Homepagina » Mens en Dier » Grote Reset? Niet zo snel, zegt Poetin in belangrijkste politieke speech van de afgelopen 6 jaar
reset
Foto: Vladimir Poetin (Kremlin.ru CC BY 4.0)

Grote Reset? Niet zo snel, zegt Poetin in belangrijkste politieke speech van de afgelopen 6 jaar

Twee weken geleden vond een virtuele bijeenkomst van het World Economic Forum plaats. Het belangrijkste agendapunt? De Grote Reset. Ook de Russische president Vladimir Poetin gaf een speech. Hij liet de agenda van het WEF als een kaartenhuis in elkaar storten. De laatste keer dat Poetin zich zeer kritisch uitsprak over het huidige geopolitieke landschap was zes jaar geleden. Op 29 september 2015 haalde hij fel uit naar de VS en haar NAVO-bondgenoten vanwege de crisis in Syrië: “Hebben jullie enig idee wat jullie hebben gedaan?” vroeg hij.

Bijna een decennium geleden sprak Poetin voor het laatst op het World Economic Forum. Inmiddels domineren door het WEF aangestuurde marionetten de machtsposities in Europa, Canada en nu ook de VS. Hij zei tegen Klaus Schwab en het WEF met zoveel woorden dat hun hele idee van een Grote Reset niet alleen gedoemd is te mislukken, maar ook haaks staat op alles waar moderne leiders naar zouden moeten streven.

Wederzijds

Poetin ridiculiseerde het idee van de Vierde Industriële Revolutie, het plan van Schwab om na de reset een samenleving op te zetten die wordt gerund door kunstmatige intelligentie en robots. Hij zei dat het coronabeleid om de middenklasse richting uitsterven te drijven alleen maar zal leiden tot meer sociale en politieke onrust, en nog meer financiële ongelijkheid. De Russische president sprak zich ook kritisch uit over kwantitatieve versoepeling en sancties als politieke wapens.

Hij zei in feite tegen het WEF: stop de Grote Reset terug in het hol waarin hij verwekt is.

Aan het einde van zijn speech vroeg Klaus Schwab Poetin naar de moeilijke relatie tussen Europa en Rusland, en of de banden kunnen worden hersteld. Poetin hield zich niet in: “Als we deze problemen uit het verleden kunnen overstijgen en een einde kunnen maken aan de fobieën, dan kan dat zeker leiden tot een positieve relatie. We zijn hier klaar voor, wij willen dit en we willen ons ervoor inzetten. Maar de liefde moet dan wel wederzijds zijn.”

[Zero Hedge via Gold, Goats ’n Guns]
4.7 162 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mickey
Mickey
7 maanden geleden

Spasiba kamarad!!

Arie
Arie
7 maanden geleden

Poetin kun je best hebben. Alleen de media doet ons anders geloven.

hillie
hillie
7 maanden geleden

geweldige man

elisabeth
elisabeth
7 maanden geleden

poetin, een man met ballen!! In de goede zin van het woord /ballen/ voor de duidelykheid

x

Check Also

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

baudet

Baudet tegen kabinet: ‘U rubber-stampt Nederland regelrecht een hel in, waarbij 1984 verbleekt’

U bent straks verantwoordelijk voor een medische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

114
0
We lezen graag je reactie!x