Homepagina » Gezondheid » “Overwinning voor velen”: Amerikaans Congres maakt einde aan verbod op medicinale cannabis
"Overwinning voor velen": Amerikaans Congres maakt einde aan verbod op medicinale cannabis

“Overwinning voor velen”: Amerikaans Congres maakt einde aan verbod op medicinale cannabis

Diep weggestopt in een 1603 pagina’s tellend wetsvoorstel vinden we een maatregel die een einde maakt aan het Amerikaanse verbod op medicinale cannabis. We kunnen hier spreken van een grote beleidsverschuiving, schrijft de Los Angeles Times.

Er komt na twee decennia een einde aan spanningen tussen de afzonderlijke staten en Washington over het gebruik van medicinale cannabis. Nu het wetsvoorstel is aangenomen door het Amerikaanse Congres, hoeven staten waar medicinale cannabis is gelegaliseerd zich geen zorgen meer te maken dat de federale overheid invallen doet bij verkopers. Agenten hebben daar geen toestemming meer voor.

In de Amerikaanse staten mag nu een drug worden gebruikt die volgens de federale overheid nog steeds ‘gevaarlijker is dan cocaïne’. “Dit is een overwinning voor velen,” zei lid van het Huis van Afgevaardigden Dana Rohrabacher, één van de opstellers van het wetsvoorstel. “Het is voor het eerst in tientallen jaren dat de federale overheid het verbod op cannabis afzwakt.”

In 32 staten en het District of Columbia is het gebruik van medicinale cannabis gelegaliseerd. De Drug Enforcement Administration (DEA) plaatst cannabis echter nog steeds in de meest gevaarlijke drugscategorie.

“De oorlog tegen medicinale cannabis is voorbij,” zei lobbyist Bill Piper van de Drug Policy Alliance. “Nu begint de strijd over de legalisering van alle cannabis. Dit is het meest krachtige signaal van het Congres dat het beleid is veranderd.”

“De federale overheid zou zich nooit moeten bemoeien met patiënten en hun medicijnen,” zei lid van het Huis van Afgevaardigden Barbara Lee.

[Los Angeles Times]


Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Een echte overwinning zal het zijn zodra de Cabal verraders worden gearresteerd en voor het gerecht gebracht.. NU!

  25 likes
 2. Kijk die snappen het, maar ons bejaarde ivootje nog niet.

  Nederland loopt ver achter op dit gebied, hier word je gewoon het volks medicijn nummer 1 ontnomen.
  Iedereen kan het zelf kweken in zijn tuintje en makkelijk in onderhoud, geen gif of wat dan ook voor nodig.

  Kwestie van tijd dat monsanto hier weer op in haakt, krijg je van die gmo wiet.

  Mensen koester de originele zaden die je nog hebt want voor je het weet is er alleen nog maar troep in omloop.
  Ze zijn zelf aan het testen of ze de werkzame stoffen uit de wietplant in een laboratorium kunnen namaken.
  Zodat ze de plant als nog kunnen verbieden, met als argument dat het in pil vorm verkrijgbaar is met alle toevoegingen waar we niet om vragen.

  Mensen word wakker!!!!

  32 likes
 3. Het is een plant , mirakel plant ook wel genoemd en niet voor niets , en hoe belachelijk het ook klinkt je hebt een wet tegen Moeder Natuur .

  Wie geeft een ander het recht om te bepalen wat je in je eigen huis wel en niet mag doen ?!

  De werking maakt je rustig maakt en brengt je in een andere staat van bewustzijn en je bent nooit agressief zoals wat er met de werking van alcohol met iemand kan gebeuren en alcohol is echt vergif voor het menselijk lichaam .

  Nog nooit iemand aan dood gegaan aan een overdosis , en aan sigaretten worden vele chemicaliën toegevoegd , dat mag wel ?

  Iedereen zou dit voor zichzelf moeten kunnen bepalen en zeker omdat je er niemand mee tot last bent .

  24 likes
  • nee, dood mogelijk niet. Maar ik ken wel meer mensen die met hash begonnen en overgegaan zijn op heroine. Nee. gelukkig zijn zij er nog niet aan dood gegaan maar de ellende is niet te overzien. (pogingen tot zelfmoord)

   2 likes
   • Hey Eelke, voer je een haatcampagne tegen wiet of zo? Je valt in herhaling want met dit zelfde slappe nietszeggende verhaaltje kwam je de volgende keer ook al, zielig hoor

    0 likes
  • Bij gratie god verbied ik Willem Alexander van Oranje Nassau (onrechtmatig zogenaamd koning van ons) u om een produkt van diezelfde god te gebruiken?
   Yeah right!!
   Wie is er dan gestoord?

   0 likes
 4. Nu er op wachten dat ook heroine, cocaine, meth, enz van het woordje “medicinaal” wordt voorzien dan kan en mag dat ook iedereen gebruiken. Het afkicken mag ik betalen.

  2 likes
  • Eeelke, ik denk dat je je iets beter moet in lezen in het onderwerp hennep en Medicinale-Cannabis/hennep.
   Naar mijn idee sla je de plank volledig mis met je reactie.

   12 likes
   • Ik hoop dat je gelijk hebt en dat ik teveel in de verkeerde hoek gezeten heb.
    Het woordje “Medicinaal” wordt teveel als een vrijbrief gegeven.
    ………..zich geen zorgen meer te maken dat de federale overheid invallen doet bij verkopers. Agenten hebben daar geen toestemming meer voor……..
    Dit geeft mij te denken.

    2 likes
  • Wat een gel*l.
   dat portaldrug gedoe.

   Ik ken 10 tallen mensen die met grote regelmaat wiet gebruiken maar totaal geen behoefte hebben aan de chemicalien zoals Eelke hier beschrijft. ik denk ook niet dat het realistisch is om een (relatief onschuldig) kruid als wiet te vergelijken met cocaine. eerder met coca bladeren kauwen ofzo .

   Om een klein beetje gerafineerde coke te vervaardigen moet je best wel wat plant materiaal verwerken. Als ik 1 hele wietplant in 1 joint kon oproken zou het misschien van dezefde orde zijn maar tegen die tijd ben ik al 6 keer KO gegaan 😛

   http://www.nydailynews.com/news/world/bolivian-farmer-aged-123-oldest-person-article-1.1430707
   (Ok hij ziet er misschien niet meer helemaal tof uit na 128 jaar maar de coke bladeren hebben bij hem blijkbaar geen jaren van zijn leven afgesnoept)

   En behoefte aan sterker dan rook je gewoon sterkere wiet. coke of iets dergelijks is niet vergelijkbaar en voorziet in een hele andere ervaring / behoefte dan wiet.

   2 likes
  • Deze drugs die je opnoemt waren oorspronkelijk medicijnen!!!

   2 likes
 5. Beste Eelke , je trekt dingen uit het verband , omdat iemand hasj rookt en later Heroine heeft gebruikt heeft niets met het feit te maken wat Mariuana is , vrij onschuldig en die mag en kun je niet vergelijken met zwaar verslavende middelen zoals cocaïne en Heroine .

  Dus de zelfmoorden of pogingen waar jij het over hebt die heeft met de verslavingen aan Herione te maken .
  Ze zijn begonnen met is ook iets zo van o dan is het de schuld van , is niet rieel .

  Je zou ook kunnen zeggen , iemand rookte hasj en nu is hij een alcoholist .

  Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en als je alles met mate doet in het normale leven dan is er weinig aan de hand , vandaar overdaad schaad .

  Wiet is een plant , cocaine en herione is totaal verschillend en heeft een totaal andere uitwerking en mag nooit met elkaar vergeleken worden .

  Ja het zijn beide drugs , daarom noemen ze het ook hard en soft drugs .

  Heroine en Cocaine zijn zwaar verslavend , zowel lichamelijk als geestelijk .

  11 likes
  • Ook zij begonnen met een vrij onschuldig stikkie maar wilde wel eens wat sterkers proberen.

   1 likes
   • @ Eelke
    Heb je niet door dat wat je zegt meer over het persoon zegt, dan over die plant zelf?

    Al 35 jaar neem ik (met stopperiodes van soms jaren) dagelijks een jointje, en nooit maar dan ook nooit heb ik enige behoefte gehad om iets sterkers te proberen.

    Die stepping-stone theorie die jij predikt gaat dus nergens over

    3 likes
   • Even zwart-wit:De olie is niet verslavend. Buiten dat, alcohol is vrij te verkopen, sigaretten idem. Sigaretten leiden tot o.a. longkanker, wat de kosten voor gezondheidszorg doen oplopen en alcohol leidt tot honderden doden in het verkeer en ontwrichtte gezinnen.

    2 likes
 6. Zodr de eerste Monsanto GMO wiet op de markt komt zullen voor het eerst in de geschiedenis mensen overleiden door het gebruik er van wiet. Reken maar… en uiteraard zal dit gegeven weer gebruikt worden door het gevangenis industriële complex om de Drug-war weer te vernieuwen in een medi spectakel.

  Iedereen die denkt dat Wiet legalisatie zal gebeuren zonder extreme voorwaarden, geloofd dat verkiezen ook mogelijk is zonder doorgestoken kaart.

  7 likes
 7. De mens is een dom ras gerund door domme ezels.

  4 likes
 8. Fred (die ene andere)

  @Eeelke De gedachte dat wiet een opstapje is naar een zwaardere en meer verslavend drugs is overrated.
  Dit is in veel gevallen helemaal niet zo, en omdat u iemand heeft gekend waarbij dat wel is dan is dat heel erg naar.
  Zelf heb ik ook 10 jaar aan de wiet gezeten maar ik heb nooit de behoefte gehad dat ik zwaardere drugs wilde proberen. Ik denk dat dit persoons gebonden is.
  Mijn broer heeft die stap wel genomen en heeft moeilijke tijden gekend, het is dankzij zijn naasten die erg veel van hem houden tot een ommekeer gekomen.
  Dit is geen verwijt naar u toe maar ik denk dat het aan de persoon zelf is om toe te geven aan die verslaving.
  Er zijn zoveel factoren in het spel dat t moeilijk te discussieeren is.
  Ik vind dat het een achterhaalde gedachte is om wiet te zien als een opstapje naar andere drugs en een typische gedachte van de oudere generatie.
  Ik ben wel voor het legalizeren van wiet maar als bedrijven als monsanto er zich mee gaan bemoeien dan zal dat waarschijnlijk verkeerd uit gaan pakken zoals Arwijn al zei.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het Amerikaanse Congres is omgekocht door Big ...

Wauw, wat is dat? Amerikaanse legerpiloten zien vreemde objecten die alle natuurwetten lijken te tarten

Wauw, wat is dat? Amerikaanse legerpiloten zien vreemde objecten die alle natuurwetten lijken te tarten

Steeds meer Amerikaanse marinepiloten zien vreemde objecten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.