CoronaMens en Dier

Kritiek op Kuipers omdat hij weigert coronapas te schrappen: ‘Je maakt jezelf belachelijk’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

De samenleving zo open en veilig mogelijk houden – dat is het uitgangspunt van de langetermijnstrategie corona. Hoe het virus zich ontwikkelt is onzeker, daarom bereidt de overheid zich voor op verschillende scenario’s, kondigt zorgminister Ernst Kuipers aan op social media.

“Om het land zo open en veilig mogelijk te houden, hebben we de inzet van iedereen nodig. Daarom is in de langetermijnstrategie nadrukkelijk een rol weggelegd voor de sectoren, maatschappelijke doelgroepen en de samenleving,” aldus Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hoe dat er voor bedrijven uitziet, is nog niet duidelijk. Gezondheidschecks, looproutes, kuch- en spatschermen en de afstandsregel zijn voor veel sectoren werkbaar. Wat er met het coronatoegangsbewijs gaat gebeuren, is nog onbekend. “Het kabinet blijft hierover in gesprek met de sectoren en zal de juridische grondslag van het toegangsbewijs onderzoeken,” zegt Kuipers.

Hoe kan dit?

Veel mensen beginnen te steigeren. “Nee. Het is klip en klaar: nooit meer een coronapas! Nederland zit niet te wachten op een herhaling van zetten. Het coronatoegangsbewijs is discriminerend en niet eens effectief. Je maakt jezelf belachelijk, Kuipers,” reageert Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Hij krijgt bijval van politicus Matthijs Pontier. “Kuipers (D66) weigert de coronapas te schrappen. Tegen de opdracht van de Kamer in. Ongelofelijk schadelijk voor het vertrouwen in de democratie! De coronapas is bovendien onnodig, discriminerend en werkt niet,” schrijft hij.

Freelance journalist Eva Munnik vraagt: “Hoe kan dit? Het coronatoegangsbewijs helpt wetenschappelijk bewezen níet ter bestrijding van het virus. Waaróm zou je een niet-werkende maatregel nemen?”

Trap er niet in

“Nieuwe maatregelen. Herinvoering coronatoegangsbewijs. Er worden weer plannen gemaakt. Zeg ‘nee’. Nooit meer mag een virus de maatschappij ontwrichten als de maatregelen vele malen erger zijn dan het virus zelf,” twittert BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

Forum voor Democratie schrijft: “Spatschermen, looproutes, mondkapjes, coronatoegangsbewijzen en lockdowns. Dat is wat de Nederlandse bevolking wéér te wachten staat als het aan Ernst Kuipers ligt. FVD zal zich hiertegen op alle mogelijke manieren verzetten.”

“De geesten worden weer rijp gemaakt voor nieuwe maatregelen en nieuwe vaccinatierondes tegen het coronavirus. Trap er niet in,” adviseert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boink
Boink
2 jaren geleden

Een smerige vuile Wefrat

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

dit is echt zo n vreselijke vent he , was voordat ie minister werd n SCHAAP maar eenmaal n minister bleek hij de GROOTSTE GEMENE WOLF in dit land , aan de leiband vd koningin van Nederlands duivelse sexparty D666 Sigrid Knaag

Margot
Margot
2 jaren geleden

In de gevangenis die man. Dan weet hij gelijk wat voor effect een Coronapas heeft op mensen.

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

Gluipert Kuipers hoef niet op mijn medewerking te rekenen, deze psychopaat moeten ze per direct op sluiten. Landverrader echt D66,

Back to top button
191
0
We lezen graag je reactie!x