Buitenland

Wij hebben dit veroorzaakt. Amerikaanse professor vat de situatie in Syrië perfect samen in dit tv-optreden

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor Jeffrey Sachs van de Columbia University was onlangs te gast in het MSNBC-programma Morning Joe om te praten over de situatie Syrië. “Dit is een Amerikaanse fout, die zeven jaar geleden is gemaakt.”

“We moeten begrijpen wat hieraan ten grondslag ligt,” zei Sachs. “Wij hebben dit veroorzaakt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Die 600.000 doden zijn geen bijkomstigheid. We zijn een oorlog begonnen om een regime omver te werpen,” vervolgde hij. “Dat gebeurde door middel van een geheim programma, Timber Sycamore.”

Geheimzinnigheid

De CIA-operatie die samen met Saudi-Arabië werd uitgevoerd, is nog steeds in geheimzinnigheid gehuld, wat onderdeel van het probleem is in ons land, aldus professor Sachs.

We hebben het hier over een grote oorlog die is gehuld in geheimzinnigheid, nooit is besproken in het Congres, nooit is uitgelegd aan het Amerikaanse volk en goedgekeurd is door president Obama, klonk het.

Hierdoor is chaos ontstaan en door meer raketten af te vuren zal de situatie er niet beter op worden, benadrukte Sachs.

Weggaan

Hij merkte op dat de oorlog blijft voortduren omdat we tot op de dag van vandaag rebellen steunen die proberen een regering af te zetten, wat in strijd is met het internationaal recht en het Handvest van de VN.

“Wat we nu moeten doen is weggaan uit Syrië,” besloot hij. “We hebben genoeg schade aangericht.”

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: Puramyun31 Wikimedia Commons

[MSNBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Destroy zion
Destroy zion
5 jaren geleden

Hoofddader vergeet meneer de professor even voor het gemak…ISRAHELL….Men sachs zal wel een keppeltjes drager zijn.

rob
rob
5 jaren geleden

Niet alleen de Amerikanen ook de Nederlanders heeft deze fout gemaakt
Door een ja stem te geven aan het politiek kliek zijn ze mede verantwoordelijk voor massa moord…

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Professor Jeffrey Sachs heeft het goed, zuiver en helder verwoord en daarna is het totaal overbodig om verder nog discussies te voeren of er iets, zoals gewoonlijk het geval is, tegen in te brengen. Want de leugen moet regeren en de waarheid worden bevochten, dat is standaard, naast het vaak demoniseren van de mens die het goed en zuiver wil doen.

De man verdient een applaus en beseft heel goed dat een oorlog met Rusland ontketenen catastrofaal zal zijn voor de gehele regio of de EU of zelfs voor de hele wereld en de gehele mensheid. In het minst erger zou het ook voor de financiële wereld en investeringen wereldwijd zeer zeker ook een mokerslag toebrengen en kan men het het weer groot maken van de VS wel vergeten, als dat überhaupt nog kan.

Verder is het onvoorstelbaar, maar de man mocht zelfs zijn gesprek in alle rust afmaken en de heren en dames aan tafel hielden zich netjes op de vlakte en lieten de man zijn woord doen. De ernst van de zaak, de vrede en de het risico je leven en bezittingen in rook te zien opgaan is dichterbij, waardoor de aandacht nu meer is gefocust naar terugtrekking uit syrie?? Beter nog, het gehele MO en dan om de tafel gaan zitten onderhandelen welke belangen met elkaar kan behartigen en zaken doen zonder moord en doodslag het willen toe-eigenen van een soeverein land, enz.

Het is “inpakken en wegwezen en je verlies nemen” zoals de VS dat hoort te doen om z’n laatste beetje krediet en aanzien wat dat land nog heeft te waarborgen. Het moet afgelopen zijn met moord, doodslag, exodussen veroorzaken, mensen ontheemden en huizen, dorpen en steden vernietigen en problemen van massa migratie afschuiven op de EU enz. enz….Het is voorbij!!…

Alleen denk ik dat er nul procent common sense is bij de psychopaten van het militair industrieel complex en de Rotschild’s en Rockefellers, de Bilderbergers, de SA en de ISR. Die zullen niet van plan zijn hier hun verlies te nemen. Deze beesten, deze totale onmensen die miljoenen mensenlevens hebben verwoest en er voor hebben gezorgd dat de EU een vergaarbak is geworden van allerlei gespuis, zullen niet opgeven. Ik blijf bij mijn standpunt: dit wordt uiteindelijk een WOIII.

Vooral ISR zal niet loslaten en zelfs er voor kunnen zorgen dat met een soort van Arabische lente men zal trachten een Arabische oorlog richting de EU te ontketenen.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Met MicroSoftNBC (Microsoft heeft zich terug getrokken uit deze zender) is er ook CNBC, Consumer News and Business Channel, die goed de stemming in de financiële markten weergeeft, zei het met voorgekookte kost, maar toch duidelijker in de stemming op de beursvloer dan de meeste andere zenders.

Naar aanleiding daarvan kwam ik deze (uit financiële astrologische bron) tegen. Duidelijk hoe verrot, ook in de EU met de ECB en banken de boel voor zichzelf overeind trachten te houden. Ook weer ten koste van.

…..”De Fed heeft sinds het starten van de renteverhogingen de rentetarieven met 150 basispunten (1,5%) verhoogd. Je zou verwachten dat de rente op spaargeld in gelijke mate zou stijgen. Maar dat is niet het geval. Volgens het FDIC is hier de gemiddelde stijging sinds september 2015 0.06% tot 0.07% Matthew Frankel, “Banken volgen de renteverhogingen van de Fed niet ,” The Motley Fool, USA Today, 18 april, 2018.”…… (Schogt Market timing, vooruitblik)

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x