CoronaMens en Dier

Kamervragen over ‘laffe intimidatiepogingen van de staat’ om huisarts de mond te snoeren

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Huisarts Els van Veen kreeg in oktober vorig jaar een brief van de inspectie op de deurmat. De brief ging over ‘een melding’ betreffende haar uitspraken over Covid-19 en het vaccin.

“Volgens de melding zijn de uitspraken die u doet onjuist,” aldus de inspectie, die zei van artsen te verwachten dat wanneer zij zich presenteren als (huis)arts, zij zich ook houden aan ‘de normen, richtlijnen én attitude’ van hun beroepsgroep en aan de voor artsen geldende Covid-19-richtlijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onduidelijk

“Als ik het goed begrijp word je als arts van ‘desinformatie’ beschuldigt als je het narratief van Hugo en consorten niet braaf uitdraagt,” reageerde Van Veen.

Afgelopen donderdag vroeg de huisarts aan de nieuwe zorgminister Ernst Kuipers: “Op 7 oktober 2021 ontving ik onderstaande brief van de inspectie. In 1997 studeerde ik af als arts. Ik ben kostwinner en moeder van drie kinderen. De melding is onduidelijk. Wat bedoelt u of de inspectie met ‘desinformatie’?”

Kamervragen

Forum voor Democratie heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de brief. “Dat vragen wij ons dus ook af, vandaar deze Kamervragen en veel respect voor de moed die je toont door je wel uit te spreken (ondanks de laffe intimidatiepogingen van de staat om je de mond te snoeren) waar anderen zwijgen!” zegt Kamerlid Pepijn van Houwelingen tegen Van Veen.

Hij vraagt minister Kuipers om welke ‘onjuiste’ uitspraken van mevrouw Van Veen het gaat en waarom ze ‘onjuist’ zijn. Ook vraagt Van Houwelingen of Kuipers het onderscheid tussen ‘kritische opmerkingen’ en ‘desinformatie’ kan toelichten.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tygostein
Tygostein
2 jaren geleden

Schorem!!!

cieleke
cieleke
2 jaren geleden

desinformatie is alle informatie die niet in straatje coronabeleid past volgens beleidsmakers er is volgens hun maar 1 weg vaccinatie nemen en je b..k houden

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

Dit is een inspectie zoals de Nazi’s Joseph Göbbels en Jozef Mengele het graag zouden zien. Vriendelijker kan ik het niet zeggen.

Ron
Ron
2 jaren geleden

Die antwoorden zal hij niet geven,hij weet het zelf niet.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x