Buitenland

Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse waakhond heeft de kosten van de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme na 11 september 2001 in kaart gebracht.

De Verenigde Staten hebben meer dan zes biljoen dollar gepompt in tientallen oorlogen waarbij tenminste 800.000 mensen zijn omgekomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Sinds eind 2001 hebben de VS naar schatting 6,4 biljoen dollar gestoken in de oorlogen, schrijft het Costs of War Project in een nieuw rapport.

Heel ruwe schatting

Uit een tweede onderzoek van Costs of War blijkt dat die oorlogen tussen 770.000 en 801.000 mensenlevens hebben geëist.

Het gaat hierbij om de oorlogen in Afghanistan, Pakistan, Irak, Syrië en Jemen, maar ook om conflicten in Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Jordanië, Kenia, Filipijnen, Soedan, Turkije, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Cuba (Guantanamo Bay).

Afgelopen jaar stond de teller op 5,9 biljoen dollar en zo’n 500.000 doden.

Hoofdonderzoeker Neta Crawford zei tegen Military.com dat dit een ‘heel ruwe schatting’ is.

Stuk hoger

In werkelijkheid liggen de cijfers waarschijnlijk een stuk hoger, aldus professor Crawford.

De meeste slachtoffers vielen in Irak. Costs of War schat dat de Amerikanen in dat land tussen de 184.382 en 207.156 burgers hebben gedood.

Er stierven alles bij elkaar ‘slechts’ 7014 Amerikaanse soldaten, plus nog 7950 huursoldaten van groepen als Blackwater, inmiddels Academi geheten.

Net zoveel

“Het aantal mensen dat is omgekomen in Irak, Afghanistan en Pakistan is een schatting,” merkte Costs of War op.

“In sommige gevallen zijn er indirect net zoveel mensen gestorven als gevolg van de oorlogen vanwege bijvoorbeeld watertekorten, infrastructurele problemen en ziektes,” klonk het.

En zelfs als de VS zich nu uit alle oorlogsgebieden zouden terugtrekken, dan zouden de kosten van de oorlogen na 9/11 nog steeds oplopen als gevolg van de zorgkosten voor veteranen en de rente die betaald moet worden voor leningen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Dat is nogal wat ,,6,4 miljoen dollar,zijn ze daar soms bezeten wat betreft het wapentuig die ze produceren
waarop ze bedoelt zijn gemaakt omdat ze een doel voor ogen heeft om mensen te vermoorden daar komt het toch wel op neer ,anders hoeft men dat wapentuig niet te maken,dat geld voor Nederland dus ook, er is maar een antwoord erop , ANGST, de uitgaven is er dus op gebaseerd en de angst Voed het, kan niet anders dus zijn dat de angst het hooft voedsel is tot deze ontwerpen in massa,s word geproduceerd ,er past maar een Woord bij deze Angst .. Bezetenheid.. Ja wat heeft de angst met de mens gedaan dat het zo bezeten te werk gaat? hoever is de mensheid daarin niet gevallen.. en vooral de leiders en de producenten ervan die dit uitvoeren in de wereld maken zich schuldig aan deze ongekende dwaasheid van Angst. Dat valt nooit meer goed te praten,geen enkele woord zal deze dwaasheid meer kunnen rechtzetten..

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 jaren geleden

Allemaal weg gegooid geld van de VS, die bijna totale mensen vernietigers en schade veroorzakers aan milieu-infrastructuren, dit aan een veel te grote delen van onze zo kostbare planeet. Geld welke globaal beter had moeten worden geïnvesteerd in het opheffen van de onbalans in de wereld en mensheid welke de wereld in een ziekte houdt en versus wel door deze geldstromen ten dienste te stellen van o.a. milieu- en derde wereld- verbeteringen en ter algehele genezingen. Nu is alles alleen maar nog zieker en meer uiterst gestrest geworden, en wel op deze planeet.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Alleen dan weer wel jammer dat ze geen cijfers hebben van de opbrengst …. Ik bedoel voor je dacht dat ze het voor niks doen.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Ja dat was dan 6,4 biljoen dollar aan belastinggeld van de Amerikaanse burger die de driehoek gebruikte om er nog machtiger en rijker van te worden;-)

De driehoek van machtige multinationals, privatenbankiers, en het militair industrieel complex. Doel: Geopolitieke oorlogsvoering om winstbejag. Ze hadden hiervoor alleen een nieuwe aanstichter nodig en 911 werd de trigger.

Het werd een aanstichter die het westen kon bedreigen. Elk moment kon aanvallen. Want welke gek is nu bereid om zijn belastinggeld weg te geven voor een groot gevaar die niet in staat is je te bedreigen! Dus je moet elk moment kunnen worden aangevallen en zo werd het dagelijks via de mainstream media gebracht. Terrorisme werd het sleutelwoord. Zeer slim want terroristen kunnen ze verplaatsen in landen waar ze ze hebben willen. En draaien maar met de camera.

Landen die Amerika binnenviel ging onder het motto ‘We komen de vrede en democratie brengen’, maar daar is nooit wat van terecht gekomen. Ook dat was een leugen. Te beginnen met Irak. Dat land is er tegenwoordig vele malen erger aan toe dan destijds onder het regiem van Saddam Hoessein.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x