Homepagina » Buitenland » Tencent ‘lekt schrikbarende cijfers over het coronavirus’. Al 25.000 doden?
tencent
Foto: Jeena Paradies CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Tencent ‘lekt schrikbarende cijfers over het coronavirus’. Al 25.000 doden?

Veel experts betwijfelen of China alle beschikbare informatie over de uitbraak van het Wuhan-coronavirus met de rest van de wereld deelt.

Technologiebedrijf Tencent lekte afgelopen weekend mogelijk – per ongeluk – de echte cijfers over het aantal infecties en sterfgevallen, die vele malen hoger liggen dan de officiële cijfers.

Op 1 februari vermeldde Tencent op haar website over de uitbraak dat het aantal bevestigde besmettingsgevallen in China 154.023 bedraagt, 10 keer meer dan het officiële getal.

24.589 doden

Op de site stond verder te lezen dat het dodental op 24.589 staat. Volgens Peking waren er op dat moment 300 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Korte tijd later paste Tencent de cijfers aan en verschenen de ‘officiële’ cijfers in beeld. Oplettende internetgebruikers hadden intussen screenshots gemaakt.

Sommigen speculeren dat het bedrijf een fout had gemaakt, terwijl anderen vermoeden dat iemand achter de schermen de echte cijfers probeert te lekken.

Andere doodsoorzaak opgeven

De krant Taiwan News merkt op dat zelfs Peking mogelijk niet weet wat de omvang van de epidemie is.

Volgens meerdere bronnen in Wuhan kunnen veel patiënten die besmet zijn met het coronavirus niet behandeld worden en sterven zij buiten de ziekenhuizen.

Daarnaast zeggen veel bronnen dat artsen opdracht krijgen om een andere doodsoorzaak op te geven zodat het officiële dodental lager uitvalt.

[Taiwan News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Huh corrona virus , nee joh wij zijn veel te druk met het woord “moorkop” want dat is rassistisch en dat is pas echt belangrijk , dit was vanochtend in het nieuws .

  17 likes
 • Henk Azie schreef:

  Het is wel zo dat in een overbevolkt land met steden waarvan een aantal meer dan inwonertal Nederland men geen paniek kan veroorloven. Dit zou nog grotere schade en dodental brengen.
  Ook de economie en wat er nog gaande gehouden kan worden zouden in een kritieke fase belanden.
  Ik ben er van overtuigd dat China alles doet om de epidemie( volgens mij genocide ) weer onder bedwang te krijgen.
  Er zijn miljoenen reizigers geweest voordat er maatregelen genomen werden, dus tel uit je winst.

  8 likes
  • Louise schreef:

   Hi Henk Azië , ik ben het met je eens dat China er alles aan doet om het onder controle te houden. Het is een heel groot Land waar de bevolking ook verspreid woont. Chinezen doen nooit mededeling naar buiten toe.En ja ik zei vanaf het begin al dat de verspreiding hier in Europa nog moet beginnen……Het ligt er een beetje aan hoe het virus zich verspreid , ik krijg maar steeds een visioen van een stof, kan het zelf niet plaatsen……..wel vind ik het vreemd dat mensen en straten besproeid worden, dat hoeft bij een overdraagbaar virus van mens op mens/ dier niet…… Ook hier denkt de overheid nog dat mensen gek zijn…..vandaar dat we zeuren over een moorkop, zie reactie van @Henk…
   We wachten af…..

   8 likes
 • abo schreef:

  Technologiebedrijf Tencent lekte afgelopen weekend mogelijk – per ongeluk – de echte cijfers over het aantal infecties en sterfgevallen,

  moet zijn

  Technologiebedrijf Tencent lekte afgelopen weekend mogelijk – per ongeluk – de mogelijk echte cijfers over het aantal infecties en sterfgevallen,

  4 likes
 • salvar schreef:

  ik wacht af , kan er toch niets tegen doen.
  wat ik wel wil weten (dat vertellen ze je niet hier) is wat de beste manier is om je zo veel mogelijk te beschermen.
  hier wuiven ze alles weg totdat je ligt te kramperen en dan staan ze met spuit achter de rug om je een shot te geven met een ander gif.

  4 likes
  • Margie schreef:

   Salvar krijg je ieder jaar de griep of ben je vatbaar voor verkoudheidjes…?
   Een gezond en goed immuunsysteem behoud je en bouw je op door veel groente, fruit te eten
   Voorkomen is beter dan genezen; kruidenthee maken van gedroogde oregano of honeysuckle (weet ik de nederlandse naam niet van) dagelijks paar glazen
   Een theelepel kruiden op een glas heet water, 10 minuten laten trekken. En vitamine C1000 zonder aspartaam! Vaak je handen wassen
   Vooral niet druk maken…

   6 likes
  • Louise schreef:

   Hallo salvar, het is natuurlijk uiteindelijk een geld kwestie, ander zou je China kunnen isoleren , geen lucht verkeer meer en iedereen isoleren die er vanaf begin December is geweest……Hier begint niemand aan natuurlijk……Persoonlijk denk ik dat je de komende maanden even grote massa’s moet vermijden,,voldoende water en voedsel achter de hand hebben…..En zorgen dat je heel veel verschillende vitamine C gaat gebruiken, nu al om je immuun systeem wat sterker te maken, terwijl ik dit schrijf, in t zonnetje, loopt er een hele grote kraai op de rand van het dak……..🙏

   3 likes
   • salvar schreef:

    @louise
    natuurlijk louise zodra ik dat hoorde ben ik gelijk begonnen met vitamine C
    ik vraag hier aan je wat zijn verschillende vitamine C , ben op dat gebied maar een leek dus……….
    fijne dag verder.

    1 likes
    • Henk Azie schreef:

     @Salvar @louise
     https://healthimpactnews.com/2020/coconut-oils-history-in-destroying-viruses-including-coronaviruses/
     Wij gebruiken het hier altijd inderdaad, ben wel verkouden op het moment😪.
     Kan ook ipv listerine gebruikt worden, mijn tandarts was verbaasd dat ik geen plaque had en gelijk met de boor aan de slag kon.

     1 likes
    • Louise schreef:

     Hi salvar, laat ik om te beginnen zeggen dat wij mensen verschillend zijn dus ook ons immuunsysteem … Persoonlijk neem ik zelden de synthetische ascorbine zuur, de gewone vit c zeg maar, je lichaam neemt niet veel op dus plas je het ook weer uit…. Ik gebruik Camu Camu of Amla dat is een natuurlijke vitamine C die goed opgenomen wordt door het lichaam ….. Deze heeft de hoogste vit C…….tegenwoordig is er ook liposomale vit C, die is wat vettig en wordt ook goed opgenomen……Ik bestel bij vitamine per post die gooit het gratis in je brievenbus…..Het is zonder dat Corona virus ook goed voor je gezondheid ………kijk ook even op de site van http://www.orthokennis.nl ….Ik hoop dat je slaagt, ook ester C vitamine blijft langer in het lichaam, dus beter opgenomen ……en is goedkoper..Het menselijk lichaam maakt zelf geen vitamine c aan, en je weet dat de huidige voeding ook niet voldoende vitamine en mineralen levert, nou succes ik hoor / lees je nog wel.

     0 likes
 • Henk schreef:

  Tja wat kun je ertegen doen eigenlijk helemaal niks , komt het door het rare eten wat die chinezen doen , al die vreemde exotische dingen zoals vleermuizen zoals gezegd word waarschijnlijk . Of is dit virus ontwikkeld als bacterieel wapen in een laboratorium niemand die het exact weet tot dusver . We kunnen enkel afwachten wat er van gaat komen .

  2 likes
 • Geen schaap schreef:

  Youtube: LAST MESSAGES

  1 likes
 • Rosalie schreef:

  Wat ik ervan gehoord heb is dat het virus is ontwikkeld in een lab en ” geënt ” is op vleermuizen, die daar zelf niet ziek van worden maar het virus wel kunnen overdragen.

  0 likes
 • Hein schreef:

  Van de week was er een expert die zij dat hoesten zon anderhalve meter ver komt.
  De echte onderzoeken geven 4 tot 63 meter op?
  Rare wereld

  0 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  >