Binnenland

Kijken: Kamerlid sloopt wereldvreemde elitaire commissies die u alles afpakken. ‘Dit is echt een schande!’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onze arbeidsmarkt moet radicaal veranderen, concludeert een adviescommissie onder leiding van oud-topambtenaar Hans Borstlap.

De PVV verzet zich fel tegen de doorgeslagen hervormingsdrift van deze wereldvreemde commissie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Bij het lezen van de rapporten zie je dat de onderzoekers nog nooit echt werk hebben gehad,” zei Kamerlid Leon de Jong (PVV) tijdens het debat over de bevindingen van de commissie.

Afpakken, afpakken en nog eens afpakken

“Het zijn allemaal hoogleraren die vanuit hun ivoren toren het contact met de samenleving compleet zijn kwijtgeraakt,” voegde hij toe.

Werknemers zien de koopkrachtbeloftes niet uitkomen, terwijl alles wel steeds duurder en duurder wordt.

Wederom worden onder het mom van modernisering rechten afgenomen van hardwerkende Nederlanders, stelde De Jong.

“Afpakken, afpakken en nog eens afpakken,” zei hij. “Het staat allemaal in het rapport van Borstlap. En het is gekkenwerk.”

Je zoekt het maar uit

“Waarom altijd alles afpakken?” vroeg het Kamerlid. “Waarom hardwerkende Nederlanders in een hoek zetten waar de klappen vallen?”

Terwijl mensen snakken naar financiële lucht en zekerheid kan – als het aan Borstlap ligt – een werkgever werknemers straks makkelijker ontslaan, makkelijker minder uren laten werken en dus makkelijker minder betalen.

Een werkgever kan dus zomaar van de ene op de andere dag tegen een werknemer zeggen: je gaat minder werken, je krijgt minder loon en je zoekt het maar uit.

“Dat is toch bizar,” zei De Jong.

Schande

Minister Koolmees van Werkgelegenheid zegt dat het rapport mooi en evenwichtig is.

“Heeft hij de mensen niet al genoeg afgepakt?” vroeg De Jong. “Moeten gewone mensen nog verder in de problemen komen?”

“Het is echt een schande,” benadrukte hij. “Hou op met uw afpakbeleid!”

Bekijk de video hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Oude tijden herleven, met gebogen hoofd en pet in je hand dankuwel zeggen wanneer je het karige salaris ontvangt met een gedeelte daarvan in consumptiebonnen voor de plaatselijke kroeg waar de werkgevers/bazen een deal mee hadden. Beviel het je niet? Voor jou 20 anderen.

Elise
Elise
4 jaren geleden

PVV-ers zijn oproerkraaiers/domme gasten. Het probleem is ontstaan toen werkgevers de ziektekosten voor hun werknemers zelf moesten gaan betalen.(eerste 2 ziekte jaren) Beetje raar, dat iedereen al via loon/uitkering ziektebelasting afdraagt enz.
Het probleem is dus: teveel belastingen/regelgeving. Het systeem zelf dus. In dit geval belasting over belasting over belasting.
Als je een bedrijf hebt, dan moet je toch ook winst maken om van te kunnen leven/investeren. Het maakt nogal uit hoe groot/klein je bedrijf is.
Zucht.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Als de overheid zieken, armen, ouderen, eigenlijk iedereen als kostenpost/last/product ziet en niet meer als mens behandelt, ja, daar komen alle problemen uit voort!
Het systeem waarin wij leven deugt zelf niet meer. oa veroorzaakt door privatisering/EU beleid/teveel belastingen.
Daar moeten we het over hebben. Menselijke dienstverlening(zorg/leraren/politie enz.) is naar de klote. Gewoon, omdat het winst moest gaan maken. Gevolg: alles is stikduur geworden. Mensen werken voor 3 man. Worden ziek en anderen moeten voor 4 man werken. Zo werkt er niemand meer. En dan heb je nog van die gasten, dat het efficiënter kan via technologie. Forget it. De mens zelf is niet vervangbaar. Technologie is een hulpmiddel. Nu hebben we zoveel communicatie middelen(kost ook bergen geld/is ook milieuvervuilend) en het werkt nog voor geen meter. Het is zelfs omslachtiger geworden. Er worden veel onnodige fouten gemaakt enz.
Graag zou ik willen dat hier een einde aan kwam, zodat mensen weer normaal kunnen gaan leven/werken.
Of je nu een bedrijf hebt of in loondienst werkt, of in een uitkering zit, je hebt het recht om fatsoenlijk te kunnen leven. Het is 2020 en het lijkt wel of de beschaving naar het nulpunt is gezakt.
Ik wil geen luxe spullen/heel veel geld, ik wil gewoon leven. Op tijd iets leuks kunnen doen. Dat mensen mij als mens zien. Dat mijn kinderen nog iets op kunnen bouwen. Meer wil ik niet.

piet
piet
4 jaren geleden

Ja, dan moeten er wel voor fundamentele oplossingen gekozen worden NU.

Natuurgeneeswijsen, maar oplossingen voor vrijwel gratis duurzame energie (geen windpalen).

Oplossingen zin er al lang.

Schandalige wetenschappers die alleen CV belangrijk vinden luisteren toch niet meer naar ‘gezond verstand’.

Boeren uitkopen voor ‘stikstof’ probleem…. Whahahahaha Lees: Boeren uitkopen omdat land waarde behoud en het papier (geld) niet.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x