Homepagina » Buitenland » Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport
Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport

Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport

Een Amerikaanse waakhond heeft de kosten van de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme na 11 september 2001 in kaart gebracht.

De Verenigde Staten hebben meer dan zes biljoen dollar gepompt in tientallen oorlogen waarbij tenminste 800.000 mensen zijn omgekomen.

Sinds eind 2001 hebben de VS naar schatting 6,4 biljoen dollar gestoken in de oorlogen, schrijft het Costs of War Project in een nieuw rapport.

Heel ruwe schatting

Uit een tweede onderzoek van Costs of War blijkt dat die oorlogen tussen 770.000 en 801.000 mensenlevens hebben geëist.

Het gaat hierbij om de oorlogen in Afghanistan, Pakistan, Irak, Syrië en Jemen, maar ook om conflicten in Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Jordanië, Kenia, Filipijnen, Soedan, Turkije, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Cuba (Guantanamo Bay).

Afgelopen jaar stond de teller op 5,9 biljoen dollar en zo’n 500.000 doden.

Hoofdonderzoeker Neta Crawford zei tegen Military.com dat dit een ‘heel ruwe schatting’ is.

Stuk hoger

In werkelijkheid liggen de cijfers waarschijnlijk een stuk hoger, aldus professor Crawford.

De meeste slachtoffers vielen in Irak. Costs of War schat dat de Amerikanen in dat land tussen de 184.382 en 207.156 burgers hebben gedood.

Er stierven alles bij elkaar ‘slechts’ 7014 Amerikaanse soldaten, plus nog 7950 huursoldaten van groepen als Blackwater, inmiddels Academi geheten.

Net zoveel

“Het aantal mensen dat is omgekomen in Irak, Afghanistan en Pakistan is een schatting,” merkte Costs of War op.

“In sommige gevallen zijn er indirect net zoveel mensen gestorven als gevolg van de oorlogen vanwege bijvoorbeeld watertekorten, infrastructurele problemen en ziektes,” klonk het.

En zelfs als de VS zich nu uit alle oorlogsgebieden zouden terugtrekken, dan zouden de kosten van de oorlogen na 9/11 nog steeds oplopen als gevolg van de zorgkosten voor veteranen en de rente die betaald moet worden voor leningen.

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 jaar geleden

Dat is nogal wat ,,6,4 miljoen dollar,zijn ze daar soms bezeten wat betreft het wapentuig die ze produceren
waarop ze bedoelt zijn gemaakt omdat ze een doel voor ogen heeft om mensen te vermoorden daar komt het toch wel op neer ,anders hoeft men dat wapentuig niet te maken,dat geld voor Nederland dus ook, er is maar een antwoord erop , ANGST, de uitgaven is er dus op gebaseerd en de angst Voed het, kan niet anders dus zijn dat de angst het hooft voedsel is tot deze ontwerpen in massa,s word geproduceerd ,er past maar een Woord bij deze Angst .. Bezetenheid.. Ja wat heeft de angst met de mens gedaan dat het zo bezeten te werk gaat? hoever is de mensheid daarin niet gevallen.. en vooral de leiders en de producenten ervan die dit uitvoeren in de wereld maken zich schuldig aan deze ongekende dwaasheid van Angst. Dat valt nooit meer goed te praten,geen enkele woord zal deze dwaasheid meer kunnen rechtzetten..

William
William
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Rop, geen 6.4 miljoen maar 6.4 miljard dus maal 1000 die 6.4 miljoen

Mrs. No-one
Mrs. No-one
Reactie op  rop
1 jaar geleden

[email protected]: Het is 6,4 biljoen ipv. ‘miljoen’, dat is dus ‘in het Engels’ voor 6.4 MILJARD en dus nog veel aanzienlijker en meer dan miljoen; dus wel wakker worden svp.!

rop
rop
Reactie op  Mrs. No-one
1 jaar geleden

Mrs.no-one,
Natuurlijk heb ik gezien dat het 6.4 biljoen is, maar dat heb ik eigenlijk en beetje gedaan om juist erop te reageren, maar dat juist heeft u niet helemaal begrepen, u reactie erop, heeft het over wakker worden, het echte wakker worden zit niet in uit gedrukte geld bedragen, zoals hier vermeld, en waarom niet ,elke cent of het nu 6 cent is ,of het nu 6 euro is of het nu 60 euro is ,of 6000 euro is,of 6 miljoen is ga zo door tot de vermelde 6.4 biljoen is elke cent teveel, zo had u ook kunnen reageren om dit te beschrijven maar zo wakker was u er niet in..denkt u is beter ergers over na ,voordat u iets noteert. zie dit niet als een negatief ,doet u dit wel ,dan ondervind u zelf er misschien wrijving erover.zie het maar als een wakker wordend bericht.

Mrs. No-one
Mrs. No-one
1 jaar geleden

Allemaal weg gegooid geld van de VS, die bijna totale mensen vernietigers en schade veroorzakers aan milieu-infrastructuren, dit aan een veel te grote delen van onze zo kostbare planeet. Geld welke globaal beter had moeten worden geïnvesteerd in het opheffen van de onbalans in de wereld en mensheid welke de wereld in een ziekte houdt en versus wel door deze geldstromen ten dienste te stellen van o.a. milieu- en derde wereld- verbeteringen en ter algehele genezingen. Nu is alles alleen maar nog zieker en meer uiterst gestrest geworden, en wel op deze planeet.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Alleen dan weer wel jammer dat ze geen cijfers hebben van de opbrengst …. Ik bedoel voor je dacht dat ze het voor niks doen.

Gezinusk
Gezinusk
1 jaar geleden

Ja dat was dan 6,4 biljoen dollar aan belastinggeld van de Amerikaanse burger die de driehoek gebruikte om er nog machtiger en rijker van te worden;-)

De driehoek van machtige multinationals, privatenbankiers, en het militair industrieel complex. Doel: Geopolitieke oorlogsvoering om winstbejag. Ze hadden hiervoor alleen een nieuwe aanstichter nodig en 911 werd de trigger.

Het werd een aanstichter die het westen kon bedreigen. Elk moment kon aanvallen. Want welke gek is nu bereid om zijn belastinggeld weg te geven voor een groot gevaar die niet in staat is je te bedreigen! Dus je moet elk moment kunnen worden aangevallen en zo werd het dagelijks via de mainstream media gebracht. Terrorisme werd het sleutelwoord. Zeer slim want terroristen kunnen ze verplaatsen in landen waar ze ze hebben willen. En draaien maar met de camera.

Landen die Amerika binnenviel ging onder het motto ‘We komen de vrede en democratie brengen’, maar daar is nooit wat van terecht gekomen. Ook dat was een leugen. Te beginnen met Irak. Dat land is er tegenwoordig vele malen erger aan toe dan destijds onder het regiem van Saddam Hoessein.

frans
frans
1 jaar geleden

Ze hebben ze gedood . de indianen, maar zijn het intussen zelf geworden.
Iedereen kent toch wel het gejank van de coyote. nou dat doet iedereen daar. dat gejoel en gejank als coyotes als ze iets leuk vinden .
Als je maar lang genoeg in de VS woont wordt je vanzelf een indiaan! Verteld een gezegde.
Tja, en dan moet je ook wel eens naar een andere stam om te gaan moorden.

exegese
exegese
1 jaar geleden

En dat een Obama dan ook nog de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst mocht nemen !!!!
Alles is altijd precies andersom dan het werkelijk is !!!!

IIS
IIS
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

@exegese

Precies! Niet alleen moordenaar George Bush jr., maar ook moordenaar Barack Hussein Obama, de Nobelprijs winnaar. Nobel aan de buitenkant, drek en ziek aan de binnenkant. En de hele Nobelprijs organisatie is als de ZIO VN, NATO, IMF corrupt en misdadig tot op het bot. Alles doorgesnoven maffioso tuig. Waarom denk je dat pratende lijken als Christine Lagarde (IMF/ECB) en Obama zo spijkermager zijn? Cocaïne maakt niet alleen de politici en bank CEO’s mager, opgefokt, en arrogant, maar al het Rothschild tuig ligt aan de lijntje.

Tijn
Tijn
1 jaar geleden

Een biljoen =10000.000.000.000, dat is een miljoen miljoen of duizend miljard.
In Amerika noemt men dit “trillion”. Dit gaat regelmatig fout bij vertalingen maar ik heb het even gecheckt en de vertaling in dit artikel was correct: 6.400.000.000.000 dollar dus…

De VS heeft 320 miljoen inwoners en die hebben ieder 20.000 dollar bijgedragen aan deze slachtpartijen.

Rogier
Rogier
1 jaar geleden

Hoe onthutsende kan het zijn als je met 8 miljard mensen op een planeet woont waarbij veel diersoorten op het punt staan om uit te sterven en dat we MEGA stallen hebben en veel meer MEGA omdat het moet want met 8 miljard etende mensen moet alles MEGA zijn!!!

Word dit probleem nog niet gezien????
BEWUSTZIJN???

Elise
Elise
Reactie op  Rogier
1 jaar geleden

Men moet aan de megastallen, omdat het anders niet meer rendabel is.(onkosten eruit halen en er nog wat winst over houden om er zelf nog van te kunnen leven) Geldt bv ook bij eieren. De prijzen van voedsel worden bepaald op de handelsbeurzen. Als er bv eieren uit een ander land zijn waar het allemaal goedkoper kan verkocht worden, dan delven onze boeren het onderspit(hier is alles duurder).
Daarnaast wordt er nog steeds heel veel voedsel weggegooid, omdat het niet verkocht is of niet opgegeten.
Er is dus genoeg voedsel iedereen. Het systeem(beurzenhandel/prijzenafspraak) zorgt gewoon voor het probleem. Vooral arme landen worden hier de dupe van. bv meel om brood van te maken.

Rogier
Rogier
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

@Elise

Hoi Elise, jij heb het over rendabel dus het gaat over geld, maar wat is geld eigenlijk echt??

Elise
Elise
Reactie op  Rogier
1 jaar geleden

In het beginsel hoort het een ruilmiddel te zijn. Heel vroeger gebruikte men schelpjes/kralen.(zie ontstaan van geld) Nu bepalen andere mensen(die niks doen, dan een beetje gokken op beurzen) de prijs van een product/grondstof etc. Het verlies wordt weer doorberekend op de prijs en de winst wordt in de zakken gestoken. Rente verstoort ook het evenwicht. Dubieuze constructies al helemaal. Ja, het is vies allemaal, maar ga je contant/tastbaar geld afschaffen, dan verlies je je vrijheid om te handelen/kopen. Een ander gaat bepalen wat jij mag/moet doen. Dat wil je ook niet.

Klaas Vaak
Klaas Vaak
1 jaar geleden

Democratie mag wat kosten.

Jeff
Jeff
Reactie op  Klaas Vaak
1 jaar geleden

haha, helaas is je naam te doorzichtig Klaas. Ik ben bang dat je je slaapstof in verkeerde oogjes strooit. Maar wellicht is het cynisch bedoeld, dat hoop ik althans.

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Hallo Jeff. U bent goed uitgeslapen. Ik ben wat cynisch, ja.

Elise
Elise
1 jaar geleden

De oorlogen gaan om grondstoffen en om de dollar om hoog te houden.(dollar is gekoppeld aan een olievat) Vroeger waren de seven sisters(het westen) de baas in de wereld over olie /gas etc. Nu zijn dat de new seven sisters. Of in ieder geval deze laatste zijn de concurrerende partijen. Het westen heeft lang kunnen regeren/de baas kunnen zijn en daar komt nu dus verandering in. Het oosten komt dus op.
Zo’n 40 jaar geleden vertelde mijn aardrijkskunde leraar al, dat het westen het oosten gaat overnemen om grondstoffen.
Natuurlijk heeft dit ook weer te maken met de opbouw van de NWO. De echte elite van deze agenda wereldwijd zijn niet te zien op tv etc.

x

Check Also

oorlog

Wereld zet zich schrap voor Derde Wereldoorlog terwijl Russische tanks oprukken naar Oekraïne

Op dit moment verzamelt zich een enorme ...

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x