Wetenschap

500+ vooraanstaande wetenschappers tekenen petitie tegen Darwins evolutietheorie. Hier leggen ze uit waarom

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inmiddels hebben ruim 500 wetenschappers van verschillende disciplines een petitie getekend waarin ze zich sceptisch uitlaten over de kansen dat de schepping door natuurlijke selectie tot stand kwam.

“De evolutieleer van Darwin is de grote witte olifant van het hedendaagse denken,” reageerde wiskundige en filosoof David Berlinski. “Groot, bijna volstrekt nutteloos en voorwerp van een ontzag dat bijna lijkt op afgodendienst.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De wetenschappers zijn het oneens met belangrijke aspecten van de evolutieleer van Darwin.

Sceptisch

Dr. John G. West zei dat veel wetenschappers sceptisch staan tegenover het feit dat de evolutieleer van Darwin het ontstaan van het leven kan verklaren.

Hij zei dat er een ruimer debat over de evolutieleer gevoerd zal worden en dat steeds meer wetenschappers zich zullen aansluiten.

De zogeheten Scientific Dissent From Darwinism is inmiddels ondertekend door meer dan 500 wetenschappers, onder meer van Princeton, Cornell en UC Berkeley. Onder de ondertekenaars bevinden zich ook veel biologen.

Ernstige hinderpaal

De Russische bioloog Vladimir L. Voeikov zei dat de ideologie en filosofie van het Darwinisme een ernstige hinderpaal vormt voor de verdere ontwikkeling van de wetenschap.

Ze maakt ons blind voor enkele echte problemen op het vlak van de evolutie, zei hij.

Lange lijst

Dr. West voegde toe dat de lange lijst ondertekenaars duidelijk maakt dat het om meer gaat dan een spanning tussen geloof en wetenschap.

“Deze lijst bevat een groeiend aantal wetenschappers die, op wetenschappelijke basis, vraagtekens zetten bij de theorie van Darwin,” zei hij.

[Collective Evolution]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
5 jaren geleden

Men hoeft voorzichtig te zijn te zijn tot niet voorbarigheid tot de kosmologie tgv het eerste ontstaan van intelligent leven in de kosmos tot het hedendaagse ego-planetarium Aardse bekenden ivm de evolutietheorie van Darwin

Christgalactic
Christgalactic
5 jaren geleden

Het Leven kan niet verklaard worden aan de hand van materie (chemicaliën, gevolg, reactie) wel door de geest (frequentie, trilling, oorzaak actie). Wij zijn dan ook door het Woord (volgens mij gezongen).

“Niet alleen van brood zult gij leven, maar van alles wat uit Gods mond komt. Veel te veel mensen geloven nog steeds dat ze enkel van “brood” leven.

Godwint
Godwint
5 jaren geleden

Darwinisten geloven dat een steen kan veranderen in een mens. Dat geloof noemen zij wetenschap, maar het is vere van wetenschap. Er is geen enkel bewijs voor Darwinisme.

isaac
isaac
5 jaren geleden

Okay, Darwin doordenkertje:

Als we van apen afstammen dan zijn we dus veranderd van aap tot mens. Naar wie kijken we dan in de dierentuin?

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x