Homepagina » Buitenland » Kijk hier: Vicevoorzitter Italiaanse Kamer is het zat en haalt EU-vlag weg
EU
Foto: Twitter/Fabio Rampelli

Kijk hier: Vicevoorzitter Italiaanse Kamer is het zat en haalt EU-vlag weg

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land krijgt van de EU nauwelijks hulp, tot grote ergernis van veel Italianen. Op social media gaan al dagen filmpjes rond van Italianen die de EU-vlag in brand steken.

Ook in politieke kringen neemt het verzet toe.

Zo plaatste vicevoorzitter van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden Fabio Rampelli van de Federatie van Liberalen (FdL) maandag een filmpje op Twitter waarin hij de EU-vlag in zijn kantoor verruilt voor een Italiaanse vlag.

Tricolore

Het filmpje is in amper een dag tijd al honderdduizenden keren bekeken.

Rampelli protesteert met deze actie tegen Europa, dat weigert hulp te bieden aan landen die in moeilijkheden verkeren vanwege het coronavirus.

In het filmpje is te zien hoe het Kamerlid, dat een masker en handschoenen draagt, de vlag van de Europese Unie weghaalt en de Tricolore hijst.

Misschien tot ziens

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen liet zien hoe je je handen moet wassen en ECB-baas Christine Lagarde veroorzaakte juist paniek op de markten met haar uitspraken.

Verenigd in diversiteit, luidt het motto van de EU. Dat zijn mooie woorden, maar daar hebben de Italianen niet veel aan.

“Misschien tot ziens. Misschien,” zijn de spaarzame woorden van Rampelli in de video:


[Il Giornale]Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Zoals ik twee weken terug in enkele commentaren ook op deze site al aangaf: De kans is groot dat de EU, met als aanleiding Corona Crisis uit elkaar gaat vallen.
  Dat is mooi, want dat het gaat niet werken is eigenlijk al lang bekend maar niemand durft er echt aan. Misschien is dit een goed momentum om de EU-EXIT toe te passen. Terug naar een Europa waar landen met elkaar samenwerken op terreinen waar ze elkaar kunnen vinden.
  Doormodderen leidt alleen maar tot vijandschap. Doorpakken nu en ook dat hele EU moloch met al haar instituties direct ontmantelen zodat al die ambtenaren weer gewoon aan het werk kunnen/moeten.

  Never Waste A Good Crisis!

  62 likes
  • Geen EU en terug naar het degelijke EEG model. Hoop verder wel dat de Italiaanse bevolking snel word geholpen. Desalniettemin, Noord Italië heeft een enorme industrie en het land trekt jaarlijks tientallen miljoenen toeristen aan. Maar de regering komt altijd ernstig geld te kort. Ra ra hoe kan dat?? Misschien moet Fabio Rampelli & Co de corruptie maar eens beter aanpakken.

   26 likes
   • nietzoslimdieamis

    daar ben ik het helemaal mee eens, en de meeste eu landen gaan nu zelf in de problemen komen dus er zal niet veel geld overblijven om geld naar andere landen te sturen.. ofwel naar die bodemloze putten

    7 likes
 2. Magistraal !!!!!!!!!!!!
  Een magisch moment van ommekeer in de geschiedenis .
  Worden we bevrijd ?
  Kan bijna huilen van ontroering ……….

  30 likes
  • de EU heeft Griekenland al gesloopt en Italië wil niet erachter aan. Spanje en Portugal zijn de volgende in lijn. Dan klapt de hele EU uit elkaar. De oostblok landen krijgen nu het meeste geld uit de bonds terwijl ze het minste te lijden hebben van de Corona crisis en het minste betalen. Ik hoop echt dat die hele EU uit elkaar dondert.
   Dan ga ik janken van geluk!

   22 likes
   • Bekijk eens totale staatsschuld in Europa in euro’s.(eurostat oktober 2019) Begin met de meeste schulden.
    1. Italie
    2. Frankrijk
    3. Duitsland
    4. Verenigd Koninkrijk
    5. Spanje
    6. Belgie
    7. Nederland
    8. Griekenland.
    enz.
    Landen algemeen begrotingstekort
    1. Frankrijk
    2. Verenigd Koninkrijk
    3. Italie
    4. Spanje
    5. Roemenie
    6. Belgie
    enz.
    Landen overheidsschuld als percentage van het BBP
    1. Griekenland
    2. Italie
    3. Portugal
    4. Cyprus
    5. Belgie
    6. Frankrijk
    7. Spanje.
    Wat mij dus opvalt: Dat België/Frankrijk het ook niet zo goed doen. Nu begrijp je ook waarom de Verenigd Koninkrijk eruit is gegaan.

    5 likes
   • Hulde voor uw reactie :-))

    1 likes
 3. En morgen hangt hij de vlag weer op. Gevoel voor drama hebben ze daar wel.

  10 likes
  • @wolfje

   Jij hebt ‘m door. De Italianen zijn meesters in het theatrale en weten vaak zo iets los te peuteren. Het gaat uiteindelijk om duizenden miljarden en daar wil je nog eel even je best voor doen als picolo Italiaan.

   7 likes
 4. De waanzin ten top, ze leven in het Zuiden al jaren op de zak van de rijkere landen en nu gaan zij demonstratief hun ongenoegen uiten en de rijkere landen trappen er gewoon in, want dat is de opzet, de rijkere landen moeten hun achterban de indruk geven, dat zij gedwongen worden om Miljarden Euro’s, naar het Zuiden te delegeren.

  Schandalige kl..tzakken.

  9 likes
 5. Nogmaals vergelijking Italie tegen Nederland, het doet me altijd denken aan de fabel van Lafontaine over de krekel en de mier. In italie lekker vroeg met pensioen soms al op hun 52tigste , wij als we 67 worden. Als het mis gaat moeten wij weer bloeden, valse solidariteit, het moet altijd weer van 1 kant komen…..
  ..

  9 likes
 6. Dit is geen protest, maar -de- manier om duidelijk te maken (chantage) dat de zuidelijke landen op de zak willen teren van de noordelijke landen. Simpel, alles theater, alles voor de bühne.

  8 likes
 7. Bas van Stapelberg

  EU is trekken aan een dood paard maar als Italië met hun gebluf eruit wil ga je gang. Maar dat is het allerlaatste wat Italie zou doen want al 40 jaar zijn ze al een dikke netto ontvanger. Dus die gaan er NOOIT uit.

  8 likes
 8. Tenminste één positieve ontwikkeling in de Corona-crisis is dat de EU mogelijk uit elkaar valt. Zijn al die doden uiteindelijk toch nog ergens goed voor geweest…..

  Ik stel trouwens voor dat Italië zich bij Cuba aansluit, daar krijgen ze tenminste hulp van.

  4 likes
 9. Waarom heeft die vlag een gouden rand?

  3 likes
 10. …hij vouwt hem wel netjes op, die vlag…

  3 likes
 11. Ach het was even goed wel misschien gebeurt,uit elkaar vallen, wel een mooi moment om deze virus crises als een excuus ervoor te gebruiken..Grenzen weer dicht en als wraak straks de Nederlanders dik laten betalen als ze er op vakantie willen..en dan volgen er ook nog meer landen ermee, wie weet zou zo maar eens kunnen..

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...