Homepagina » Buitenland » Kernwapens zijn enige afschrikmiddel tegen regimeverandering. Congreslid uit Hawaï schetst het grotere plaatje na vals raketalarm
Kernwapens zijn enige afschrikmiddel tegen regimeverandering. Congreslid uit Hawaï schetst het grotere plaatje na raketalarm

Kernwapens zijn enige afschrikmiddel tegen regimeverandering. Congreslid uit Hawaï schetst het grotere plaatje na vals raketalarm

Inwoners van Hawaï kregen zaterdag deze alarmerende tekst op hun telefoon: “Ballistische raket dreiging richting Hawaï. Zoek onmiddellijk een schuilplaats.”

Het bleek vals alarm te zijn. De autoriteiten lieten al snel weten dat de melding op een vergissing berustte.

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis was het vals raketalarm ‘puur een oefening van de overheid’.

Grotere plaatje

De melding kwam te midden van een groeiende dreiging van het raket- en nucleaire programma van Noord-Korea. Hawaï is de dichtstbijzijnde staat bij Noord-Korea.

Het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard uit Hawaï schetste op zondagochtend op CNN het grotere plaatje.

“Ik praat al sinds ik in het Congres zit over de serieusheid van deze dreiging,” zei ze. “En ik heb president Trump opgeroepen om te onderhandelen met Noord-Korea.”

Enige afschrikmiddel

Er is volgens het congreslid een reden dat Noord-Korea zijn kernwapens niet zomaar opgeeft. “Zij zien het als enige afschrikmiddel tegen de omverwerping van hun regime,” legde ze uit.

Dat Kim Jong-un weigert zijn kernwapens op te geven heeft te maken met het Amerikaanse buitenlandbeleid, dat al tientallen jaren gericht is op regimeverandering, aldus Gabbard.

Eerder zei het congreslid dat de VS moet stoppen met het financieren en bewapenen van terroristen in het Midden-Oosten.

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: Flickr upload bot Wikimedia Commons

[CNN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Dat is nou het probleem. Die harteloze Amerikanen l*llen ons deze gevaren aan. Er is niks aan het handje. Laat ze daar in Noord Korea hun eigen ding doen dan gebeurd er niks. Blaffende honden bijten niet! Er wordt van niks een probleem gemaakt daar in Pinokkio land. Amerika en kornuiten dat zijn de terroristen

  17 likes
  • Furious Anger,

   Amerikaanse terroristen in de zin dat ze veel landen bezet, of uitgebuit werden om grondstoffen. Regeringen van landen die in opstand kwamen werden gedemoniseerd. Via de CIA werden bewegingen in de regio gefinancierd en of bewapend om een coup te plegen op regeringen van landen die hun grondstoffen niet in de uitverkoop wilde gooien. In het ergste geval werden deze landen kapotgeschoten of gebombardeerd.

   Ik vind het niet opmerkelijk dat Fidel Castro destijds voor Cuba een anti Amerikaans beleid doorvoerde. Of neem Rusland, Iran, of met betrekking tot dit onderwerp Noord Korea. Deze landen hebben allemaal wat met elkaar gemeen. Ze hebben namelijk door in de zelfde situaties verzeild te zijn geraakt een muur om zich heen gebouwd.

   Een soort van lotgenoten die er allen voor kozen om kernwapens als enigste oplossing te zien om westerse oligarchen voortaan buiten de deur te houden. Amerika daarentegen loopt niet te koop met zijn geschiedenis van zaken doen. Dat gedeelte wordt grotendeels overgeslagen en anders uitgelegd in de schoolboeken. Daarnaast zien ze de landen die voor eigen lijfsbehoud kernwapens plaatsten als een groot gevaar. Werden tot het bot gedemoniseerd met maar één doel. Om weer een voet tussen de deur te krijgen.

   Ps. Toen ik in groep 8 van de lagere school zat zei mijn opa een keer tegen mij. Schudt Amerikaanse zakelijk nooit een hand want je komt nooit meer van ze af. Ik begreep zijn boodschap niet. Ik was enigszins ook wat gepikeerd als verwoed Star Wars fan. Een tijd dat wat mij betreft niemand aan Amerika moest komen. Tot het moment dat ik me met de handel en wandel van westerse oligarchen en zakenbankiers ging verdiepen. Wat mij betreft en op zijn slechtst, een duivelse combinatie.

   10 likes
   • Toch, het is van de zotte wat die Amerikanen doen onder het mom van zogenaamd vrede creëren. Hoeveel landen zijn er al naar de kl*te geholpen door die Amerikanen, ongevraagd en ongewenst. Ze doen maar wat zei willen, hun wil is wet en wordt ons simpelweg opgelegd, is het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Logisch toch dat die andere landen een muur om hun heen gebouwd hebben. Als Amerika zo doorgaat komen we zeker in een WWIII terecht, waar wij niet op zitten te wachten. Amerika heeft onderhand meer militairen in Europa en het Midden Oosten gestationeerd en dan met name zo dicht mogelijk, grenzend aan Rusland dan in Amerika zelf. Alleen dit is al een teken van kom maar op, kernwapens of niet. Let wel als de bommetjes gaan vallen dat wij ze op ons koppie gaan krijgen want de oorlog zal hier uitgevochten worden. Waar het omgaat is dat Amerika met zijn zogenaamde bondgenoten een heel vies spelletje aan het spelen zijn, en echt ik hoop zo van harte dat ze allemaal stuk voor stuk snoeihard op hun bek gaan. Wat er momenteel allemaal afspeeld op de wereld in Amerika in mijn ogen de grootste boosdoener van, en nee het is niet veel goeds. Daarom Amerika… Terroristen NATIE

    3 likes
 2. Volgens Cobra was het wel degelijk een melding van een echte raketaanval. Alleen niet afkomstig van Noord Korea, maar van een geheim ruimtevaart programma. De raket is buiten de atmosfeer onschadelijk gemaakt door de Galactische Federatie van Licht.

  Hier kun je er nog wat meer over te lezen (met foto’s van de betrokken ruimteschepen):
  https://solarismodalis.com/solaris-modalis-commentary-photographs-taken-during-hawaii-missile-incident/

  14 likes
 3. De Zuid Koreanen willen niets liever dan dat Amerika daar vertrekt.
  Zuid Koreanen willen niets anders dan vredelievende omgang met Noord Koreanen!
  Dit verteld een Zuid Koreaanse vrouw in een gesprek.
  Amerika heeft Noord Korea nodig om de hele aarde en wereld in zijn ijzige greep te houden van bedreiging en vernietiging.
  Maar vrede zal er komen.

  7 likes
  • Zelfde verhaal in Taiwan. Toen ik daar was en gesprekken had met verschillende taiwanezen kwam dit ook naar voren: graag weer samen China zodat alles hopelijk weer betaalbaar wordt in het dagelijks leven.
   Alleen de Taiwaneze overheid steunt de aanwezigheid van Amerikanen.

   0 likes
 4. Als Maitreya en Yahweh zich voelen aangevallen dan kunnen zij kernoorlog ontketenen.

  3 likes
 5. misschien toch geen kernwapens nodig

  Potential UFOs Over Hawaii During Missile Emergency

  Maybe, just maybe, we do have angels

  https://roserambles.org/2018/01/15/solarismodalis-1-14-18-photographs-taken-during-hawaii-missile-incident-and-possible-light-craft-presence-during-that-event-jan-15-2018/

  2 likes
 6. Dat “grotere plaatje” was de hele bedoeling van deze farce. Een enkele knop om een dergelijke melding rond te laten gaan. Really?? Dit is de zoveelste vooropgezette aanval op de hoedanigheid van Trump als president. Ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van die mediaspelletjes. Vooral als je ziet hoeveel mensen er nog in trappen omdat ze de moeite niet willen nemen om zich even verder in zaken te verdiepen en dus door de fastfood-media laten bepalen wat ze moeten denken en vinden.

  Het is dat ik weet dat de hele boel heel snel heel erg radicaal kan gaan veranderen, anders zou m’n humeur echt naar de haaien gaan.

  2 likes
 7. Eigenlijk zou “De Staat der Nederlanden” om de soevereiniteit te kunnen verdedigen tegenover grote dwingelanden, ook de beschikking moeten hebben over een arsenaal eigen waterstofbommen op intercontinentale ballistische raketten.

  Maar nu Prins Bernhard BV al een verdorven vazalstaatje is van de USA/GB (in werkelijkheid zijn die hier nooit vertrokken na 1945, maar het is wel handig gemaskeerd voor de ongeïnformeerde goegemeente, die anders wellicht op tijd in opstand zou zijn gekomen…..) zal dat nooit worden toegestaan.

  Overigens ben ik het met de Paus eens: Deze wapens zijn crimineel in zichzelf en bedreigen niet alleen gericht de boosdoeners, maar alles en iedereen. Ze zouden niet voorhanden gehouden mogen worden door erkende staten.

  0 likes
  • @ Onno

   Ach de Paus met dat hele Vaticaan gebeuren is toch ook 1 groot lachertje of niet. Daar wordt sinds het “begin der jaren” het ene naar het andere fabeltje verzonnen. Hoeveel moorden heeft de oh zo vrede lievende kerk gepleegd!!! Zelf Hitler kan daar niet aan tippen. En dan spreek ik voor mijzelf dat dat hele Christendom gluiperige huichelaars eerste klas zijn. Altijd geweest en zal altijd zo blijven!

   1 likes
 8. Vreemd dat die Noord-Koreanen niet dreigen met chemische en biologische wapens want die zijn veel effectiever en goedkoper en makkelijker te maken. Waarom die obsessie met kernwapens?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...