Buitenland

Mitt Romney: in de tank van Big Oil (video)

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Barack Obama begon zijn herverkiezingscampagne met televisiespotjes waarin zijn vermoedelijke Republikeinse tegenstander Mitt Romney gelinkt wordt aan de olie-industrie.

De oliebedrijven hebben 200 miljoen dollar beloofd om Mitt Romney te helpen waarop de presidentskandidaat beloofde hun winsten en belastingvoordelen te beschermen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Als je de volgende keer je tank vult, denk dan aan wie heult met de olie-industrie: Mitt Romney, de man van 200 miljoen dollar,” aldus de stem in het reclamespotje. Romney wordt op deze manier weggezet als een marionet van oliemagnaten die zich massaal achter de Republikeinen hebben geschaard.

Hoge prijzen

Het is een belangrijk argument nu de gas- en olieprijzen in de Verenigde Staten blijven stijgen en de Republikeinen er alles aan doen om die hoge prijzen tegen Obama te gebruiken.

Het spotje is gemaakt door fondsenwerver Priorities USA Action en milieuorganisatie League of Conservation Voters. De boodschap zal volgens The New York Times worden uitgezonden in Colorado en Nevada.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x