Buitenland

Kijk hier: Vicevoorzitter Italiaanse Kamer is het zat en haalt EU-vlag weg

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land krijgt van de EU nauwelijks hulp, tot grote ergernis van veel Italianen. Op social media gaan al dagen filmpjes rond van Italianen die de EU-vlag in brand steken.

Ook in politieke kringen neemt het verzet toe.

Zo plaatste vicevoorzitter van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden Fabio Rampelli van de Federatie van Liberalen (FdL) maandag een filmpje op Twitter waarin hij de EU-vlag in zijn kantoor verruilt voor een Italiaanse vlag.

Tricolore

Het filmpje is in amper een dag tijd al honderdduizenden keren bekeken.

Rampelli protesteert met deze actie tegen Europa, dat weigert hulp te bieden aan landen die in moeilijkheden verkeren vanwege het coronavirus.

In het filmpje is te zien hoe het Kamerlid, dat een masker en handschoenen draagt, de vlag van de Europese Unie weghaalt en de Tricolore hijst.

Misschien tot ziens

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen liet zien hoe je je handen moet wassen en ECB-baas Christine Lagarde veroorzaakte juist paniek op de markten met haar uitspraken.

Verenigd in diversiteit, luidt het motto van de EU. Dat zijn mooie woorden, maar daar hebben de Italianen niet veel aan.

“Misschien tot ziens. Misschien,” zijn de spaarzame woorden van Rampelli in de video:


[Il Giornale]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bewust
Bewust
2 jaren geleden

Magistraal !!!!!!!!!!!!
Een magisch moment van ommekeer in de geschiedenis .
Worden we bevrijd ?
Kan bijna huilen van ontroering ……….

René
René
2 jaren geleden

Zoals ik twee weken terug in enkele commentaren ook op deze site al aangaf: De kans is groot dat de EU, met als aanleiding Corona Crisis uit elkaar gaat vallen.
Dat is mooi, want dat het gaat niet werken is eigenlijk al lang bekend maar niemand durft er echt aan. Misschien is dit een goed momentum om de EU-EXIT toe te passen. Terug naar een Europa waar landen met elkaar samenwerken op terreinen waar ze elkaar kunnen vinden.
Doormodderen leidt alleen maar tot vijandschap. Doorpakken nu en ook dat hele EU moloch met al haar instituties direct ontmantelen zodat al die ambtenaren weer gewoon aan het werk kunnen/moeten.

Never Waste A Good Crisis!

wolfje
wolfje
2 jaren geleden

En morgen hangt hij de vlag weer op. Gevoel voor drama hebben ze daar wel.

rop
rop
2 jaren geleden

Ach het was even goed wel misschien gebeurt,uit elkaar vallen, wel een mooi moment om deze virus crises als een excuus ervoor te gebruiken..Grenzen weer dicht en als wraak straks de Nederlanders dik laten betalen als ze er op vakantie willen..en dan volgen er ook nog meer landen ermee, wie weet zou zo maar eens kunnen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x