Binnenland

Kamer wil geen debat over ‘gewelddadige biologische aanslag’ op jongerenbeweging FVD

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Afgelopen weekend is een bootje met daarop leden van de jongerentak van FVD bekogeld met een emmer vol braaksel, poep en andere smerigheden.

Eén van de aanwezige meisjes heeft daardoor ernstig oogletsel opgelopen en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht, waar ze per direct medische hulp moest krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De daders van deze laffe en onacceptabele terreurdaad waren extreemlinkse activisten, die met dit geweld een politieke boodschap wilden overbrengen, stelde FVD-voorman Thierry Baudet dinsdag in de Kamer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De andere kant

Hij wilde daar een debat over. “Terwijl in de politiek en media wordt gesproken over ondermijning van de democratie en daarbij in nauwelijks verhullende taal wordt geïnsinueerd dat Forum voor Democratie zou bijdragen aan het verzwakken of zelfs onmogelijk maken van het democratische proces, zien we dagelijks om ons heen hoe er juist vanuit de andere kant echte ondermijning plaatsvindt,” zei Baudet.

“Het is urgent en noodzakelijk om hier met de minister van Justitie en Veiligheid een debat te voeren over de oprukkende gewelddadigheden vanuit extreemlinkse hoek,” voegde hij toe.

Volgens het CDA hoeft hier in de Kamer niet over gesproken te worden. CDA-Kamerlid Peters adviseerde Baudet aangifte te doen.

Verboden

D66-Kamerlid Sneller zei dat er ‘genoeg gelegenheden komen’ om dit bij te betrekken.

Ook de VVD steunde het voorstel niet. “Hoe vreselijk ik het ook vind wat er is gebeurd,” aldus Kamerlid Michon-Derkzen. Baudet kreeg ook geen steun van Volt, PvdD, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA.

Vandaag komen fractievoorzitters van bovengenoemde partijen bijeen om te bespreken of FVD verboden moet worden.

Echt verschrikkelijk

Baudet kreeg wel steun van JA21, Van Haga en PVV. Fleur Agema reageerde: “Wat verschrikkelijk. Steun. Sinds de moord op Pim Fortuyn ben ik politiek actief. Dit soort dingen zijn echt verschrikkelijk.”

“Dit is een gewelddadige biologische aanslag op een jongerenbeweging van een politieke partij, niets meer en niets minder, en het media- en partijkartel zwijgen hierover in alle talen,” klaagt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

4.8 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

Steeds dezelfde rotte partijen die de motie van FORUM VOOR DEMOCRATIE weg stemmen. FVD is een van de weinige partijen die nog strijden voor een gaaf, rijk Nederland, de rest van de partijen willen Nederland en de bevolking kapot maken. Ik ben nu een paar jaar lid van FVD, ondanks dat ik ook nog lid was van de PvdD. Toen ik hoorde dat er morgen een debat is om FORUM VOOR DEMOCRATIE uit de kamer te willen en dat het ook een initiatief van de PvdD is, heb ik gisteravond mijn lidmaatschap bij de PvdD opgezegd, met reden dat het initiatief ook bij hun ligt en dat ik FORUM VOOR DEMOCRATIE EEN WARM HART TOE DRAAG EN DAT FORUM VOOR DEMOCRATIE DE WAARHEID EN NIETS ANDERS DAN DE WAARHEID SPREEKT. LEDEN VAN FORUM VOOR DEMOCRATIE: KOM IN OPSTAND ALS ZE UIT DE KAMER WORDEN GEZET.

Elias
Elias
1 jaar geleden

In een land waarbij een aivd zich politiek opstelt, waar jonge, goed opgeleide politieagenten onder gecamoufleerde identiteiten het toneel betreden,
relaties opbouwen en hebben met ‘medestrijders’, in sommige gevallen na jaren van onopvallendheid, om vervolgens aan te zetten tot gewelddadige acties a la deze aanval op een politieke jongerenbeweging die de staat niet aanstaan, of omgekeerd deze acties zelf te plegen om zo eventuele medeplichtigen van een partij die de staat niet bevalt, te kunnen veroordelen;
Zo’n overheid van zo’n land neemt een voorbeeld aan de verachtelijk laffe doortrapte methodes van de overheid a la nazi-Duitsland.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Laten wij ons met z’n allen GOED realiseren in WAT voor een afschuwelijk “klimaat” wij inmiddels terechtgekomen zijn.

Natuurlijk past die laffe aanval op een stel jongeren perfect in het plaatje. Dit zijn namelijk géén jongeren, behorend tot Antifa of Extinction Rebellion, maar tot een partij waar jongeren absoluut nog WEL hun verstand hebben gehouden.

Het is terecht dat dit besproken had moeten worden in de Tweede Kamer EN zéér waarschijnlijk een jaar of tien geleden ook zeker was gebeurd.

Maar anno 2023 is zo’n beetje alles wat recht is inmiddels krom en omgekeerd.

WAT een ongelooflijk laffe partijleden om dit misselijkmakende gebeuren zomaar weg te wuiven. Maar als je bedenkt, dat inmiddels praktisch dagelijks incidenten zijn rond asielcentra, waar specifiek jonge meisjes en vrouwen worden aangevallen, dan is het vrij logisch.

Dit sluit allemaal naadloos aan op alle gebeurtenissen, die zich maar op blijven stapelen.

Je moet het natuurlijk OOK in de context plaatsen, waarin VANDAAG serieus gaat worden besproken om een politieke partij, Forum voor Democratie, te gaan verbieden.

Een partij met inmiddels het grootste aantal leden en daarnaast ook nog een stevige achterban.

WAAROM ze deze partij willen gaan verbieden? Eén simpel antwoord: ZIJ (dus het grootste deel van de andere partijen) doen het in hun broek voor de scherpe analyses van mensen als Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren, o.a.

En WAT doe je als je niet in staat bent om inhoudelijk te reageren? Dan ga je de partij, die je dwarszit, “gewoon” maar verbieden.

Mijn man denkt dat dat helemaal niet mogelijk is, maar zelf denk ik, dat dat in de huidige, krankzinnige tijd, waarin wij leven, wel degelijk een optie is.

Wij zullen het afwachten, maar mocht FvD toch verboden worden, dan zullen er wéér meer mensen zijn, waarvan de ogen worden geopend.

Mensen waarvan de ogen al méér dan drie jaar ZIJN geopend, zullen in ieder geval de ogen NOOIT meer sluiten.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Het vieze, vuile, gore kartel. Ze zijn zo bang dat het volk ontwaakt en opstaat tegen de door hun gevoerde dictatuur. Als het maar uit de slinkse hoek komt, dan mag blijkbaar alles. Maar oh wee, als het niet slinks is.
Hoe aan dit wanbeleid twee partijen met een “C” in het vaandel nog aan meedoen, is me een raadsel. Van de vvd666 kun je niets anders verwachten, de wef hielenlikkers.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x