Wetenschap

‘Tijdreizen naar de toekomst is makkelijk’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het mogelijk om een tijdmachine te bouwen? Het antwoord op die vraag is ja, aldus hoogleraar Brian Cox afgelopen week tijdens het Britse Wetenschapsfestival in Birmingham.

Met een tijdmachine is het volgens hem mogelijk om naar de toekomst te reizen, maar is terugkeren naar het heden onmogelijk.

Tijdens het festival zei Cox verder dat het op kleine schaal al is gelukt om door de tijd te reizen. Hij voegde toe dat het in de toekomst mogelijk is om mensen door de tijd te laten reizen, als de benodigde technologie wordt ontwikkeld om grotere objecten te versnellen.

Lichtsnelheid

“Je kunt naar de toekomst reizen en je bent daar zo goed als vrij om te doen en laten wat je wilt,” zei Cox. “Als je je met hoge snelheid voortbeweegt gaat de tijd in vergelijking met mensen die stilstaan minder snel. Als je de lichtsnelheid nadert gaat de tijd zo langzaam voorbij dat je uiteindelijk 10.000 jaar in de toekomst zou kunnen reizen.”

De theorie is gebaseerd op de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein die stelt dat een object bijna met de lichtsnelheid zou moeten bewegen om in de toekomst te kunnen reizen.

Terwijl een object dergelijke snelheden bereikt gaat de tijd langzamer voorbij, maar alleen voor het specifieke object.

Wormgaten

Voor mensen die boven de Atlantische Oceaan vliegen lijkt het bijvoorbeeld alsof de tijd iets minder snel voorbij gaat dan voor mensen op de grond.

“Met behulp van de speciale relativiteitstheorie kun je in principe tijdreizen,” ging Cox verder. “Het heeft te maken met wormgaten, korte wegen door de ruimte en tijd. De meeste natuurkundigen twijfelen hier echter aan. Hawking kwam met het begrip chronologiebescherming, wat inhoudt dat wormgaten niet stabiel zijn.”

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Dit is dus iets wat we al weten vanaf de relativiteitstheorie van Einstein, net zoals een afstand korter is voor een object in beweging dan voor een object dat stilstaat.

Ondanks dit gegeven is het niemand gelukt een tijdmachine te bouwen maar volgens deze meneer is het makkelijk, dan weet hij dus wat hem te doen staat….

lauke
lauke
9 jaren geleden

Als wij snelheden van het licht bereiken is het makkelijk, maar aangezien dat we die snelheden bij lange na niet kunnen bereiken met de huidige technologie, is het dus moeilijk en niet haalbaar om een dergelijke “tijdmachine” te bouwen.. als we deze snelheden konden bereiken waren we in mum van tijd bij de dichtsbijzijnde sterren met onze ruimtevaart

Timothy Drake
Timothy Drake
9 jaren geleden

Ik zit best veel in het vliegtuig en vind de mensen om me heen ook al zo snel oud worden. Nu weet ik hoe dat komt!

dymph
dymph
9 jaren geleden

tis voor je lichaam bijna niet haalbaar dit leerde ik jaren terug op de langere school al.
Omdat je lichaam dan verbrand.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x