Great ResetMens en Dier

Kamer wil niet debatteren over omstreden uitspraken Maxima in Davos, kijk naar de reactie van VVD en NSC

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Vorige week kwam het World Economic Forum weer bijeen in Davos. Dat is een controversiële organisatie waarvan de president met trots zegt dat het ‘wereldwijd kabinetten heeft gepenetreerd’, zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) in de Tweede Kamer.

Onze koningin was ook bij deze controversiële organisatie. En niet alleen dat. Zij heeft daar ook controversiële uitspraken gedaan, bijvoorbeeld over de wenselijkheid van het invoeren van een digital ID, iets waar wij vorig jaar in de Kamer nog in meerderheid tegen hebben gestemd, merkte hij op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“En dan gaat het ook nog eens om een digital ID in combinatie met een vaccinatieplicht. Daar had ze het over in haar uitspraken. Dat is allemaal zeer controversieel.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Complottheorieën

We vragen ons af of dat ook allemaal kabinetsbeleid is en we willen hierover graag met de minister-president van gedachten wisselen, zei Van Houwelingen.

Zijn verzoek om een debat werd met de meest gemakzuchtige argumenten terzijde geschoven. Hij kreeg alleen steun van Denk.

VVD-Kamerlid Aartsen stelde voor om de ‘complottheorieën over DigiD en zo lekker op Twitter te laten’.

Recht op vrijheid van meningsuiting

Van Houwelingen kreeg ook geen steun van NSC, de partij van Omtzigt. “Hare Majesteit heeft ook recht op vrijheid van meningsuiting,” zei Kamerlid Six Dijkstra.

De FVD’er deed zijn beklag op X: “Ons verzoek te debatteren met de premier over de omstreden uitspraken van Maxima in Davos bij het World Economic Forum is zojuist door een meerderheid van de Kamer afgewezen want ‘digitale identiteit is een complottheorie’ en ‘de koningin heeft ook vrijheid van meningsuiting’.

Hij kreeg bijval van topmodel Lonneke Engel. “Flinke ophef in Nederland over Maxima. Ze was zelfs wereldnieuws vanwege haar uitspraken wat voor ‘geweldige’ dingen je met een digital ID zou kunnen doen – volgens Maxima zou je ook vaccinatiestatus bij kunnen houden – maar de Tweede Kamer wil er niet over debatteren,” schrijft ze.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
2 maanden geleden

Tief dat smerige wijf uit Nederland. Nederlanders bestaan toch niet???? Wat doet die golddigger hier dan nog. Voordat ik een slaaf ga worden voor dat soort,moet er heel wat gebeuren. Rot op wijf!!!!!!!!!

Edwars S
Edwars S
2 maanden geleden

Zo voorspelbaar! Elke voorstel van FVD wordt afgewezen en zelfs weggezet als een complottheorie door die vetzak! Weg met dat schorem!

Edward
Edward
2 maanden geleden

Niets geleerd, treurig….

JohnC
JohnC
2 maanden geleden

De regering schijnt niet te beseffen dat de burgers de baas zijn in het land.
En zij denken tegen de wil van het volk in te kunnen doen wat zij willen.
Dat heeft nu al veel en veel te lang geduurd en de schade aangericht loopt in de vele honderden miljarden. Los van alle schade toegebracht aan gezondheid en de enorme ergernis …
De kruik gaat net zo lang te water tot bij barst. En dat gebeurt.
De burgers zullen er voor zorgen dat de foute volksvertegenwoordigers zullen worden opgepakt en berecht. En zij hebben alle bewijs in handen. Wegens landverraad.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x