Mens en Dier

Kamerlid Kröger bedolven onder kritiek: ‘Hypocriet GroenLinks! Met je warmetruiendag en je energiebesparing!’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Vrijdag was het warmetruiendag. “Waarom? Omdat energiebesparing het aller, aller, allerbelangrijkste is wat we kunnen doen voor het klimaat,” schrijft GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger op Twitter.

“Alle energie die we niet gebruiken, hoeven we niet op te wekken. En we verspillen helaas nog steeds heel veel energie,” voegt ze eraan toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Voor mij staat warmetruiendag ook voor vol inzetten op verduurzamen van al die huizen van mensen in energiearmoede. Zonnepanelen op alle daken voor een lagere energierekening. Dus die warme trui, die staat voor zoveel meer,” aldus Kröger.

Goeie tip

Saillant detail: in huize Kröger was op klaarlichte dag het licht aan.

Het Kamerlid werd bedolven onder kritiek. Er staan meer dan 1200 reacties onder haar tweet. “Waarom is het dan niet elke dag warmetruiendag voor je, als je energie besparen zo belangrijk vindt? Goeie tip om energie te besparen is trouwens om overdag je verlichting uit te zetten,” reageert Sander van Dam.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haalt uit: “Aap.” Fotograaf Hans van Eijsden voegt toe: “Uw licht brandt nog. Op klaarlichte dag.”

Meedoen is blijkbaar het belangrijkste

“Goed ook dat je die lampen op de achtergrond hebt aangedaan op klaarlichte dag. Meedoen is blijkbaar het belangrijkste,” merkt ondernemer Dirk-Jan de Jeu op.

Nicole Moinat, fractievoorzitter van de PVV in Purmerend, trekt fel van leer. “Hypocriet GroenLinks! Met je warmetruiendag en je energiebesparing! Suzanne kan de rekening nog betalen want ze laat overdag gewoon het licht aanstaan. Stuur deze partijen het bos in!” schrijft ze.

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil Obdam
Wil Obdam
1 jaar geleden

Ik denk dat het een goed idee is om bij al die groenlinkse kamerleden de gaskraan dicht te draaien en electriciteitschakelaar om te zetten, dan doen ze echt wat voor die zogenaamde klimaatramp en geven het goede voorbeeld aan hun kiezers.

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Je buik er van vol hebben van die lui! Hypocrieten! Eerste klas! Rara terroristen zijn het! Nooit vergeten, macro branden! 🤡🤬🤬🤬

Rene
Rene
1 jaar geleden

Nu dat weer. Die hele club de EU met al die zakken vullers de bezem er door en opnieuw beginnen

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

Angst allemaal Angst.
2019: In 2019 is het totale Nederlandse energieverbruik met 1,6 procent gedaald ten opzichte van 2018. Van het totale verbruik van 3047 PJ wordt bijna 82 procent verbruikt in vier sectoren (industrie, energiesector, verkeer en vervoer, huishoudens).
In de industrie (inclusief raffinaderijen), goed voor bijna 42 procent van het totale Nederlandse energieverbruik, daalde het verbruik in 2019 met 2,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarnaast hebben de energiesector (exclusief raffinaderijen)(12 procent), het verkeer en vervoer (15 procent) en de huishoudens (13 procent) een groot aandeel in het totale Nederlandse energieverbruik. In vrijwel alle sectoren, behalve de landbouw, bosbouw en visserij en de dienstverlening daalde het energieverbruik. De huishoudens verbruikten in 2019 3,5 procent minder energie.
Bron:
https://www.clo.nl/indicatoren/nl005223-energieverbruik-per-sector

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x