BinnenlandCorona

Kijk: Mensen gegrepen door politiehonden en afgeranseld met wapenstokken tijdens coronaprotest Amsterdam

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politie heeft bij het Museumplein stevig ingegrepen. Daar werd vandaag gedemonstreerd tegen het coronabeleid, maar de Amsterdamse burgemeester Halsema kondigde een noodbevel af. Dat betekent dat niemand er meer mocht zijn. Er waren vele duizenden demonstranten aanwezig.

Verschillende betogers kregen rake klappen. Ook werden mensen te grazen genomen door politiehonden, zoals te zien is in onderstaand filmpje.


In een ander filmpje is te zien hoe iemand vol op het hoofd wordt geslagen met een wapenstok en versuft op de grond valt.


“Teleurstellend onnodig en hartverscheurend optreden weer van de politie, maar kijk toch eens naar al die prachtige mensen die het zien en weten wat er hier voor ons allemaal op het spel staat: vrijheid!” reageert Robert Jensen.

Aangifte

Advocaat Bart Maes laat weten aangifte te doen. In reactie op het filmpje waarin een man wordt gegrepen door een politiehond zegt hij: “Da’s alweer aangifte nummer één. Weer een politiehond. Leren jullie dan nooit?” Maes gaat ook aangifte doen tegen de agent die de man vol op het hoofd sloeg. “Da’s aangifte twee,” aldus de advocaat.

Enkele weken geleden werd bekend dat het OM twee agenten gaat vervolgen voor het geweld dat ze hebben gebruikt tijdens een coronaprotest op 14 maart vorig jaar op het Malieveld in Den Haag. Het OM vindt het geweld waarmee zij een demonstrant aanhielden ‘niet proportioneel’.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
237 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcow
Marcow
1 jaar geleden

Hey Hugo —> Kuipers.

Zijn alle MEers en Politie al ingeënt voor covid en mutaties ?

Ik verwacht dat je ze verplicht laat inenten en wel meteen wand die handtastelijkheid van hun geeft besmetting aan ons ongevaxten en andersom.

Ik verwacht dus daadkracht met vaccineren van ordebewakers

jolien
jolien
1 jaar geleden

Aangifte heeft geen zin rechters zijn ook nog maar volgers van de verrotte kabinet en van weff het is verschrikkelijk om dat te lezen.

Johan
Johan
1 jaar geleden

Hoop dat dit zin heeft, als rechter dit niet aanpakt is politie vogelvrij verklaard. Dan is Nederland een dictatuur

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

Hond kent nog steeds geen commando” los”.
Of de agent geeft het commando niet…
Maar wel op de hond meppen zodat hij nòg agressiever wordt…
Gaat weer lekker…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

237
0
We lezen graag je reactie!x