Binnenland

Waarom we direct moeten stoppen met het doodverklaren van comapatiënten om hun organen te oogsten

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

In een publicatie over een experiment met een ‘overleden’ hersendode donor wordt vermeld dat een hersendode donor 72 uur aangesloten is geweest aan een varkenslever die buiten het lichaam van de donor goed werd gehouden in een perfusiemachine. Tijdens het experiment bleef het lichaam van de ‘dode’ stabiel.

Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs dat iemand die geacht wordt hersendood te zijn niets meer ervaart, stelt het Comité Orgaandonatie Alert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is gebaseerd op een stelling die gelanceerd is door dr. H.K. Beecher als voorzitter van de Ad Hoc Committee van Harvard.

Niet langer houdbaar

Het handelen van dr. Beecher is onderzocht door de Alliance for Human Research Protection en daaruit kwam naar voren dat Beecher er een zeer discutabele ethiek op nahield.

De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS periodiek over de stand van de wetenschap inzake methodes en criteria voor het vaststellen van de hersendood. Nu onomstotelijk vaststaat dat er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de bewering dat iemand die hersendood is ook dood zou zijn, maar dat deze stelling is gelanceerd om de focus van coma naar dood te verplaatsen, is het niet langer houdbaar om mensen op basis van deze bewering dood te verklaren, aldus het Comité.

Direct stoppen

Ook toont het Nederlandse hersendoodprotocol niet aan dat het hersenletsel van een patiënt onomkeerbaar is, iets wat wel als voorwaarde in de Wet op orgaandonatie wordt gesteld.

Het Comité roept de Gezondheidsraad op de minister van VWS te adviseren om direct te stoppen met het dood laten verklaren van comateuze patiënten met het doel hun organen te oogsten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Krueger
Krueger
2 maanden geleden

Handel is handel denken die psychopaten. Of het nu doodsprikken zijn , wapens , mensenhandel , chemtrails of noem maar op , als het opbrengt kan het.

Joyce
Joyce
2 maanden geleden

Ik heb begrepen dat de organen zonder verdoving geoogst worden en dat wel degelijk de hartslag verhoogt tijdens dit proces. Ook is de bloeddruk ernstig aan het verhogen tijdens het oogsten.
Mijn organen krijgen ze nooit !!

Jef
Jef
2 maanden geleden

Goed en dan tevens van alle gevaccineerde personen, ook de donor registratie teniet laten verklaren.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 maanden geleden

Organen afstaan na je dood is ook één grote leugen (D’66 dus). Je organen worden geoogst tijdens het sterven en liefst nog iets daarvoor. Het is één grote zwendel.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x