Mens en Dier

De dehumanisering van Gideon van Meijeren in woord en beeld: ‘Dit is echt f*cking gestoord’

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Zaterdag liet bioscoopketen Pathé weten dat de première van de documentaire over Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) niet in Tuschinski kon plaatsvinden. In de docu, getiteld GIDEON, gaat het Kamerlid op zoek naar antwoorden over het vaccinatiebeleid en de vaccins tegen Covid-19.

Dinsdag opende NRC-columnist Marcel van Roosmalen de aanval op Van Meijeren. “Ik vind niet dat er fysiek maatregelen tegen hem en zijn partij Forum voor Democratie moeten worden genomen, maar ik vind wel dat er in een parlementaire democratie als de onze mag worden gefilosofeerd over bijvoorbeeld de uitsluiting van Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen en Thierry Baudet uit onze samenleving,” zei de ‘druktemaker’ in het radioprogramma De Nieuws BV.

Autobom

“Bind ze vast, zet ze in een boot en sleep die naar de Atlantische Oceaan, naakt, zonder kleren, eventueel met een paar dozen diepgevroren vissticks,” vervolgde Van Roosmalen.

“Gideon van Meijeren heeft een zacht slissende stem, waardoor je misschien niet meteen ziet wat hij is: een lizard, een pijndier. Hij heeft geen tenen, maar schubben en ik zeg de ongemakkelijke waarheid nu maar toch hardop: Gideon van Meijeren is een spion van Vladimir Poetin,” zei hij.

Volgens Van Roosmalen vormen Gideon van Meijeren, Willem Engel, Arnold Karskens, Wierd Duk, Bryan Roy, Pepijn van Houwelingen, Erik de Vlieger en Marianne Zwagerman een bokkenwagen die als een autobom op onze democratie afrijdt.

Zeer gevaarlijk

Van Roosmalen krijgt veel kritiek op zijn monoloog. Zo zegt coach Fiona Zwart: “Dehumanisering is zeer gevaarlijk. Hoe kan het dat mensen niets leren van het verleden? Doe hier niet aan mee. Inhoud please.”

“De dehumanisering van Gideon van Meijeren in woord en beeld. Feitenloos, een opsomming van zogenaamd grappige ad hominems. Misschien moet Marcel van Roosmalen eens 1984 gaan lezen? Begrijpt zo iemand nou echt niet dat hij is geworden wat hij zegt te bestrijden?” vraagt econoom Rein de Vries.

“Dit is waarom onze mensen beveiliging nodig hebben, dit is waarom er aanslagen worden gepleegd op ons kantoor. De NPO fungeert als een doorgeefluik voor extremisten en terroristen. Saneer de NPO!” reageert Forum voor Democratie.

NPO66 smacht naar een nieuwe Volkert

Lijsttrekker van FVD Almere Brent Hadderingh zegt: “Dit is echt f*cking gestoord.”

“Waar twee weken geleden in Op1 nog ‘gefilosofeerd’ werd over het executeren/ophangen van Baudet, gaan we nu over tot laster tegen Gideon van Meijeren en het vastbinden en in zee laten verdwijnen van leden van een politieke partij. NPO66 smacht naar een nieuwe Volkert,” stelt journalist Annelies Strikkers.

4.7 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
234 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janszn
Janszn
1 jaar geleden

Uitschot van de richel, die van Roosmalen

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Misschien is het ook eens goed om te gaan filosoferen over de uitsluiting van Marcel Van Roosmalen, NRC en andere dagbladen die hier volop aan meedoen. Niet met fysiek geweld natuurlijk, maar ze wel op een lek bootje zetten midden op de oceaan. Lijkt me een goed begin.

Icksy Nixx
Icksy Nixx
1 jaar geleden

Vanaf nu lijkt praten zinloos.
Nederland is voorgoed gespleten.
Van Roosmalen is voorbij het “point of no return”
De gevaarlijke gek met de grootste bek krijgt zijn podium.
Het ware gezicht van “links”.
Met “dank” aan de NRC en de publieke omroep.
De polder is dood.

Rob bentvelzen
Rob bentvelzen
1 jaar geleden

Op zee laten verdwijnen, waar hebben wij dat meer gehoord?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

234
0
We lezen graag je reactie!x