Buitenland

Steunt Nederland terroristen in Syrië? Dit is de krankzinnige situatie waarin we ons bevinden

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse overheid steunt sinds 2015 gewapende groeperingen in Syrië. Volgens demissionair minister Koenders van Buitenlandse Zaken gaat die steun naar ‘gematigde’ rebellen.

Het gaat daarbij onder andere om communicatieapparatuur, voertuigen, elektriciteitsgeneratoren, medische kits, kleding, enzovoorts.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De kans is groot dat de steun die wij aan rebellen leveren in de verkeerde handen valt en terechtkomt bij terroristen.

Geen geheim

Het is ook goed mogelijk dat wij spullen hebben gegeven aan groepen die zich inmiddels hebben aangesloten bij al-Nusra of IS.

Geopolitiek onderzoeksjournalist Erik van de Beek sprak met een commandant van het Vrije Syrische Leger, een ‘gematigde’ groep, die er geen geheim van maakte samen te werken met terreurgroep al-Nusra.

Minister Koenders wilde ‘in het belang van de veiligheid’ niet zeggen aan welke groepen wij precies steun leveren. Hij wilde alleen zeggen dat het gaat om groepen rond het Vrije Syrische Leger.

In te dekken

Volgens Van de Beek doet de overheid hier zo geheimzinnig over om zich in te dekken en maar niet de indruk te wekken dat wij spullen geven aan verkeerde groepen.

Er is sprake van een krankzinnige situatie:

“We houden Syriëgangers tegen, maar op het moment dat het ze lukt om naar Syrië te reizen, geven we ze spullen,” zegt hij.

Verbazing

Tijdens een interview met Harry van Bommel bleek tot zijn verbazing dat het oud-Kamerlid helemaal niets wist over de Nederlandse steun aan gewapende groeperingen in Syrië.

“Als hij het al niet weet, hoe zit het dan met al die andere partijen in de Kamer?” vroeg Van de Beek zich vervolgens af.

Kamerlid Joël Voordewind (CU) diende in de Tweede Kamer een motie in om de steun aan Syrische rebellen in te trekken, maar een Kamermeerderheid stemde tegen.

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

ISIS zijn nu ineens de gematigde rebellen geworden ze hebben zich nu helemaal gematigd………..ze doen je nu niet zoveel pijn meer met je levend in brand steken of je kop eraf hakken! Alle lof voor Mark Rutte voor zijn grote hart en begrip!

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Nĺ ïs überhaupt kränķzïnnïg.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

We bombarderen hun huizen, vermoorden hun familie en wat overblijft laten we naar Nederland komen voor een uitkering en roepen dan: Och, Arme.

Je zult maar gematigd vermoord worden. Ben je dan minder dood?

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

De EU zou ons vrede brengen. Sinds het Rampjaar heeft Nederland nog nooit zoveel oorlog gevoerd

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x