Natuur en Milieu

Felle vuurbal explodeert in de lucht boven Zuid-Carolina

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel inwoners van het noorden van de staat Zuid-Carolina werden op maandagochtend opgeschrikt door een ongeïdentificeerd object dat door de lucht schoot en explodeerde, meldt OpenMinds.

Inwoners van Greenville meldden even voor 02.00 uur een zeer fel licht dat gepaard ging met een sonische knal. Anderen hoorden het object naar eigen zeggen neerkomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De veiligheidscamera’s van Fox Carolina vingen het object op en veel inwoners van het gebied deden telefonisch melding van het verschijnsel. “Ik zag een groot, fel licht dat het zand bijna deed glinsteren,” zei Cindie Stubbs tegenover Fox.

Mensen die 112 belden waren voornamelijk bezorgd over de luide knal. Wetenschappers zeggen dat het waarschijnlijk ging om een soort meteoriet. “Het klinkt als een typische bolide,” zei Charles St. Lucas van het Roper Mountain Science Center in Greenville. “Een bolide is een meteoor die fel blauw-wit kleurt en in verschillende stukken uiteenvalt.”

Begin februari werd een fel licht gezien boven de staat Texas. Het fenomeen werd vastgelegd door een dashboardcamera van een politiewagen. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA ging het om een vuurbal uit de ruimte.

Nog niemand heeft de exacte locatie gevonden waar de bolide in de nacht van zondag op maandag de grond zou hebben geraakt.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x