Buitenland

John McAfee: “Ik kan je verzekeren dat de Democratische Partij niet is gehackt door Rusland”

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland wordt ervan beschuldigd een grootschalige cyberoorlog te voeren om de democratie in de Verenigde Staten te ondermijnen.

Zo zou het Kremlin onder meer de Democratische Partij hebben gehackt in aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Volgens John McAfee, oprichter van computerbeveiligingsbedrijf McAfee, zit Rusland niet achter deze cyberaanvallen.

Sporen uitwissen

“Ik kan je verzekeren dat de Democratic National Committee (DNC) niet is gehackt door de Russen,” vertelde McAfee aan Radio Sputnik. “De software die ervoor is gebruikt was veel te oud.”

“Overheidshackers gebruiken geen oude versie van software die minder functioneel is dan nieuwere versies,” vervolgde hij.

“Iets wat de CIA en ik al jaren zeggen is dat het vrijwel onmogelijk is om vast te stellen door wie een hack is uitgevoerd omdat een goede hacker zijn sporen kan uitwissen en het kan doen voorkomen alsof iemand anders het heeft gedaan,” aldus McAfee.

Politiek gemotiveerd

Als de cyberaanval uit Rusland of China afkomstig lijkt te zijn, is deze hoogstwaarschijnlijk gelanceerd vanuit een ander land, legt hij uit.

Volgens McAfee kunnen de beschuldigingen politiek gemotiveerd zijn. “Vladimir Poetin is mogelijk de machtigste man op aarde,” zei hij. “Amerika kan dat niet hebben.”

“Om de één of andere reden haten de Democraten hem,” vervolgde hij. “Ik denk dat Donald Trump een stuk wijzer is.”

Bizar

“Zou de wereld niet een veel harmonieuzer zijn als zij dagelijks met elkaar zouden spreken?” vroeg hij. “En toch maken we mensen in Amerika kapot omdat ze met Poetin praten. Bizar.”

McAfee ging ook in op de duizenden documenten van de CIA die klokkenluidersite WikiLeaks heeft gepubliceerd, met daarin uitgebreide informatie over de hacksoftware die de inlichtingendienst gebruikt.

“Ik heb nog nooit meegemaakt dat een inlichtingendienst zich aan de wet houdt,” zei hij.

Grotere gevolgen

“We weten allemaal dat moorden in vrijwel ieder land illegaal is, maar toch is er in Amerika geen enkele inlichtingendienst, misschien met uitzondering van de FBI, die zich niet bezighoudt met het uitvoeren van moorden.”

McAfee waarschuwde tot besluit dat een cyberoorlog veel grotere gevolgen kan hebben dan een nucleair conflict.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Mikkie
Mikkie
5 jaren geleden

“Ik heb nog nooit meegemaakt dat een inlichtingendienst zich aan de wet houdt”. Amerika zit zelf ook overal in (Udo Ulfkotte). Wil IEDEREEN bovenstaand bericht naar de kranten sturen?

najef
najef
5 jaren geleden

ik vertrouw de uitslag niet. Meschien een burger initiatief om de stemmen te hertellen

Freba
Freba
5 jaren geleden

Je zit inmiddels met 17 miljoen sukkels opgescheept. Alleen al op 50+ hebben slechts 10% van de Ouderen gestemd. De rest heeft het kennelijk prima. Allemaal geïndexeerd??!! Hun huisje afbetaald en kunnen net hun koppie boven water houden??!! Gewoon VVD en het CDA blijven stemmen. Dan weet je zeker dat er niets gebeurt. Maar gelukkig hebben wij Jesse Klaver nog………

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x