Mens en DierCorona

Coronakritische huisarts krijgt ‘intimiderende’ brief van de inspectie: ‘Shame on you, Hugo de Jonge’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisarts Els van Veen kreeg vrijdag een brief van de inspectie op de deurmat. De brief gaat over ‘een melding’ betreffende haar uitlatingen ten aanzien van Covid-19 en aanverwante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het vaccin. “Volgens de melding zijn de uitspraken die u doet onjuist,” schrijft de inspectie.

De inspectie zegt van artsen te verwachten dat wanneer zij zich presenteren als (huis)arts, zij zich ook houden aan ‘de normen, richtlijnen én attitude’ van hun beroepsgroep en aan de voor artsen geldende Covid-19-richtlijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Uitspraken die haaks staan op deze uitgangspunten, brengen (risicovolle) verwarring met zich mee en schaden het vertrouwen in de geneeskundige zorg,” valt te lezen in de brief. “De inspectie gaat er dan ook van uit dat artsen zich aan bovenstaande conformeren.”

Juist andersom

“Als ik het goed begrijp word je als arts van ‘desinformatie’ beschuldigd als je het narratief van Hugo en consorten niet braaf uitdraagt,” reageert Van Veen.

Ze laat de inspectie weten dat ze het juist andersom ziet. “Als ik nú mijn mond niet opendoe, en de mensen niet uitleg dat Testen voor Toegang en een coronapas niets met goede gezondheidszorg of diagnostiek hebben te maken, vind ik dat ik als huisarts geen knip voor de neus waard ben.”

“Ze keren bij het ministerie van Volksgezondheid continu de zaken om,” klaagt de huisarts. “Zij verspreiden eerlijke informatie en huisartsen zoals ik zijn dan ‘de vijand’ en ‘gevaarlijk’ en verspreiden ‘nepnieuws’. Gaslighting. De waarheid is altijd sterker dan de leugen.”

Geïntimideerd

Van Veen krijgt veel bijval, ook van collega’s. Zo schrijft de Belgische huisarts Frank Peeters: “In Nederland worden artsen geïntimideerd door het ministerie van Volksgezondheid als ze zich kritisch uitspreken over de genomen maatregelen en vaccins. Shame on you, Hugo de Jonge.”

Vorige maand kreeg Van Veen de politie aan de deur vanwege een tweet waarover ‘onrust was ontstaan op social media’. Ze vond dat ‘buitengewoon intimiderend’.

4.7 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Perm.
Perm.
2 jaren geleden

Els van Veen. Een huisarts die staat voor de waarheid. Beter dan die inspectie die alleen maar uitvoert wat leugenaar Hugo de Jonge hen opdraagt. Die inspectie noemen we vanaf vandaag dan ook maar de leugeninspectie. Ze moeten zich kapot schamen, die huilebalken.

Edward
Edward
2 jaren geleden

Ons voorland, Australie is fallen. De QR code is daar al overal ingeburgerd.
https://www.youtube.com/watch?v=c6lgByN_WW0

-= GensNet =-
-= GensNet =-
2 jaren geleden

Weer typisch dictatoriale zaken om iemand te intimideren en bang te maken. Iemand die bang is volgt braaf de maatregelen op. Maar iemand die niet bang is geeft tegengas en dat vindt de regering niet fijn. In mensen bang maken en te intimideren is het huidige regering heel goed in geworden. De bangmakerij door de angsthazen begint weer (Ab Osterhaus)

Koos
Koos
2 jaren geleden

Als ik iets op twitter zet over hoe goed “medische maatregelen” zouden moeten werken, dan heb ik er geen verstand van, want ik ben geen arts. Maar als een arts het doet, dan is het “ondermijnend”, want mensen zouden dat nog eens serieus kunnen nemen!

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x