Mens en Dier

Flashback: dit zei Tjeerd ‘halvering veestapel’ de Groot in 2015 over de veehouderij

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) was degene die in 2019 de lont in het kruitvat stak. Zijn pleidooi leidde tot een boerenopstand. In een interview pleitte De Groot in de zomer van 2019 voor het terugdringen van de veestapel.

Zijn woorden hadden grote gevolgen. In de herfst van 2019 stroomde het Malieveld in Den Haag vol met boze boeren en sindsdien gaan ze met hun tractoren geregeld de weg op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

D66 is sindsdien het standpunt toegedaan dat de veestapel in Nederland moet halveren om de uitstoot van stikstof tegen te gaan. Het zou namelijk hartstikke slecht gaan met de natuur.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voldoende ruimte voor groei

Amper vier jaar eerder, om precies te zijn op 23 februari 2015, pleitte de toenmalig directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie nog voor het einde van het melkquotum.

“Er is voldoende ruimte voor groei. Mensen in Azië ontdekken steeds meer de gezondheid en voordelen van melk en die willen ook Nederlandse melk omdat het kwalitatief heel goed en veilig is,” zei De Groot voor de camera van RTL Nieuws.

Typisch Nederland

“En als bedrijven groter worden, dan is dat inderdaad een risico en daarom hebben we met meer dan 60 andere organisaties een convenant gesloten om allemaal ons steentje bij te dragen aan het behoud van die weidegang, want dat is typisch Nederland en dat willen we gewoon behouden,” benadrukte hij.

Financieel journalist Arno Wellens vraagt: “What happened?”

Zoals de wind waait, waait zijn jasje.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcow
Marcow
1 jaar geleden

Binnenkort is hij niet meer zo groot.

d666 is linkse Rot en volksvijand NR 1

Daan
Daan
1 jaar geleden

Die tjeerd is ECHT gek wat een mafklapper is dat, zo’n man wil je toch niet in het kabinet?????? Lijkt wel een opvangcentrum dat kabinet mafketel tjeerd! Opzouten

noh
noh
1 jaar geleden

Het heeft niks met milieu te maken

hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

Ach, de wormenfluisteraar toen al aan het woord. Hij blijft maar doorgaan met zijn gestresste wormen. Natuurlijk komt dit van een d666 rat.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x