CoronaMens en Dier

Kijk: Pfizer-baas Bourla rept over pil met biologische chip die signaal stuurt

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

Er circuleren momenteel beelden op social media van een bijeenkomst van het World Economic Forum in januari 2018, waar Pfizer-baas Albert Bourla opmerkelijke uitspraken deed over technologische ontwikkelingen in de zorg.

Iemand uit het publiek vroeg hoe technologie kan worden gebruikt om er zeker van te zijn dat een patiënt een medicijn neemt. Bourla verwees naar een door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA goedgekeurde pil met een digitale sensor die registreert of het medicijn is ingenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is in feite een biologische chip die in de tablet zit. Als je de tablet hebt ingenomen, wordt er een signaal verstuurd dat je de tablet hebt genomen,” zei Bourla.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Implicaties

Stel je eens voor wat de implicaties daarvan zijn. Zorgverzekeraars kunnen er zeker van zijn dat de medicijnen die patiënten zouden moeten nemen daadwerkelijk worden ingenomen. Het is fascinerend wat er op dit vlak gebeurt, aldus de Pfizer-directeur.

Hij verwees naar het middel Abilify MyCite, een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van schizofrenie, bipolaire stoornis en depressie. De sensor van de pil stuurt een signaal naar een wearable die de informatie doorstuurt naar een app, schreef de FDA in november 2017 in een persbericht.

Daarna mag je reizen

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop schrijft sarcastisch: “De eerste elektronische pil die een signaal stuurt… en daarna mag je reizen.”

Zondag zei Bourla op de Amerikaanse tv dat een vierde booster ‘nodig is’. Hij voegde eraan toe dat de derde booster ‘aardig goed beschermt tegen ziekenhuisopname en sterfte, maar niet zo goed tegen besmetting’.

4.5 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan de wit
jan de wit
2 jaren geleden

Ik wacht gretig tot hugo van wijk tot wijk straat tot straat en huis tot huis komt. Dat moment gaat komen als eenmaal de who t voor t zeggen heeft.

Hollewijn
Hollewijn
2 jaren geleden

De 5e dubbele booster beschermt hopelijk tegen idiote, levensgevaalijke producenten!

Ron
Ron
2 jaren geleden

Je ziet dus hoeveel vertrouwen dit heerschap heeft in de mens? Of hoe maak je een mens tot slaaf van de controle.

Anneke
Anneke
2 jaren geleden

Nou Bourla, slik de pil en geef een demonstratie hoe goed het werkt!!

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x