Natuur en Milieu

Wetenschappers ontdekken waarom gletsjers Groenland smelten. De reden is niet wat je zou denken

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben voor het eerst aangetoond dat gletsjers op Groenland smelten als gevolg van warmte die uit het binnenste van de aarde ontsnapt.

Door deze warmte uit de aarde beginnen de gletsjers langzaam maar zeker richting de zee te glijden.

“In het noordoosten van Groenland bevinden zich verschillende geisers waar het water temperaturen van 60 graden Celsius bereikt,” zei hoofdonderzoeker Soren Rysgaard van de Universiteit van Aarhus in Denemarken.

Glijden

“Er is veel ondergrondse geothermische activiteit in het gebied,” voegde hij toe.

Op het moment dat warmte vrijkomt onder een fjord, bereikt die warmte ook de onderste delen van de gletsjers.

Dit betekent dat de gletsjers van onderen smelten en dus gemakkelijker over het terrein glijden terwijl ze zich richting de zee verplaatsen.

Geen twijfel

“Er is geen twijfel over mogelijk dat de warmte uit het binnenste van de aarde de verplaatsing van het ijs beïnvloedt,” zei professor Rysgaard.

“We denken dat onder een groot deel van de ijskap in het noordoosten van Groenland warmte uit de aarde ontsnapt,” vervolgde hij.

Het onderzoek is verschenen in het gerenommeerde blad Scientific Reports.

Record

Afgelopen jaar werden in de zomer boven westelijk Groenland temperaturen tot -36 graden Celsius gemeten. Op de Groenlandse ijskap werd in juli een temperatuur van -33 graden gemeten.

“Niet eerder was het in juli in Groenland zo koud!” schreef weerman Jan Visser toen. “Het record stond op -30,7 graden in 1982.”

De hoeveelheden sneeuw waren al sinds het najaar van 2016 ruimschoots boven normaal, voegde hij toe.

[Aarhus University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Ai, dat is weer slecht nieuws voor de hysterische co2-fetisjisten en de bijbehorende belastingheffing. Nu maar even zoeken hoe we hier de mensheid weer de schuld van kunnen geven en daar weer een dikke rekening aan vasthaken.

Gladiator
Gladiator
4 jaren geleden

@eksegese,
Tja, slecht nieuws ja voor die idioten welke geloven dat een gas wat voor 0,3% voorkomt in het geheel (ongeveer!!) ook maar enige invloed heeft op het klimaat. Invloed hebben hooguit de “niet bestaande” chemtrails maar goed, zand erover.
Feit is dat dit nieuws waar is wat toch wel zeldzaam genoemd mag worden, heb dit over die warmte welke van onder naar boven komt reeds medio vorig jaar ergens gelezen op het net.

Maarrrrrr, feit is ook beste, dat de belastingheffing gewoon doorgaat en dat is voor mij het zoveelste keiharde bewijs dat het absoluut niet gaat om de fake opwarming van de aarde naar een sprookje van Gore Ali maar om dit ordinaire gedoe van Rutte en zijn 40 rovers echter…..er is iets aan te doen, maar daarvoor zal men echt vanuit zijn luie stoel en vanachter het toetsenbordje moeten uitkomen.

Gegroet,

Gladiator

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Het effect; een rijzende zeespiegel.

Mike
Mike
4 jaren geleden

Het gerucht gaat dat het Duitse geheime ruimtevaartprogramma tijdens WOII een samenwerking is aangegaan met een ondergrondse Draco groep in Groenland. Men zou daar onder supervisie van Hans Kammler een ondergronds netwerk van tunnels en bases hebben gebouwd. Net als onder Argentinië en Antarctica.

Ook de Amerikanen hebben in Groenland een netwerk van tunnels en bases ontwikkeld ten tijde van de koude oorlog onder de naam “Project IceWorm”.

Volgens de officiële berichten zou de US Military er een “stad onder het ijs” hebben gebouwd met een netwerk van 3km aan tunnels op 8 meter diepte, met laboratoria, een winkel, een ziekenhuis, een bioscoop, een kapel en slaapaccomodatie voor ongeveer 200 soldaten.

Officieel zouden deze mensen onderzoek doen naar de ijskap en naar constructiemethoden onder het ijs. Maar in werkelijkheid bleek dit slechts een maskering voor iets heel anders. Een project dat zo reusachtig was en zo geheim dat zelfs de Deense regering er niks van af wist.

Men gebruikte het ondermeer om de haalbaarheid voor de bouw van grote nucleaire lanceerinstallaties te onderzoeken. Gericht op Rusland en haar satellieten. Uiteindelijk is er een systeem van 4000km aan ondergrondse tunnels aangelegd. Ter grootte van 3 keer het oppervlak van Denemarken met wel 600 ballistische raketten.

Uiteindelijk zouden de Amerikanen tot de conclusie zijn gekomen dat het project niet haalbaar was als gevolg van de instabiele ijslaag die constant in beweging was. Om deze reden zijn ze ermee gestopt.

Probleem is wel dat ze hun rommel niet volledig hebben opgeruimd en dat ze grote hoeveelheden biologisch, chemisch en radioactief afval hebben achtergelaten. Net als 200.000 liter Diesel en een onbekende hoeveelheid radioactief koelvloeistof.

Nu wil ik niet te veel suggereren, Groenland is immers nogal groot. Bovendien heeft men deze basis in het noorden gebouwd, maar het is wel de vraag wat we er nu eigenlijk ècht van weten. Je kan je afvragen in hoeverre hier een verband is anders dan hetgeen we via de offciciële kanalen te horen krijgen.

Uiteindelijk gaan we er wel achter komen, want als het afsmelten van de Groenlandse ijskap zo doorgaat komt de waarheid vanzelf naar boven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x