hier alles gecorrumpeerd is. Daarnaast wie heeft het lef om het uit te gaan voeren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x