Innovatie

Rusland wil teleportatie binnen 20 jaar realiteit maken

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe kun je van de ene naar de andere plaats reizen zonder de tussenliggende ruimte te doorkruisen? Deze vraag houdt natuurkundigen, filosofen en sciencefictionschrijvers al decennialang bezig.

In Rusland is nu een onderzoeksprogramma opgestart dat gericht is op de ontwikkeling van de technologie achter teleportatie. Het programma, dat wordt gesteund door het Kremlin en biljoenen euro’s gaat kosten, stelt zich ten doel teleportatie voor het jaar 2035 realiteit te maken.

“Het klinkt vandaag de dag misschien als een fantasie, maar er zijn op moleculair niveau al succesvolle experimenten gedaan,” vertelde Alexander Galitsky aan de Russische krant Kommersant. “Een groot deel van de technologie die we nu hebben is 20 jaar geleden uit sciencefictionfilms gehaald.”

Niet eens zo vergezocht

De Russische overheid stopt 1,9 biljoen euro in de ontwikkeling van de cybernetica. Denk aan Russische programmeertaal, cybernetische communicatie, kwantumcomputers en brain-computer interfaces (BCI’s), aldus de krant.

Het is allemaal niet eens zo vergezocht als het lijkt. In 2014 lieten wetenschappers van de TU Delft voor het eerst zien dat het mogelijk is om informatie in subatomaire deeltjes te teleporteren. De onderzoekers verplaatsten data over een afstand van drie meter, zonder dat de informatie tussen de tussenliggende ruimte reisde.

Flinke boost

Met het programma wil het Kremlin de Russische IT-sector een flinke boost geven. Eerder deze week sprak president Poetin vol lof over de Russische IT-sector toen hij een ontmoeting had met programmeurs van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg. Rusland heeft een aantal succesvolle IT-bedrijven voortgebracht, waaronder Yandex en Kaspersky Labs.

Dus wie weet kunnen we de transporter van kapitein Kirk over een kleine 20 jaar zelf uittesten.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan
jan
6 jaren geleden

Beam me up scotty

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Ik meldt mij aan voor zo’n teleportatie-programma.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Veel succes ermee.

Crazyeddy
Crazyeddy
6 jaren geleden

bestaad al

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x