Homepagina » Buitenland » Kersverse Griekse minister moet weg omdat hij suggereert dat Israël achter de aanslagen op 9/11 zat
Kersverse Griekse minister moet weg omdat hij suggereert dat Israël achter de aanslagen op 9/11 zat

Kersverse Griekse minister moet weg omdat hij suggereert dat Israël achter de aanslagen op 9/11 zat

Gisteren werd Dimitris Kammenos de nieuwe Griekse onderminister van Infrastructuur en Transport. Nu moet hij alweer opstappen. Aanleiding is een bericht dat hij op Twitter plaatste: “Niet vergeten in verband met de 2500 slachtoffers in het WTC: op 11 september is geen enkele jood gaan werken.”

Kammenos heeft een uitgesproken mening over de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Hij suggereert onder meer dat Israël hier mede verantwoordelijk voor is. Joodse werknemers is volgens de minister gevraagd om die dag niet te werken in het World Trade Center.

Eerder plaatste Kammenos op Facebook een foto van concentratiekamp Auschwitz, dat hij vergeleek met het hulpplan voor Griekenland. Waar op het hek ‘Arbeit macht frei’ staat, stond er op de foto ‘Wij blijven in Europa’.

Kammenos is lid van de partij Onafhankelijke Grieken. Die partij kreeg onlangs kritiek van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, die het een ‘rare partij noemde’. Dimitris Kammenos kondigde afgelopen nacht zelf zijn ontslag aan. Hij zei hiermee te handelen ‘in het belang van het land’ en ‘het goed functioneren van de nieuwe regering’.

In een verklaring zegt de gewraakte Kammenos dat zijn social media-accounts worden beheerd door assistenten en dat zijn accounts al meerdere keren zijn gehackt. Hij bood zijn excuses aan en vroeg hiermee rekening te houden.

[VRT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

trump

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

trump

Nicht Osama bin Laden blijkt Trump-supporter: ‘Deep State gaat ten onder’

Noor bin Ladin, de nicht van Osama ...

>