Homepagina » Buitenland » Wij hebben dit veroorzaakt. Amerikaanse professor vat de situatie in Syrië perfect samen in dit tv-optreden
Amerikaanse professor vat de situatie in Syrië perfect samen in dit tv-optreden

Wij hebben dit veroorzaakt. Amerikaanse professor vat de situatie in Syrië perfect samen in dit tv-optreden

Professor Jeffrey Sachs van de Columbia University was onlangs te gast in het MSNBC-programma Morning Joe om te praten over de situatie Syrië. “Dit is een Amerikaanse fout, die zeven jaar geleden is gemaakt.”

“We moeten begrijpen wat hieraan ten grondslag ligt,” zei Sachs. “Wij hebben dit veroorzaakt.”

“Die 600.000 doden zijn geen bijkomstigheid. We zijn een oorlog begonnen om een regime omver te werpen,” vervolgde hij. “Dat gebeurde door middel van een geheim programma, Timber Sycamore.”

Geheimzinnigheid

De CIA-operatie die samen met Saudi-Arabië werd uitgevoerd, is nog steeds in geheimzinnigheid gehuld, wat onderdeel van het probleem is in ons land, aldus professor Sachs.

We hebben het hier over een grote oorlog die is gehuld in geheimzinnigheid, nooit is besproken in het Congres, nooit is uitgelegd aan het Amerikaanse volk en goedgekeurd is door president Obama, klonk het.

Hierdoor is chaos ontstaan en door meer raketten af te vuren zal de situatie er niet beter op worden, benadrukte Sachs.

Weggaan

Hij merkte op dat de oorlog blijft voortduren omdat we tot op de dag van vandaag rebellen steunen die proberen een regering af te zetten, wat in strijd is met het internationaal recht en het Handvest van de VN.

“Wat we nu moeten doen is weggaan uit Syrië,” besloot hij. “We hebben genoeg schade aangericht.”

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: Puramyun31 Wikimedia Commons

[MSNBC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rob schreef:

  Niet alleen de Amerikanen ook de Nederlanders heeft deze fout gemaakt
  Door een ja stem te geven aan het politiek kliek zijn ze mede verantwoordelijk voor massa moord…

  17 likes
  • dna schreef:

   Ze willen een groter israel/greater israel project (graag even zelf opzoeken). Dus moeten de syriers oprotten naar europa. Die gaan niet meer terug, migranten worden ze genoemd. Ik vond het al zo raar dat ze zo snel huizen kregen hier in nederland. Maar ik zie nu het grote gore plaatje! Keppeltjesmars in berlijn voor de syriers hun gezicht wandelen die nooit meer terug mogen? Boos worden mag niet want dat is anti semitisme? Chaos creeëren? Het moet in duitsland beginnen? Joodse Hoofddoekjes? Alles loopt door elkaar, niets klopt, logica, eerlijkheid, verstand etc

   3 likes
 • weg met ons schreef:

  Professor Jeffrey Sachs heeft het goed, zuiver en helder verwoord en daarna is het totaal overbodig om verder nog discussies te voeren of er iets, zoals gewoonlijk het geval is, tegen in te brengen. Want de leugen moet regeren en de waarheid worden bevochten, dat is standaard, naast het vaak demoniseren van de mens die het goed en zuiver wil doen.

  De man verdient een applaus en beseft heel goed dat een oorlog met Rusland ontketenen catastrofaal zal zijn voor de gehele regio of de EU of zelfs voor de hele wereld en de gehele mensheid. In het minst erger zou het ook voor de financiële wereld en investeringen wereldwijd zeer zeker ook een mokerslag toebrengen en kan men het het weer groot maken van de VS wel vergeten, als dat überhaupt nog kan.

  Verder is het onvoorstelbaar, maar de man mocht zelfs zijn gesprek in alle rust afmaken en de heren en dames aan tafel hielden zich netjes op de vlakte en lieten de man zijn woord doen. De ernst van de zaak, de vrede en de het risico je leven en bezittingen in rook te zien opgaan is dichterbij, waardoor de aandacht nu meer is gefocust naar terugtrekking uit syrie?? Beter nog, het gehele MO en dan om de tafel gaan zitten onderhandelen welke belangen met elkaar kan behartigen en zaken doen zonder moord en doodslag het willen toe-eigenen van een soeverein land, enz.

  Het is “inpakken en wegwezen en je verlies nemen” zoals de VS dat hoort te doen om z’n laatste beetje krediet en aanzien wat dat land nog heeft te waarborgen. Het moet afgelopen zijn met moord, doodslag, exodussen veroorzaken, mensen ontheemden en huizen, dorpen en steden vernietigen en problemen van massa migratie afschuiven op de EU enz. enz….Het is voorbij!!…

  Alleen denk ik dat er nul procent common sense is bij de psychopaten van het militair industrieel complex en de Rotschild’s en Rockefellers, de Bilderbergers, de SA en de ISR. Die zullen niet van plan zijn hier hun verlies te nemen. Deze beesten, deze totale onmensen die miljoenen mensenlevens hebben verwoest en er voor hebben gezorgd dat de EU een vergaarbak is geworden van allerlei gespuis, zullen niet opgeven. Ik blijf bij mijn standpunt: dit wordt uiteindelijk een WOIII.

  Vooral ISR zal niet loslaten en zelfs er voor kunnen zorgen dat met een soort van Arabische lente men zal trachten een Arabische oorlog richting de EU te ontketenen.

  15 likes
 • Destroy zion schreef:

  Hoofddader vergeet meneer de professor even voor het gemak…ISRAHELL….Men sachs zal wel een keppeltjes drager zijn.

  6 likes
  • weg met ons schreef:

   @Destroy zion

   Sachs kan evenzo een boodschapper zijn, wat vaker wel zo is dan niet, bij dergelijke openbaringen der waarheden. Persoonlijk geef ik nooit mensen het voordeel van de twijfel, maar in dit geval laat ik het in ieder geval open. Het kan uiteindelijk alle kanten op en je weet nooit wie wel een manipulerende zionist of pseudo jood is en wie werkelijk onafhankelijk en oprecht is.

   2 likes
 • weg met ons schreef:

  Met MicroSoftNBC (Microsoft heeft zich terug getrokken uit deze zender) is er ook CNBC, Consumer News and Business Channel, die goed de stemming in de financiële markten weergeeft, zei het met voorgekookte kost, maar toch duidelijker in de stemming op de beursvloer dan de meeste andere zenders.

  Naar aanleiding daarvan kwam ik deze (uit financiële astrologische bron) tegen. Duidelijk hoe verrot, ook in de EU met de ECB en banken de boel voor zichzelf overeind trachten te houden. Ook weer ten koste van.

  …..”De Fed heeft sinds het starten van de renteverhogingen de rentetarieven met 150 basispunten (1,5%) verhoogd. Je zou verwachten dat de rente op spaargeld in gelijke mate zou stijgen. Maar dat is niet het geval. Volgens het FDIC is hier de gemiddelde stijging sinds september 2015 0.06% tot 0.07% Matthew Frankel, “Banken volgen de renteverhogingen van de Fed niet ,” The Motley Fool, USA Today, 18 april, 2018.”…… (Schogt Market timing, vooruitblik)

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   ….. Idem geldt dat voor hier. Waarom ‘concurreren’ banken allemaal met dezelfde rentes. Als ondernemers dergelijke praktijken erop nahouden dan noemt men dat kartelvorming en prijsafspraken maken, het argument wat de ondernemingen dan zullen aanwenden is dat van de leveranciers of de grondstoffenhandelaren die bepalen welke prijs er wordt gehanteerd, zo ook gebeurt bij de ECB met de banken en met net zoveel onzin argumenten en nog meer. Daar heeft de kartelwaakhond dan opeens boter op zijn hoofd en geen boodschap aan en pakt de ondernemers gelijk bij de lurven met vette sancties, maar de banken laat men ondertussen verder met rust en is de kartelvorming een lieve lust.

   5 likes
 • bagwany schreef:

  Weg met Ons

  Duidelijk , maar wat ik zo vreemd vind is dat ze deze man gewoon laten uitpraten, ze blokken hem niet ,ze vallen hem niet in de rede , nee ze laten hem gewoon ze,n verhaal doen .
  de vraag komt dan weer . is dit wederom een misleidende aktie ? . en zo ja worden we steeds meer denk ik door en op een andere manier belazerd .
  Kijk Obama Je weet wel de vorige prd van de States ( waar de msm zo vol lof over is ) heeft wel plm 600.000 mensen de dood in gepletterd door zonder enig overleg zijn handtekening te zetten .
  als PR TRUMP iets onderneemd wat redelijk is ( wat we ook nooit zullen weten) staat en staan iedreen te springen om hem zwart te maken .
  hier in NL komen ze met zulke prakteiken even gemakkelijk weg door eenvoudig te verklaren dat ze het zig niet kunnen herinneren RUTTE geheime memo,s en verklaringen die ze velf bedacht hebben daar weten ze opeens niets meer van ,en als het uitkomt dat ze er wel van af wisten dan zeggen ze gewoon dat ze het niet zo bedoeld hadden verklaren voorts dat ze wellicht wat onhandig zijn geweest .en daar is dan mee af . ze gaan gewoon weer verder ,buitenlanse zaken heeft ook van die trekjes pfff wat een brave jongetjes zijn het denk ik geheime document over geld aan moskees in NL nou dat is allang gaande net zo lang tot we allemaal tot moslim zijn omgevormd met hulp van de kliek in den haag

  1 likes
  • weg met ons schreef:

   @bagwany

   Je kritisch vermogen is goed, alleen blijven er altijd twijfels, ook bij mij, over de oprechtheid van personen.

   Prof. Sachs zegt precies dat wat het is en krijgt de kans om zijn gehele verhaal af te maken. Daarvoor een vette applaus. Maar toch komt dit alles tegelijk weer te mooi over om waar te zijn, maar goed, het is in ieder geval gezegd en moet men er maar op vertrouwen dat het ook oprecht is en geen spel waar achteraf weer een dubbele bodem in blijkt te zitten. Verder is de naam “Sachs” overduidelijk een Duitse pseudo joodse naam.

   Maar goed, zoals jezelf al aangeeft en doorhebt, het is één grote doortrapte wereld geworden en iedereen, vooral, in de bovenste regionen en degenen met grotere belangen zijn niet te vertrouwen, doch met groot kritisch vermogen te benaderen.

   En alles wat we zien en krijgen te horen is in 95 procent van de gevallen allemaal bekokstoofd en spel, leugens en list of bedrog. Het is aan de betrachter zijn vermogen om voor zichzelf duidelijk te maken in wat voor doortrapte bullshit wereld we leven.

   En ik kan je uit ervaring vertellen dat ook ogenschijnlijk simpele mensen in het dagelijkse verkeer niet zijn te vertrouwen en men elkaar voor een schouderklopje van de leidinggevende nog verraden om zo daarmee een voordeeltje te behalen.

   De mens is het meest verachtelijke wezen ooit op deze planeet. Dus, altijd oppassen voor dubbele bodems en judasstreken.
   Zorg dat je zo zuiver en oprecht mogelijk je daarvan kunt onderscheiden en vooral dat je op eigen benen kan staan en niet afhankelijk wordt van wat of wie ook maar. Dat is was ik mijn vrouw en kind af en toe weer stevig influister.

   Ik ben geboren en getogen in een (pseudo) joodse buurt en omgeving, ik ken daarom wel de klappen van de zweep en ook mijn Pappenheimers.

   1 likes
 • Rob schreef:

  Je zou kunnen zeggen dat dit alweer allemaal genoeg redenen zijn voor de VS, Engeland en Frankrijk om Syrië weer eens goed plat te bombarderen of te bestoken met raketten als reaktie dat er totaal geen gifgas gebruikt is door de Russen of Assad!
  Of is dit misschien een hele goede reden om maar meteen eens Iran goed aan te gaan vallen en plat te bombarderen en natuurlijk de Nederlandse minister voor buitenlandse zaken de heer Blok zal er samen met heel Nederland zeker heel veel “begrip” voor hebben!

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  >