Buitenland

Brussel wil niet dat Europese burgers hun mening baseren op verschillende bronnen: ‘Dat heet dus een dictatuur’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Eind maart stelde toenmalig FVD-senator Theo Hiddema vragen over de sancties tegen Russia Today en Sputnik, die volgens de EU ‘instrumenten van het Kremlin’ zijn.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het blokkeren of verbieden onverstandig. Volgens NVJ-secretaris Thomas Bruning moeten we ‘juist in deze tijden strijden voor vrijheid van informatie’. Hij zei dat de vrijheid van meningsuiting iets is om te koesteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hiddema vroeg de regering waarom Nederlandse burgers niet mogen zien wat door anderen (defensiespecialisten) zeker gezien moet worden en of de Nederlandse burger niet zelf mag bepalen waar hij of zij naar kijkt.

Onwenselijk

“Wie in een democratisch land denkt zich het recht te kunnen toe-eigenen om te bepalen hoe de Nederlandse burger zich wil informeren? Acht u de Nederlandse burgers, vertrouwd met het karakter van de NPO, niet in staat onderscheid te maken tussen werkelijkheid en de fictie van opiniemakers?” vroeg Hiddema.

Het antwoord van staatssecretaris Gunay Uslu van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “De sanctiemaatregel is ingesteld per besluit van de Raad voor de Europese Unie. De bijbehorende verordening van de Raad, die rechtstreeks toepasselijk en voor eenieder verbindend is, richt zich op exploitanten aan wie het verboden is mee te werken aan het uitzenden van inhoud van RT en Sputnik. Er is geen sprake van een verbod om inhoud te ontvangen.”

“Bent u het met FVD eens dat dit verbod op gespannen voet staat met de vrijheid van meningsuiting? Bent u het met FVD eens dat het onwenselijk is dat de EU zonder tussenkomst van de rechter of enig parlement deze verboden kan opleggen?” vroeg Hiddema.

Straf

Opnieuw kwam er een nietszeggend antwoord. “Betreffende mediakanalen staan onder permanente directe of indirecte controle van de leiding van de Russische Federatie. Deze kanalen zijn essentieel en instrumenteel om de agressie tegen Oekraïne aan te wakkeren en te ondersteunen en vormen een rechtstreekse bedreiging voor de openbare orde en veiligheid van de Unie.”

Op de vraag van Hiddema welke straf er staat op het schenden van dit verbod antwoordde Uslu: “Als opzet van de overtreding van een sanctieregeling is aangetoond, is er sprake van een misdrijf waarop gevangenisstraf tot maximaal zes jaar staat of een geldboete van de vijfde categorie (90.000 euro). Zonder opzet is er sprake van een overtreding waarop gevangenisstraf tot maximaal één jaar staat of een geldboete van maximaal de vierde categorie. (22.500 euro).”

Dictatuur

Het Openbaar Ministerie kan overtreding van de sanctieregeling strafrechtelijk handhaven, aldus de staatssecretaris.

“De EU laat weer eens goed in haar kaarten kijken,” reageert onafhankelijk journalist Joost Niemoller. “Met dank aan deze vragen van Theo Hiddema. Brussel wil niet dat Europese burgers hun mening baseren op verschillende bronnen. Dat heet dus een dictatuur.”


4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Journalist Joost Niemöller stelt, ná de vragen van Theo Hiddema aan “Brussel”, dat wij dus NIET in een democratie leven, maar feitelijk in een dictatuur.

Ja…. Joost, zó is het precies!

Nu zal dat voor velen van ons niet als een verrassing komen. De afgelopen twee jaren hebben natuurlijk al lang laten zien, hoe geraffineerd de nieuwsgaring te werk gaat.

Op dit moment gaat het dan om het conflict tussen Rusland en de Oekraïne (ik weiger om het een echte oorlog te noemen), maar in feite speelt dit natuurlijk al veel langer.

Vanaf het begin van die zogenaamde coronacrisis hebben de nieuwsmedia stelselmatig ieder tegengeluid de mond gesnoerd.

Wat betreft de staatssecretaris Gunay Uslu: zij is uiteraard ook niets anders dan een useful idiot, die precies moet doen wat haar opgedragen wordt.

Zij is een kunsthistorica, maar helaas een D66 puppet, dus hoef je daar sowieso niets van te verwachten.

Duidelijk is, dat wij als volwassen mensen niet meer ZELF mogen nadenken en onze eigen conclusies trekken over welke situatie dan ook.

Dat WORDT voor ons gedaan.

Nu heb ik (en waarschijnlijk velen met mij) een verrassing voor die zogenaamde beleidsmakers: IK blijf zelf nadenken en probeer in ieder geval iedere situatie vanuit verschillende invalshoeken te beoordelen.

Helaas voor ons wakkere mensen vinden schijnbaar heel veel mensen het wel prima, dat er voortaan voor HUN wordt gedacht.

Anders is het niet te verklaren, dat zovelen klakkeloos alles doen (en laten) wat hun wordt opgedragen.

IK vind het nog altijd bijzonder jammer, dat Theo Hiddema gebroken heeft met Forum voor Democratie.

Ik moest het weer even opzoeken (er gebeurt zo ongelooflijk veel natuurlijk), WAAROM dat is gebeurd.

Hij accepteerde het niet, dat de partijleden niet aanwezig wilden zijn bij het bezoek van die nazi Zelensky.

Ik beschouw het als een heldendaad van de partij, dat zij als enigen hier niet bij waren.

Daar wil je toch bij God niet mee geassocieerd worden?

H.J
H.J
2 jaren geleden

De EU is dictatuur, niets meer en niets minder, zelf benoemde clowns die het leven van mensen bepalen.

Henk
Henk
2 jaren geleden

De EU kan de pot op, en info via andere kanalen is zeer simpel, VPN op je PC en de hele wereld licht open voor je

Spooky
Spooky
2 jaren geleden

NEXIT!!!

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x