Buitenland

Kijk: Oxfordshire ontkracht ‘complottheorieën’ over klimaatlockdown in ‘dystopisch’ filmpje

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

De graafschapsraad van Oxfordshire heeft een filmpje gepubliceerd over wat zij ‘verkeersfilters’ noemt. Een oppositieraadslid heeft het filmpje vergeleken met een ‘gijzelvideo’.

Voorzitter van de raad Liz Leffman zegt in de video dat de ‘complottheorieën’ in de landelijke media ‘schade veroorzaken’. Ze wil dat er een einde komt aan de verspreiding ervan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er circuleerden berichten waarin beweerd werd dat de stad Oxford opgedeeld zou worden in zes zones en dat inwoners een beperkt aantal keren per jaar hun zone zouden mogen verlaten om ‘global warming’ tegen te gaan.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Opgesloten

Leffman zei veel telefoontjes en e-mails te hebben gekregen van bezorgde inwoners die bang zijn dat ze in hun huis worden opgesloten. Ook moest de politie eraan te pas komen omdat raadsleden doodsbedreigingen hadden gekregen.

“We zijn niet van plan om een klimaatlockdown of wat voor lockdown dan ook in te stellen,” beweerde Leffman.

Raadslid Duncan Enright voegde toe dat zes wegen in Oxford in 2024 worden voorzien van ‘verkeersfilters’. “Dat zullen geen fysieke barrières zijn, geen hekken of elektrische poorten, maar simpelweg verkeerscamera’s die kentekenplaten kunnen lezen.”

Buitengewoon dystopisch

Mensen kunnen nog steeds hun geliefden bezoeken door bijvoorbeeld de ringweg te pakken om de buitenwijken te bereiken, zei Enright. Hij voegde toe dat mensen de wegen in de binnenstad zoveel mogelijk zouden moeten vermijden.

Oppositieraadslid Liam Walker zei dat het filmpje hem deed denken aan een ‘gijzelvideo’. “Het was buitengewoon dystopisch.”

Als je langs een verkeersfilter komt en je hebt geen vrijstelling of een vergunning, dan krijg je een boete van 70 pond. Voor fietsers, bromfietsers, e-scooters, bussen, busjes, taxi’s en hulpdiensten gelden geen beperkingen.

Jurist Sietske Bergsma zegt sarcastisch: “Geruststellend filmpje ook.”

5 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roe
Roe
1 jaar geleden

“Eén filmpje” gekeken. Leuk opgelezen door die 2. Ook leuk ingepakt dat verhaal.
Blijft dat Oxfort gewoon wordt opgedeeld in 15 minuten wijken. Hou je je daar niet aan dan zullen ze je “wel ff”. Vergeten wordt dat de bevolking daar niet aan mee gaat werken!!
Het filmpje wat daarna komt gaat over Edmington in Canada. Idem dito…..het zelfde verhaal….

Appie met een w ervoor
Appie met een w ervoor
1 jaar geleden

Koeien en kippenhouders moeten verdwijnen en wij mensen worden opgehokt in stads boerderijen waar we bij de gratie van de satanische elite enkele dagen per jaar even aan onze vrijheid mogen ruiken😤😤 hoe gestoorder kan het nog 🤣😂

Marianu
Marianu
1 jaar geleden

Nou, hier wordt dus helemaal niets ontkracht.

Henk
Henk
1 jaar geleden

The UK they have experts about anything only with the brain less than a donkey

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x