Homepagina » Mens en Dier » Grote Reset? Niet zo snel, zegt Poetin in belangrijkste politieke speech van de afgelopen 6 jaar
reset
Foto: Vladimir Poetin (Kremlin.ru CC BY 4.0)

Grote Reset? Niet zo snel, zegt Poetin in belangrijkste politieke speech van de afgelopen 6 jaar

Twee weken geleden vond een virtuele bijeenkomst van het World Economic Forum plaats. Het belangrijkste agendapunt? De Grote Reset. Ook de Russische president Vladimir Poetin gaf een speech. Hij liet de agenda van het WEF als een kaartenhuis in elkaar storten. De laatste keer dat Poetin zich zeer kritisch uitsprak over het huidige geopolitieke landschap was zes jaar geleden. Op 29 september 2015 haalde hij fel uit naar de VS en haar NAVO-bondgenoten vanwege de crisis in Syrië: “Hebben jullie enig idee wat jullie hebben gedaan?” vroeg hij.

Bijna een decennium geleden sprak Poetin voor het laatst op het World Economic Forum. Inmiddels domineren door het WEF aangestuurde marionetten de machtsposities in Europa, Canada en nu ook de VS. Hij zei tegen Klaus Schwab en het WEF met zoveel woorden dat hun hele idee van een Grote Reset niet alleen gedoemd is te mislukken, maar ook haaks staat op alles waar moderne leiders naar zouden moeten streven.

Wederzijds

Poetin ridiculiseerde het idee van de Vierde Industriële Revolutie, het plan van Schwab om na de reset een samenleving op te zetten die wordt gerund door kunstmatige intelligentie en robots. Hij zei dat het coronabeleid om de middenklasse richting uitsterven te drijven alleen maar zal leiden tot meer sociale en politieke onrust, en nog meer financiële ongelijkheid. De Russische president sprak zich ook kritisch uit over kwantitatieve versoepeling en sancties als politieke wapens.

Hij zei in feite tegen het WEF: stop de Grote Reset terug in het hol waarin hij verwekt is.

Aan het einde van zijn speech vroeg Klaus Schwab Poetin naar de moeilijke relatie tussen Europa en Rusland, en of de banden kunnen worden hersteld. Poetin hield zich niet in: “Als we deze problemen uit het verleden kunnen overstijgen en een einde kunnen maken aan de fobieën, dan kan dat zeker leiden tot een positieve relatie. We zijn hier klaar voor, wij willen dit en we willen ons ervoor inzetten. Maar de liefde moet dan wel wederzijds zijn.”

[Zero Hedge via Gold, Goats ’n Guns]
4.7 153 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mickey
Mickey
2 maanden geleden

Spasiba kamarad!!

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Mickey
2 maanden geleden

het juiste woord voor kameraad is “товарищ” (tavarish)
Спасибо товарищ
Laat het kameraad er maar af, gebruiken ze +/- 30 jaar nauwelijks of niet meer, communistische herinneringen en zo.

Arie
Arie
2 maanden geleden

Poetin kun je best hebben. Alleen de media doet ons anders geloven.

Daantje
Daantje
Reactie op  Arie
2 maanden geleden

Meerdere regeringsleiders kun je goed hebben.
Alleen zodra ze geen marionetten willen zijn van de elite, wil de media laten geloven dat ze niet deugen.
Net als Trump.

Thomas
Thomas
Reactie op  Daantje
2 maanden geleden
  1. Trump is alleen maar om mensen te doen geloven dat hij niet bij de club zou horen.
  2. Helaas zijn er veel niet zo slime mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is.
  3. Die vallen voor een simpel spelletje en geven daardoor elke 4 jaar hun toesteming aan het beest systeem.
Freba
Freba
Reactie op  Thomas
2 maanden geleden

Trump doet zijn leven lang al zaken met personen die gelieerd zijn aan Wallstreet. Lees; het volk der Intriganten. Volgepropt met geld door hen met de restrictie dat hij moest luisteren. Hij heeft niet geluisterd, dus wegwezen. En Putin heeft wel hun steun. Sjalom…

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Arie
2 maanden geleden

Precies. En het moet maar eens afgelopen zijn dat westerse politici zich blijven bemoeien met binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

Zo riep onlangs democratisch EU voorzitter, Charles Michel, dat oppositieleider Aleksej Navalni vrij moet worden gelaten. Anders volgen er sancties. Ja sancties.

Amerika en de EU hebben er al tijden de pest in dat hun privatenondernemingen geen voet aan de grond krijgen in Rusland. De enorme voorraden grondstoffen van Siberië kunnen ze nog steeds niet plunderen.

Aleksej Navalni is in dat geval een geschikte marionet om Poetin omver te werpen en Rusland binnen te dringen. Het was ze bijna gelukt door dronkenlap Jeltsin in te palmen totdat Poetin kwam. Die draaide alles terug ten gunste van de Russische bevolking.

https://youtu.be/TdPuEqeG3Xw?t=36

Nee, snotneus Charles Michel en zijn bende kan zich beter concentreren op de eigen sores, Brussel en EU. Al heb ik ernstig twijfels of het ooit nog goed komt. Organisatorisch, technocratisch, en bureaucratisch is het een ramp.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Gezinusk
2 maanden geleden

Zeer waar dit verhaal.

Freba
Freba
Reactie op  Gezinusk
2 maanden geleden

En zo is het. De voormalige kolonistische staten in de EU. NL, Frankrijk, Spanje, Engeland etc. zijn failliet. De Buitenlandse “bronnen” zijn opgedroogd. Het blijven rovers. Ook dat gepraat over de pensioenpotten die overvol zijn, is gewoon gelol. En als Poetin de gaskraan dichtdoet zit Noord Europa in de kou, incl. Duitsland. Typisch VS politiek. Je eerst overhalen om je helpen met de strijd tegen het fascisme en daarna de befaamde dolk in de rug. Voorbeelden Ghadaffi, Sadam, wijlen de Sjah van Perzie. presidenten van Midden Amerika. EN allemaal voorspeld 100 jaar geleden door het “Mannetje Met Het Kleine Snorretje”. Plato: ” De meest gehate man is hij die de Waarheid spreekt”.

Karel I
Karel I
Reactie op  Arie
2 maanden geleden

Vele malen liever iemand als Putin. Dan weet je tenminste wie de baas (ondanks dat hij best wat tekortkomingen zal hebben) is en wie er in het Kremlin zit. Geen schimmige figuren achter de schermen zoals Biden. Of schimmige achterkamer gesprekjes en deals zoals bij Rutte.

Emmy
Emmy
Reactie op  Karel I
2 maanden geleden

Rusland heeft naar mijn idee echt een andere intentie…het standbeeld dat zij schonken aan de VN getuigd daar naar mijn idee van:
Een man die zwaarden smeed tot ploegen…
Prachtige betekenis toch voor hen die het willen vatten..

“”En Hij zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige natiën. Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander
volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren. (Jesaja 2.4)”

Volgens mij verkondigd en staat Poetin nog steeds trouw voor deze zo Natuurlijke boodschap.
En terecht dat er een grens is.
En dat er mensen zijn die deze bewaken, willen bewaren en uitdragen.

Getuigd van een andere, Hogere, mate van intelligentie.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Emmy
2 maanden geleden

Amen.

Zimo
Zimo
Reactie op  Emmy
2 maanden geleden

@Emmy ik zal zo gauw niet iemand ‘ophemelen’ maar dit is niet alleen heel waar maar ook heel mooi gezegd. Dank.

hoezo
hoezo
Reactie op  Karel I
2 maanden geleden

Waar komt nu het echte kwaad vandaan, Rusland of Amerika.
Voor die gene die dit nog niet zien, leef voort in duisternis.
Sterkte voor die gene die hier onder leiden!!.
Een gewoon burger.!!

hillie
hillie
2 maanden geleden

geweldige man

elisabeth
elisabeth
2 maanden geleden

poetin, een man met ballen!! In de goede zin van het woord /ballen/ voor de duidelykheid

Rob
Rob
Reactie op  elisabeth
2 maanden geleden

Is er ooit iets verbeterd door wat Poetin zei? Ik heb er niets van gemerkt. Daarom geloof ik niets meer. We zullen het moeten omdraaien. Eerst zien DAT er iets verbetert en dan pas zeggen of hij gelijk had. Of de great reset zal mislukken zal de tijd moeten leren. Tot die tijd moet je vooral niet vergeten je eigen leven zo menselijk mogelijk te leven anders gaat dat aan je voorbij.

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

rob, daar heb je wel gelyk in……! ik was iets te voorbarig idd

burger
burger
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

In Syrie heeft Putin het verschil gemaakt

hoezo
hoezo
Reactie op  elisabeth
2 maanden geleden

Snap een ieder waarom PVV maar een lid heeft, er zijn andere die de boel verraden.
Kijk bij de FVD.
Nou Annabel, Joost, gelukkig niet gelukt.
Net kinderen die andere kinderen hun speelgoed afpakken, maar zelf niet instaat om dit zelf te verdienen.

Edward
Edward
2 maanden geleden

Maar we komen niet van Rutte af, stemmen via de post gaat niet goed, maar gaan we wel doen, dus fraude. https://www.youtube.com/watch?v=1PqcISTpe2s

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Edward
2 maanden geleden

Nee dat stemmen met de post hadden ze nog even niet goed over nagedacht terwijl ze vorig jaar, sinds de eerste lock down, wisten dat de verkiezingen in maart 2021 er zaten aan te komen inclusief corona.

Mag ik concluderen dat regering Den Haag weer achter de feiten aanloopt? Weer in de zin dat het volk straks weer bezig worden gehouden met parlementaire enquêtes omdat het weer beroerd er aan toe ging.

Te beginnen Groningen aardbeving schade. Vervolgens toeslagenaffaire. Het wordt weer afwachten of de meest verantwoordelijke volksvertegenwoordigers opstaan terwijl de meeste vogels al gevlogen waren. Mooie bedoeling is dat.

Mieke
Mieke
2 maanden geleden

Wie had gedacht de tijd nog es zou komen dat je bijna zou wensen dat Putin hier de baas was

Tom
Tom
Reactie op  Mieke
2 maanden geleden

Poetin is weliswaar een dictator, maar wel een die goede bedoelingen met zijn volk heeft. Dat kun je van de huidige fop-democratie dictators niet zeggen. Inderdaad als ik tussen die 2 moest kiezen doe dan maar Poetin. Hij is tenminste duidelijk.

word wakker
word wakker
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

De Libische leider Gadaffi werd ook een dictator genoemd terwijl hij de voorzieningen voor zijn volk zoals volksgezondheid en scholing e.d. goed op de rails had maar moest worden verwijderd omdat hij de olie wilde verhandelen in Euro’s wat de Amerikanen niet zinde. Poetin vaart ook zijn eigen koers en de Russen willen Russisch blijven zonder de invloed van de Rothshilds, Soros en Gates.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  word wakker
2 maanden geleden

Irak wilde de olie in euro’s, Gadaffi
wilde de gouden dinar. Dat was de reden om beide staten te vernietigen! Met instemming van politiek europa. Toen volgde de pers al de leugens uitgebroed door de CIA.
Voor de mechanismen volg de levenslijn van een naziprins en zijn milieu! Niets nieuws onder de zon!

i. l.
i. l.
Reactie op  word wakker
2 maanden geleden

precies, ik hoop dat iedereen wakker wordt.

Freba
Freba
Reactie op  word wakker
2 maanden geleden

En dat “gedoe” vindt al 250 jaar plaats. Mevr. Bauer/Rothschild heeft meerdere zonen naar Frankrijk gestuurd – zelfs voor de Revolutie- om te bankieren??!!. Napoleon gefinancierd en twee Wereldoorlogen. En de Europese koningshuizen volgepropt met geld, in ruil voor een titel. Sjalom.

salvar
salvar
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

hij is geen dictator.
hij moet zijn eigen zo gedragen om voor het volk het beste wil.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Poetin moet zich ook een houding aanmeten idd. Zeker als je ziet hoe westerse haviken elk middel zochten om binnen te komen, toe te slaan, en of verder te beschadigen. Ga er maar aan staan.

Poetin leidt een groot land en met alle omstandigheden doet hij dat voortreffelijk. Zeker als we beseffen waar het land vandaan kwam. Het communistisch tijdperk onder Lenin en Stalin.

Als ik hier aan denk word ik weer kwaad op de NOS. Een jaar of 15 geleden stonden ze met een cameraploeg in Moskou om voorbijgangers te vragen wat ze van een poster vonden die ze midden op het rode plein hadden opgesteld.

Om het kort te houden.. Russische voorbijgangers werden geconfronteerd met het verhaal dat het schandalig was hoe de Russen met de LHBT gemeenschap omgingen.

De Moskovieten wilde niks met de poster te maken hebben en stond er niet raar van te kijken. Immers onder het communisme zijn vele generaties besmet geraakt met het idee dat als je tot de LHBT groep behoort, dan spoor je niet. Word je op transport gezet naar een strafkamp, de goelag.

En dat idee werkte nog een tijdje door in de hoofden van de Russen. Maar goed, de NOS wilde een punt scoren dat we in het Westen veel beter met deze mensen groep mensen omgaan, en met de boodschap dat Poetin slecht bezig was.

Nu kun je dat als NOS zijnde wel vinden, maar dit is geen nieuws meer brengen. Dit heet provoceren. Helemaal als je de achtergrond van het communistisch verleden kent en dat wisten ze maar al te goed bij de NOS.

En nu behoor ik niet tot de LHBT groep maar wat was ik kwaad op de wijze het nieuws op het 8 uur journaal werd gepresenteerd. Opdat de Nederlandse bevolking mocht aanschouwen hoe slecht die moskovieten waren. En met de mededeling hoe goed wij anderzijds hier democratisch bezig zijn in het Westen.

De NOS had weer een manier gevonden met een poging om Poetin te beschadigen op een kansloze manier omdat de Russische bevolking nou eenmaal niet zo ver is dankzij het communisme. Ze kunnen het nog niet bevatten of met gezond verstand handelen.

Enfin, tot zover weer een foute episode NOS journaal. Volgende keer Oekraïne kwestie en nog veel meer.

i. l.
i. l.
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Poetin is geen dictator, hij is een held. wat hij in 20/25 jaar bereikt heeft, ongelooflijk.

Perm
Perm
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Ja, nu nog wel. Maar geef dit soort leiders niet de gelegenheid om hun macht te vergroten, want dan ontpoppen ze zich vaak als echte dictators. Dus enige voorzichtigheid is in deze geboden. Ik kan me nog een president van de VS herinneren die precies wist hoe hij de toenmalige Sovjet-Unie moest bespelen; Ronald Reagan. Bij z’n aantreden werd hij ook gezien als een soort van idioot, net als nu Trump. Reagan was wel de president die de Sovjet-Unie aan de onderhandelingstafel kreeg in Geneve om de Koude Oorlog te stoppen. Ik blijf er nog steeds bij dat de VS spoedig terug verlangt naar Donald Trump.

Pieter
Pieter
2 maanden geleden

En wij hebben Rutte en Timmermans 😀

Judith
Judith
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Ja, en dáár zijn we blij mee!!!!!

antje
antje
Reactie op  Judith
2 maanden geleden

lekker, een beetje humor op zijn tijd!!!

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Pieter, ik geloof dat de mensen hier niet zo goed begrijpen wat sarcasme is..

Odin
Odin
Reactie op  BertRoermond
2 maanden geleden

Nederigland, een land vol hoog opgeleide dombo’s 🙂

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Nou dan heb je wel een bingo volksvertegenwoordigers bij elkaar.

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
2 maanden geleden

Wie had ooit kunnen denken dat de “gevaarlijke” Putin ons nog eens zou verlossen van ‘s werelds grootste “weldoeners”

Dolf
Dolf
Reactie op  Lest best Vergezicht
2 maanden geleden

Als hij / Rusland dat doet, word het de tweede keer

Rudolf
Rudolf
2 maanden geleden

Mooi gesproken poetin bedankt.

antje
antje
Reactie op  Rudolf
2 maanden geleden

als hij iets zegt is het raak ook

Harry
Harry
2 maanden geleden

Putin is voorlopig de enige die iets zinnigs zegt aldaar. Beter dan aartsleugenaars en zakkenvullers als Mark Rutte. Zum kotzen die man.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Harry
2 maanden geleden

Met een griepje als ik moet braken heb ik altijd hulp van Rutte en bilderberg hulp Ollongren. Dus niet zo negatief!

x

Check Also

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

cyber polygon

Cyber Polygon 2021: globalisten simuleren ‘cyberpandemie’ ter voorbereiding op Economische Reset

De globalisten zijn druk bezig met de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

112
0
We lezen graag je reactie!x