BuitenlandCorona

Tencent ‘lekt schrikbarende cijfers over het coronavirus’. Al 25.000 doden?

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel experts betwijfelen of China alle beschikbare informatie over de uitbraak van het Wuhan-coronavirus met de rest van de wereld deelt.

Technologiebedrijf Tencent lekte afgelopen weekend mogelijk – per ongeluk – de echte cijfers over het aantal infecties en sterfgevallen, die vele malen hoger liggen dan de officiële cijfers.

Op 1 februari vermeldde Tencent op haar website over de uitbraak dat het aantal bevestigde besmettingsgevallen in China 154.023 bedraagt, 10 keer meer dan het officiële getal.

24.589 doden

Op de site stond verder te lezen dat het dodental op 24.589 staat. Volgens Peking waren er op dat moment 300 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Korte tijd later paste Tencent de cijfers aan en verschenen de ‘officiële’ cijfers in beeld. Oplettende internetgebruikers hadden intussen screenshots gemaakt.

Sommigen speculeren dat het bedrijf een fout had gemaakt, terwijl anderen vermoeden dat iemand achter de schermen de echte cijfers probeert te lekken.

Andere doodsoorzaak opgeven

De krant Taiwan News merkt op dat zelfs Peking mogelijk niet weet wat de omvang van de epidemie is.

Volgens meerdere bronnen in Wuhan kunnen veel patiënten die besmet zijn met het coronavirus niet behandeld worden en sterven zij buiten de ziekenhuizen.

Daarnaast zeggen veel bronnen dat artsen opdracht krijgen om een andere doodsoorzaak op te geven zodat het officiële dodental lager uitvalt.

[Taiwan News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
2 jaren geleden
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Youtube: LAST MESSAGES

Henk Azie
Henk Azie
2 jaren geleden

Het is wel zo dat in een overbevolkt land met steden waarvan een aantal meer dan inwonertal Nederland men geen paniek kan veroorloven. Dit zou nog grotere schade en dodental brengen.
Ook de economie en wat er nog gaande gehouden kan worden zouden in een kritieke fase belanden.
Ik ben er van overtuigd dat China alles doet om de epidemie( volgens mij genocide ) weer onder bedwang te krijgen.
Er zijn miljoenen reizigers geweest voordat er maatregelen genomen werden, dus tel uit je winst.

Henk
Henk
2 jaren geleden

Huh corrona virus , nee joh wij zijn veel te druk met het woord “moorkop” want dat is rassistisch en dat is pas echt belangrijk , dit was vanochtend in het nieuws .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x