CoronaMens en Dier

Kijk: Gideon van Meijeren legt Mirjam Bikker van de ChristenUnie uit wat democratie inhoudt

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Ik constateer dat hier schijndebatten gevoerd worden omdat de uitkomst van de debatten op voorhand al vaststaat, zei Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) tijdens het debat over de spoedwet. “Ik zit hier niet in de veronderstelling dat wij hier het beleid gaan wijzigen, maar ik zit hier om gebruik te maken van de mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat wat wij op dit moment zien niets met democratie te maken heeft.”

Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan wees er al op dat de vijfde verlenging van de spoedwet eigenlijk weken geleden al begonnen is, terwijl de Kamer er nog over moest debatteren. “Dus de vraag is: wat zijn we nou hier aan het doen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik neem er echt afstand van

Mirjam Bikker van de ChristenUnie ging in de aanval. “Ik ben het niet met de heer Van Meijeren eens en daarover wisselen wij hier van gedachten. En soms zijn we het dan vurig oneens en dat mag, want zo werkt een democratie,” zei ze.

“Maar als we vervolgens gaan verwijten alsof hier allerlei dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen, terwijl Van Meijeren daarmee de bijl aan de wortel legt van onze democratische rechtsstaat omdat hij eigenlijk het debat dat hier plaatsvindt volledig ondermijnt, dan zijn we volledig op de verkeerde weg, gaan we echt de kant op dat een democratie volgens hem niet bestaat, waar dat juist dé manier is om vreedzaam samen te leven, het over verschillen te hebben en uitvoerig debat te voeren,” vervolgde Bikker.

“Ik neem er echt afstand van hoe hier gesproken wordt over ons mooie, vrije land waarin we al jarenlang met elkaar koesteren dat we dat debat hebben en daar blijf ik voor staan,” zei het Kamerlid.

Is Noord-Korea dan ook een democratie?

Van Meijeren legde vervolgens aan Bikker uit wat democratie inhoudt. “Het lijkt zo te zijn dat het enkele feit dat wij hier in Nederland een parlement hebben met verkiezingen, voor de aanwezigen hier voldoende is om te zeggen: kijk, zie je nou wel, dus we leven in een democratie,” merkte hij op.

“Dat is democratie. Democratie is vrijheid van meningsuiting die aan banden is gelegd. Democratie is demonstratievrijheid die aan banden is gelegd. Heel veel Nederlanders hebben helemaal geen toegang tot de informatie uit allerlei verschillende invalshoeken om zorgvuldig een afweging te kunnen maken bij verkiezingen omdat er de hele dag door staatspropaganda alle huiskamers wordt in geslingerd,” zei Van Meijeren.

“Hoe verklaart mevrouw Bikker dat Noord-Korea ook een parlement heeft, met ook iedere vijf jaar verkiezingen en ook meer dan 600 volksvertegenwoordigers? Is dat dan ook een democratie? Het is zo simpel. Het werkt niet op deze manier,” benadrukte hij.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mieke Daris
Mieke Daris
2 jaren geleden

Bravo!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Het is duidelijk niet Gideon die het debat aan het ondermijnen is.
Hier even voor mirjam: Tegengeluid is ook democratie, of het jou nu goed uitkomt of niet.

Pieternella
Pieternella
2 jaren geleden

Ze moeten er eens voor uit komen welke agenda ze nu volgen. Ik weet het wel, maar ik wil het gewoon uit de mond van Rutte horen en welke motivatie hij heeft die te volgen en waarom hij geen oog heeft blijkbaar voor het teloorgaan van vele bepalingen in de mensenrechtenverdragen. Blijkbaar weet hij niet dat die boven wetten gaan, maar ik vrees dat ook die instituten omgekocht zijn, of minstens zwaar in de ontkenning. Ik belde ze in het verleden vaak op, maar mijn telefoonnummer op het display maakte ze al kortaf, slechts een maal had ik het idee dat er een medewerker een beetje wakker werd en schrok van wat ik zei.

Herman
Herman
2 jaren geleden

Go Gideon jij weet tenminste wat democratie betekend, de anderen lopen maar mee als WEF slaaf, gewillig naar de slachtbank.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x