CoronaBuitenland

Kijk: Hoe Brussel ook onze democratie probeert te ruïneren – ‘Glashelder betoog’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

De instellingen van de Europese Unie eigenen zich steeds meer macht toe die niemand hun ooit gegeven heeft en waarvoor ze aan niemand verantwoording hoeven af te leggen. Dat zei Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) recentelijk in het Europees Parlement.

“De Europese Commissie werd oorspronkelijk opgericht als een college van ambtenaren dat moet uitvoeren wat de lidstaten overeenkomen, maar gedraagt zich steeds meer als een soort Europese regering die het beleid in de lidstaten wil dicteren. Burgers stellen zich vooral de vraag wie deze mensen zijn die door niemand zijn gekozen. Technocratie is tegengesteld aan democratie,” zei Vandendriessche.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit draaide nooit om corona

“Het Europees Hof van Justitie werd oorspronkelijk opgericht om de toepassing van de Europese verdragen te beoordelen. Door een ruime en activistische interpretatie van de verdragen plaatst het Hof zich boven de grondwetten van de lidstaten op domeinen waar het niet eens bevoegd is. Het geeft zichzelf de bevoegdheid om de interne organisatie van lidstaten te beoordelen, beleidskeuzes te maken en zelfs wetten te herschrijven waartegen geen beroep mogelijk is. Ook in verband met deze kwestie vragen burgers zich af wie die wereldvreemde rechters zijn die door niemand zijn gekozen. Juristocratie is tegengesteld aan democratie,” voegde hij toe.

“De Commissie en het Hof spannen vervolgens samen om lidstaten die niet willen buigen voor hun liberale sharia, het stemrecht af te nemen en financieel te chanteren met het inhouden van miljarden uit het coronaherstelfonds. Inmiddels is duidelijk dat dit nooit om corona draaide, maar om macht en controle. Deze machtsusurpatie wordt vervolgens verkocht als verdediging van de democratische rechtsstaat. Hypocrieter dan dit kan het werkelijk niet worden,” benadrukte Vandendriessche.

De Europese Unie is volledig aan het ontsporen

“De rechtsstaat kan pas democratisch zijn als daarin de soevereiniteit van het volk, en daarmee de democratie, wordt geëerbiedigd. De organisatie en politieke keuzes van staten moeten niet bepaald worden door rechters en ambtenaren van de Europese Unie, maar door natiestaten zelf. Zij zijn immers democratisch gelegitimeerd door hun bevolking; de Europese Unie is dat niet,” zei Vandendriessche.

“De Europese Unie is volledig aan het ontsporen en verandert in iets waarvoor wij nooit hebben getekend. De Britten hebben hun conclusies getrokken en zijn, als eersten, vertrokken. Als we zo verdergaan, zullen zij echter zeker niet de laatsten zijn,” besloot hij.

Artiest en oud-verpleegkundige Marga Bult reageert: “Glashelder betoog. Hoe Brussel ook onze democratie probeert te ruïneren.”

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rdg
Rdg
2 jaren geleden

Chapeau! 👏

NoVax
NoVax
2 jaren geleden

Jammer dat deze keiharde en pijnlijke waarheid niet tot de Europese burgers zal doordringen. Daar hebben ze wel voor gezorgd door de main stream media over te nemen, bijna letterlijk.

Robert
Robert
2 jaren geleden

sinds de oprichting van die hele EU zooi zijn alle landen en de EU zelf helemaal aan het ontsporen met tuig van de hoogste richel.

geef mij maar het oude benelux en eeg, waar de landen zelf alles in handen hadden en niet een buitensporig en kwaadaardig tuig waar de meeste mensen van aan de kots komen!!

Charlotte
Charlotte
2 jaren geleden

Nexit! 😵‍💫💪

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x