Homepagina » Buitenland » Steunt Nederland terroristen in Syrië? Dit is de krankzinnige situatie waarin we ons bevinden
Steunt Nederland terroristen in Syrië? Dit is de krankzinnige situatie waarin we ons bevinden

Steunt Nederland terroristen in Syrië? Dit is de krankzinnige situatie waarin we ons bevinden

De Nederlandse overheid steunt sinds 2015 gewapende groeperingen in Syrië. Volgens demissionair minister Koenders van Buitenlandse Zaken gaat die steun naar ‘gematigde’ rebellen.

Het gaat daarbij onder andere om communicatieapparatuur, voertuigen, elektriciteitsgeneratoren, medische kits, kleding, enzovoorts.

De kans is groot dat de steun die wij aan rebellen leveren in de verkeerde handen valt en terechtkomt bij terroristen.

Geen geheim

Het is ook goed mogelijk dat wij spullen hebben gegeven aan groepen die zich inmiddels hebben aangesloten bij al-Nusra of IS.

Geopolitiek onderzoeksjournalist Erik van de Beek sprak met een commandant van het Vrije Syrische Leger, een ‘gematigde’ groep, die er geen geheim van maakte samen te werken met terreurgroep al-Nusra.

Minister Koenders wilde ‘in het belang van de veiligheid’ niet zeggen aan welke groepen wij precies steun leveren. Hij wilde alleen zeggen dat het gaat om groepen rond het Vrije Syrische Leger.

In te dekken

Volgens Van de Beek doet de overheid hier zo geheimzinnig over om zich in te dekken en maar niet de indruk te wekken dat wij spullen geven aan verkeerde groepen.

Er is sprake van een krankzinnige situatie:

“We houden Syriëgangers tegen, maar op het moment dat het ze lukt om naar Syrië te reizen, geven we ze spullen,” zegt hij.

Verbazing

Tijdens een interview met Harry van Bommel bleek tot zijn verbazing dat het oud-Kamerlid helemaal niets wist over de Nederlandse steun aan gewapende groeperingen in Syrië.

“Als hij het al niet weet, hoe zit het dan met al die andere partijen in de Kamer?” vroeg Van de Beek zich vervolgens af.

Kamerlid Joël Voordewind (CU) diende in de Tweede Kamer een motie in om de steun aan Syrische rebellen in te trekken, maar een Kamermeerderheid stemde tegen.

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Belasting afpersen van de NL burgers en met dit geld vervolgens moordenaars steunen die de democratisch gekozen president Assad van Syrië willen ombrengen en burgers afslachten. Mij verbaast helemaal niets meer in dit nazi EU vazal land. Nederland is dood en zo voorspoedig en vredig als dit land ooit was komt helaas mooit meer terug. Dit land zal verder en verder afglijden in grootsmogelijke ellende en zal Amerikaanse, Zimbabwaanse, Argentijnse toestanden kennen als het niet uit de nazi sekte EU stapt.

  12 likes
 • Jaya schreef:

  Nĺ ïs überhaupt kränķzïnnïg.

  8 likes
 • Eelke Piers schreef:

  We bombarderen hun huizen, vermoorden hun familie en wat overblijft laten we naar Nederland komen voor een uitkering en roepen dan: Och, Arme.

  Je zult maar gematigd vermoord worden. Ben je dan minder dood?

  7 likes
 • War on Error schreef:

  Interessante journalist, die Erik van de Beek. Verdient een Koninklijk lintje.
  Dat ligt ietwat lastig. Shell, en Syrië . . . VOC-mentaliteit.

  En die Kamerleden – hebben trouw gezworen aan . . . . de belanghebbende bij de Syrische genocide.
  Dus volksverraders. De belangen van de olieboeren komen net niet overeen met die van de Nederlandse burgers.

  Wil je niet de wraak incasseren van je beste vrienden, moet je wel voor hen blijven kruipen:
  Impliciete bevestiging door Netanyahu dat Israel oprollen IS niet als prioriteit ziet:

  “When it comes to Iran and ISIS Netanyahu warns America enemy of your enemy is your enemy.”

  @markknoller CBS News White House Correspondent Washington, D.C. cbsnews.com
  https://twitter.com/markknoller/status/572795385338601473/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.thegatewaypundit.com%2F2015%2F03%2Fnetanyahu-speech-before-congress%2F 3 mrt. 2015
  NETANYAHU SPEECH BEFORE CONGRESS – Extended Standing Ovation
  (March 3) AP https://www.usatoday.com/videos/news/nation/2015/03/03/24319253/

  Zie deze bron; inventarisatie van meer dan een dozijn doodseskaders cq. ‘vrijheidsstrijders brigades’, die allemaal worden betaald en ruim van wapens voorzien door NAVO-landen,
  in totaal gaat het om ca. 150.000 terroristen die de legitieme regering van Syrië aanvallen – meer dan er soldaten dienen in bv. het leger van Duitsland.

  https://www.klagemauer.tv/index.php?a=showlanguage&lang=nl&id=10558&date=2017-05-24

  Terreur is het nieuwe oorlogsvoeren. De modus operandi van de NAVO.

  Deze terroristen worden voortdurend van slachtveld naar het volgende slachtveld verkast.
  Ze werden naar Afghanistan gebracht, vandaar naar Afrika – waaronder Libië.
  vandaar door naar Syrië. door naar Irak, en weer terug naar Syrië.
  Ook werden ze ingezet in Oekraine.
  En in Parijs, Nice, Zaventem, Berlijn, Londen.
  Nu de angst er lekker is zit, zal dit voorlopig nog wel doorgaan – en opgevoerd worden.
  ‘Strategie of Tension’. Het werkt.

  Koenders is een landverrader. Hij ligt in bed met Soros. Subsidieert tal van subversieve activiteiten in EU-landen, en Oekraïne.
  Soros works openly with the United States Institute of Peace – an overt arm of the CIA
  En Koeders gooit doodleuk nog een paar miljoen van uw geld achter de miljardair aan! http://deazijnpisser.blogspot.nl/2015/07/koenders-van-ijdelheid-knettergek.html

  Ook de VS zit gevangen in de lobby voor ‘The Long War’ in het M.O..
  De creatie van het Khalifaat is een project van de globalisten. De VS m.n. moeten het vuile werk opknappen. Doen ze blij, de mentaliteit is er al 100 jaar generaties lang ingeramd.

  Het Kalifaat Project – onder regie van Pentagon/CIA/AIPEC:
  report in August 2011:
  This report (published 4 years ago) confirms what today has become glaringly obvious, namely the central role of the Turkish government and military in liaison with NATO as a “State sponsor of terrorism”. http://www.globalresearch.ca/when-terrorism-becomes-counter-terrorism-the-state-sponsors-of-terrorism-are-going-after-the-terrorists/ 5496051?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

  Joel voor de Wind, Harry van Bommel, Pieter Omzigt – een coalitie vormen?
  Koenders op het rooster – tip: die man moet het zomerreces dit jaar in Den Haag blijven – antwoorden wat hij nu precies allemaal mee bezig is.

  En dan is er nog de doorvoer van wapentuig, via Schiphol – dat daar berucht om is – door ieder land dat ergens ter wereld burgers wil doden (= wat oorlog voeren behelst). De een z’n dood . . . Handel hè.

  5 likes
  • luna schreef:

   goed geschreven WOE !

   Denk dat je er n i e t naast zit,
   koenders.. laat me niet lachen, die goudvis.. enne die ” de Hoop “-scheffer-keffer is ooit het schoothondje geweest van die andere griezelbek Boesj jr., hiet zijn allemaal topambtenaren in de pas lopend en doen wat er gedaan moet worden vanuit The deep state, niets verwonderlijks maar we moeten echt van dit gespuis af mensen, maar hoe Woe?

   Je schreef aan het endje van je stukje : dan is er nog de doorvoer van wapentuig op schiphol :
   laatst moest ik weer aan de vreselijke Bijlmerramp denken.. ( ook zo iets wat nooit met een ” onderste stuk puinsteen al a rutte is opgelost) WAT ZAT ER IN DIE EL AL KIST!?!!!?
   Vermoedelijk iets wat de Appie niet in de schappen heeft liggen..

   ( tip : wie heeft de serie The Night manager gezien! prachtig en goed acteerwerk met een keiharde waarheid zoals dat gaat in die wereld die door ” onze politiek ” wordt bedreven) Nederland is een van de landen waar de wapenhandel welig tiert.. ook opgevallen hoeveel delicten er ook steeds vaker zijn met wapens ( en dan bedoel ik niet de ” aanslagen “) hoe zou dat nou toch kunnen in dit brave dropjesland..

   En zo komen de mooie gladde nep praatjes van de ” nieuwsbronnen ” met elke keer weer een probeersel om ons te doen geloven dat het waar is.. zelf geloof ik niet maar geloof ik alleen in wie ik denk te zijn waar in ik mag geloven..

   2 likes
  • luna schreef:

   oh ja.. vergat ik nog , maar meen je dat echt : van bommel, omtzigt en voor de wind?? Zou sowieso een complete VERADEMING zijn, vooral Omtzigt is wel een man naar mijn denkwijze, alleen jammer dat ie in de verkeerde club zit
   van Bommel is wel oke, zit ook bij de verkeerde club.. sorry
   en die windman kan er ook mee door, maar hoort echt daar in de club waar hij nu zit

   enne..wist je dat het prinsessen-muiltje mabel voor soros peest? ja.. velen weten dat wel hier maar toch

   0 likes
 • salvar schreef:

  sinds 1991 was het vrij rustig in het Midden-Oosten en in eens brak de hel los en we weten door wie en nu jaren verder is het hele Midden-Oosten een grote puinhoop en we weten door wie en wie meegeholpen heeft om er een klerezooi van te maken.
  we zijn (burgers) ingeluisd en nu zullen we de vruchten hiervan plukken alleen zullen deze vruchten zeer zuur zijn.
  als je bedenkt dat dit het plan was van de vs en nederland (het schoothondje van de vd) en de eu dan zal je nog er aan denken waarom we niet de straat zijn opgegaan.

  nog stemmen we op de verkeerde partij en het feest voor hen gaat door en die zullen geen traan laten om en hoe de burger zich zallen voelen want, dat gevoel zijn ze allang kwijt.

  6 likes
 • AlbertV schreef:

  ISIS doet het vuile werk voor onze Amerikaanse vrienden: het omverwerpen van de gekozen Syrische regering om plaats te maken voor een USA gezind regime. Daarvoor krijgen de terroristen op slinkse wijze wapens, munitie en nog veel meer.
  https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/05/us-military-admits-failures-to-monitor-over-1-billion-worth-of-arms-transfers/
  Onze keurige Nederlandse regering doet slaafs wat de Amerikaanse geheime diensten van ons vragen (eisen).
  Koenders gaat gegarandeerd een heel mooie functie krijgen na zijn ministerschap, zolang hij maar precies doet wat van hem verwacht wordt, net als Jaap de Hoop-Scheffer.

  5 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De EU zou ons vrede brengen. Sinds het Rampjaar heeft Nederland nog nooit zoveel oorlog gevoerd

  4 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  ISIS zijn nu ineens de gematigde rebellen geworden ze hebben zich nu helemaal gematigd………..ze doen je nu niet zoveel pijn meer met je levend in brand steken of je kop eraf hakken! Alle lof voor Mark Rutte voor zijn grote hart en begrip!

  3 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >