Homepagina » Buitenland » Wat hebben Libië, Syrië, Jemen en Myanmar met elkaar gemeen en waarom hoor je hier niets over? Deze hoogleraar heeft het antwoord
Wat hebben Libië, Syrië, Jemen en Myanmar met elkaar gemeen en waarom hoor je hier niets over? Deze hoogleraar heeft het antwoord

Wat hebben Libië, Syrië, Jemen en Myanmar met elkaar gemeen en waarom hoor je hier niets over? Deze hoogleraar heeft het antwoord

De Europeanen zijn vazallen geworden van de Verenigde Staten. De definitie bondgenoten is dan ook niet meer van toepassing op de NAVO, stelt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen.

In de periode van de Koude Oorlog had Amerika nog bondgenoten, maar inmiddels is de VS een imperium geworden, vormgegeven door de zogeheten neoconservatieven.

De mate waarin het land bondgenoten in het verleden dwong om dingen te doen bleef toen nog binnen de perken.

Dwars liggen

Nu komt alles wat in de internationale gemeenschap wordt bepaald uit de koker van Amerika. De internationale gemeenschap bestaat helemaal niet, aldus Van Wolferen.

Als er gezegd wordt dat de internationale gemeenschap afkeurt wat Poetin doet of wat Noord-Korea doet, betekent dat eigenlijk dat de VS dat afkeurt. De enige landen die nog dwars liggen zijn Rusland en China.

Ondertussen maken de neoconservatieven danspasjes van vreugde. Zij hebben van Amerika een wereldmacht gemaakt die een groot deel van de planeet domineert.

Aanstichter

Dat verklaart ook waarom Amerika in de journalistieke verslaggeving over bijvoorbeeld Libië, Syrië, Jemen en Myanmar bijna geheel buiten beschouwing wordt gelaten, terwijl dat land juist steeds de aanstichter van het geweld is.

“Zonder Amerika geen heibel in Syrië, geen vechten tegen Assad in Syrië en geen vluchtelingen uit Syrië,” stelt de hoogleraar.

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Voor er danspasjes van vreugde wordt gemaakt”…. lijkt me het zo langzamerhand een goed idee om enige zelfreflectie toe te passen bij het ontstaan van Amerika,,,,let wel Amerika is wel schuldig aan genocide of volkerenmoord , ik kan me niet herinneren dat de Amerikanen bij het uitroeien van de indianen schuld hebben betuigd, ze zijn daarvoor nooit berecht……… Er is inderdaad een conservatieve groep mensen die het normaal vinden om overal binnen te vallen, helaas wordt dat steeds duidelijker….je kunt je hand maar 1 keer overspelen……….en dat hebben ze gedaan met 9/11….. toen is de wereld wakker geworden , dus een lesje nederigheid zou niet misplaatst zijn……… Dat Europa vazallen zijn geworden hebben ze geheel aan zichzelf te wijten………

bert s
bert s
3 jaren geleden

Voor wie het echte verhaal over Amerika wil weten, het tweede beest uit openbaringen.
https://www.youtube.com/watch?v=olsYpD0OJKU&t=3808s

Bassie
Bassie
3 jaren geleden

oOIT WAS DE vs DE HOOP VAN DE WERELD. nU IS HET VERWORDEN TOT DE WANHOOP VAN DE WERELD.

Geuz
Geuz
3 jaren geleden

Goede samenvatting, ik zag dat interview ooit.
Ik vind zijn verhaal onzin een een stel leugens, want wie heeft de macht in de VS?
Daar geeft hij geen antwoord op.

De VS wordt geregeerd door de katholieken, net als Nederland.
Dat verklaard de samenwerking in de politiek.
De Katholieken hebben die macht in handen met behulp van onderwijs, hun pedofiel netwerk, spionage, vijandelijk overnames van bepaalde bedrijven en de pers.
Koningin Beatrix had zelfs een Jezuïet als biechtvader, Hub Oosterhuis!

x

Check Also

baudet

Baudet haalt uit naar ‘leugenaars op het Binnenhof’ tijdens coronaprotest: ‘Dit laten wij niet gebeuren!’

In Den Haag waren vandaag tienduizenden betogers ...

huisarts

Huisarts op het matje bij Orde der artsen om coronakritiek, dit is haar reactie

Huisarts Clo Cornelissen uit het Belgische Tongeren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x