CoronaBinnenland

Kamer verzet zich fel tegen 2G: ‘Laten we de minister dwingen om de wet in te trekken’

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!

De 2G-regel lijkt voorlopig van tafel. Coronaminister Kuipers wil er eerst nader onderzoek naar laten doen. Hij vraagt de Tweede Kamer de 2G-wet op dit moment niet te behandelen. In een brief aan de Kamer geeft de minister aan dat onder andere de vele kritische vragen uit de Kamer aanleiding zijn voor het verzoek om de behandeling van deze wet uit te stellen.

De wet is nog niet helemaal van de baan. “Er kan een situatie in de toekomst komen waarin het zinvol is om nog een keer te beoordelen of het op dat moment wel een meerwaarde heeft,” zegt Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er is vanuit de Kamer veel kritiek op het voorgenomen 2G-beleid. Verschillende Kamerleden roepen de zorgminister via social media op om de wet in te trekken. “Bij ingrijpende maatregelen moet de onderbouwing staan als een huis. Die goede onderbouwing ontbreekt. Wat GroenLinks betreft trekt het kabinet het 2G-wetsvoorstel in,” laat Kamerlid Lisa Westerveld weten.

Intrekken die wet!

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij schrijft: “De regering houdt de 2G-wet aan. Stap vooruit. SGP zegt: niet alleen aanhouden, maar ook intrekken die wet!”

“Zoals we als ChristenUnie eerder en vaker hebben aangegeven, steunen wij geen 2G. Uitsluiting van ongevaccineerden van bepaalde plekken leidt tot een tweedeling in een tijd dat we er juist samen voor moeten staan. En 2G blijkt niet effectief. Vandaar,” zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Gewoon weg met die coronapas

SP-Kamerlid Maarten Hijink vindt dat Kuipers gedwongen moet worden om de wet in te trekken. “Minister Kuipers vraagt de Tweede Kamer om de 2G-wet ‘aan te houden’. Dat moet de Kamer niet doen, laten we de minister dwingen om de wet in te trekken of we gaan de wet behandelen en stemmen ‘m weg. Niet boven de markt laten hangen, dat is slecht voor het vertrouwen.”

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu vindt het vreemd dat Kuipers eerst nader onderzoek laat doen naar de 2G-maatregel. “Dit is raar! Met andere woorden zegt Kuipers: ‘Ik ga net zo lang onderzoek doen totdat ik de gewenste uitkomst heb’. Gewoon weg met die coronapas en we hebben het er niet meer over,” twittert Kuzu.

Fleur Agema van de PVV heeft Kamervragen gesteld. Haar partij vindt dat alle coronatoegangsbewijzen weg moeten. “Vrijheid. Nu!” aldus Agema.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Deze Tinus Plotseling heeft helemaal niets t vertellen !

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Wacht maar als de gemeente raadsverkiezingen voorbij zijn, ligt 2G gewoon weer op de tafel…….

Ton
Ton
2 jaren geleden

reacties van die politieke partijen is gewoon een poppenkast.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

En als die vrijheid niet gegeven wordt, dan pakken we hem zelf wel !

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x