Binnenland

Kamermeerderheid vindt ‘waanzinnig voorstel’ om 66 miljard belastinggeld extra te storten helemaal prima

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!

De Europese Commissie wil 66 miljard euro extra van de EU-landen voor de begroting tot 2028. Door de oorlog in Oekraïne komt de Commissie niet rond met het budget. Daarom vraagt zij de landen om meer geld.

Het verhogen van de EU-begroting zal niet makkelijk worden. Zo moeten alle EU-landen unaniem instemmen, terwijl ze al met hogere rentes en inflatie kampen. EU-baas Ursula von der Leyen wil voor Oekraïne een fonds van 50 miljard euro opzetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De Europese Commissie is het spoor bijster. Het geld wordt daar opgestookt met een tempo waar de gemiddelde biomassacentrale jaloers van wordt. Geen euro extra dus, integendeel: laat Nederland zich maar eens uitspreken of ze nog wel in de EU willen blijven,” reageert Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

Halt toeroepen

SP-Kamerlid Mahir Alkaya merkt op: “Nog nooit heb ik van de EU gehoord: ‘We kunnen het ook met minder geld of minder bevoegdheden doen’.”

“Tijd om deze megalomane Commissie(voorzitster) een halt toe te roepen,” vindt oud-diplomaat en columnist Johannes Vervloed.

De PVV diende een motie in over dit ‘waanzinnige voorstel’ van de Europese Commissie om 66 miljard euro extra belastinggeld van de lidstaten te vragen.

Bodemloze EU-put

De partij is van mening dat Nederland al veel te veel geld in de bodemloze EU-put heeft gestort, dat we ons geld in eigen land keihard nodig hebben en daarom een Nexit het beste zou zijn voor Nederland.

De motie, die het kabinet verzoekt om geen cent extra Nederlands belastinggeld bij te storten, werd verworpen. PVV kreeg alleen steun van JA21, FVD, BBB en Van Haga.

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
11 maanden geleden

Ik kan maar een ding zeggen. NEXIT. En zo snel mogelijk. Dit kan zo niet meer.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
11 maanden geleden

Ach Führer Rüttler heeft als het goed is toch nog zo’n 1500 miljard Euro in zijn Pensioenpotje zitten, als ie inmiddels al niet alles in zijn zak heeft gestopt, opgemaakt, uitgedeeld of opgesnoven heeft met zijn Nazi-vriendjes

Pipo
Pipo
11 maanden geleden

Ze zijn allemaal zwaar ziek.

Thoughtful
Thoughtful
11 maanden geleden

In z’n algemeenheid komt het gewoon HIER op neer:
https://www.bitchute.com/video/R1Qk1T0ggjXL/

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x